29 / 04 / 2024

Kartal-Pendik-Tavşantepe metro hattı açıldımı

Kartal-Pendik-Tavşantepe metro hattı açıldımı

İstanbul'da Kadıköy-Kartal metro hattının devamı niteliğindeki Kartal-Pendik-Tavşantepe hattında, saat 06.00'da seferler başladı.

Pendik Merkez-Kaynarca Merkez-Fevzi Çakmak Metro Hattı 2025'te açılacak!

Pendik Merkez-Kaynarca Merkez-Fevzi Çakmak Pendik Merkez-Kaynarca Merkez-Fevzi Çakmak Metro Hattı'nın 2025 yılında hizmete açılacağını söyledi.

Pendik-Sabiha Gökçen metrosu konuta talebi yüzde 20 artırdı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada Pendik’te hayata geçirdikleri ‘Ondörtüç Pendik’ projesine yürüme mesafesinde olan Pendik Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nın açılışı sonrasında konutta talebin arttığını kaydetti.

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı bugün açılıyor!

Günlük 1 milyon 200 bin yolcu taşıyacak olan Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı bugün hizmete açılıyor.

M10 (Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı) metro hattı açılıyor! Deneme sürüşleri yapılan metronun ücreti ne kadar?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik (Tavşantepe)-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu diğer bir adıyla M10, hattında gerçekleştirilen test sürüşüne katıldı. Ekim ayında açılması planlanan metronun ne kadar olacağı ise merak konusu. İşte 12 Eylül 2022 fiyat listesi…

Ulaştırma Bakanı duyurdu! Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı Ağustos'ta açılabilir!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattımız yaklaşık 7,5 kilometre. Şu an projemizi yüzde 98 ilerleme seviyesine getirdik" dedi.

Pendik-Tavşantepe Metro Hattı Ondörtüç Pendik’e ulaşımı rahatlatacak!

İnsay Yapı tarafından Pendik'te inşa edilen Ondörtüç Pendik’ projesine yürüme mesafesinde olan Pendik-Tavşantepe Metrosu’nun açılışına sayılı günler kaldı. 

İstanbullulara müjde! Kadıköy-Sabiha Gökçen arası kesintisiz bağlantı sağlanacak!

İnşaat çalışmalarının yüzde 91'i tamamlanan Pendik Tavşantepe- Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalara yönelik açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kadıköy ve Sabiha Gökçen arasının kesintisiz sağlanacağını dile getirdi. 

Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu'nun yüzde 91'i tamam!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, inşai faaliyetlerinin yüzde 91'i tamamlanan ve ilk ray kaynağı bugün yapılan Pendik Tavşantepe- Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattında çalışmaların süratle devam ettiğini belirtti. Hatta ilk ray kaynağı yapıldı.

Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nda ilk ray kaynağı yarın yapılacak!

Sabiha Gökçen Havalimanı ile Kadıköy-Kartal-Kaynarca Metro Hattı arasında raylı sistem bağlantısını sağlayacak projede ilk ray kaynağı yapılacak.

Kaynarca-Tuzla Metro Hattı ve Pendik-Sabiha Gökçen Metro Bağlantı Hattı imar planı askıda!

Tuzla ilçesi, Kaynarca ( Tavşantepe ) Tuzla Metro Hattı ve Pendik ( Marmaray ) Sabiha Gökçen Metro Bağlantı Hattı'na ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 11.07.2019 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı'nda son durum!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı devam eden Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı inşaat alanında incelemede bulunarak görevlilerden inşaat hakkında bilgi aldı.

Tavşantepe-Sabiha Gökçen Metrosu'nun açılış tarihi belli oldu!

Bakan Karaismailoğlu açıkladı! İstanbul'un şehir havalimanı Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nı İstanbul'daki metro hattına entegre edecek edilecek olan Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe Raylı Sistem Metro Hattı'nın açılacağı tarih belli oldu. 

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı inşaatı yeniden başladı! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı durdurulan Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı'nın inşaatına yeniden başlandığını açıkladı. İmamoğlu, "İhalenin güncellenmiş bedeli 2 milyar 340 milyona tekabül ediyor" dedi...

Kartal-Pendik-Tavşantepe metro hattı açıldımı Haberi

Kartal-Pendik-Tavşantepe metro hattı açıldımı

İstanbul'da Kadıköy-Kartal metro hattının devamı niteliğindeki Kartal-Pendik-Tavşantepe hattında, saat 06.00'da seferler başladı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesinin "2019'da 400 Kilometreden Fazla Metro Ağı" hedefi kapsamında yapılan 4,5 kilometrelik Kartal-Pendik-Tavşantepe hattı hizmete girdi.


İhalesi 6 Mart 2013'de gerçekleştirilen çift hatlı metro, Yakacık (Adnan Kahveci), Pendik ve Kaynarca (Tavşantepe) olmak üzere 3 istasyondan oluşuyor. Metro hattının tüm istasyonlarında yürüyen merpenli giriş çıkışlar ile engelliler için asansörler bulunuyor. D-100 Karayolu güzergahındaki tüm istasyonlarda, kuzey ve güney taraflarda giriş çıkışlar ve bunlar arasında alt geçitler yer alıyor.


Kartal-Pendik-Tavşantepe metro hattının hizmete girmesiyle Kadıköy-Tavşantepe arasındaki hat uzunluğu 26,2 kilometreye, istasyon sayısı 19'a ulaştı. Kadıköy-Tavşantepe arasında yolculuk süresi 38,5 dakika olacak.


AA


Haber Takvim'de şu şekilde yer aldı


İstanbul'da Kadıköy-Kartal Metro Hattı'nın devamı niteliğinde olan Kartal-Pendik-Tavşantepe Metro Hattı bugün hizmete açılıyor. Resmi açılış...