19 / 05 / 2024

Kaş İçin Kentsel Tasarımlar Sergisi

Kaş İçin Kentsel Tasarımlar Sergisi

Kaş için yeni alternatif plan çözümleri üretmek amacıyla Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin hazırladığı Kaş İçin Kentsel Tasarımlar Sergisi açıldı.

Maltepe Belediye'sinden 6 mahalle için kentsel dönüşüm müjdesi! 2 ilave kat artışı verilecek!

Maltepe Belediyesi resmi sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 6 mahalle için  2 ilave kat artışı verileceğinin müjdesini açıkladı.

TBMM Deprem Komisyonu'ndan kentsel dönüşüm için imar affı önerisi! İmar affı gelecek mi?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporunda 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiği bildirdi. Ayrıca komisyon kaçak yapıların mülkiyet sorununun çözümü için kentsel dönüşümle sınırlı olmak üzere imar affı düzenlemesi istedi.

15 il için Kentsel Dönüşüm Stratejileri hazırlanacak!

TOKİ, Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırıyor. Kurum, çalışmalar kapsamında 15 kent için  Kentsel Dönüşüm Stratejileri hazırlayacak.

Elazığ'da Abdulluhpaşa Mahallesi için kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Elazığ'a bağlı Abdullahpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları için ihale  gerçekleştirildi.

İnşaat sektörünün gelişimi için kentsel dönüşüm şart!

Kentsel dönüşümün önemine ilişkin açıklamalarda bulunan ANTMUTDER Başkanı Atılgan Sert, eski binaları yıkıp yenisinin inşa edilmesinin kentsel dönüşüm olmadığını dile getirdi. 

Güvenli ve sağlıklı binalar için kentsel dönüşüm iyi değerlendirilmeli!

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, '17 Ağustos Marmara Depremi’nin 22. yıl dönümü sebebiyle bir açıklamada bulundu. Eruslu, “Güvenli binalara sahip olmak için kentsel dönüşüm sürecini iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

İzmir'deki büyük kentsel dönüşüm için kredi hazır!

Anıl Talat Eryontuk, Cumhuriyet'in Ege'si için kentsel dönüşüme ilişkin bir yazı kaleme aldı.

TOKİ Kağıthane Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ihalesi yapıldı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kağıthane Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ihalesini gerçekleştirdi.

Kocaeli Yeni Mahalle için kentsel dönüşüm kararı! 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında Yenimahalle Mahallesi için kentsel dönüşüm kararı ele alındı. 

İzmir'in kentsel dönüşümde zaman kaybetme lüksü yok!

İzmir'de son zamanda yaşanan felaketler nedeniyle kentsel dönüşümün hayati önemine vurgu yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, çalışmalar için zaman kaybedilmemesi gerektiğini dile getirdi

İzmir kentsel dönüşümde sınıfta kaldı!

İzmir için kaçınılmaz kentsel dönüşüm uygulamalarının bir an önce tamamlanması gerektiğini söyleyen İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Başkanı Feyyaz Sungur, il İzmir'in kentsel dönüşümde sınıfta kaldığını dile getirdi.

Eskişehir'in Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanıyor!

Eskişehir'in hâlihazırda gerçekleşen kentsel dönüşüm uygulamalarına bütüncül bir yaklaşım oluşturacak Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliğinde imzalanacak.

 Mersin Akdeniz için kentsel dönüşüm çağrısı! 

Mersin Akdeniz Belediye Başbakanı M. Mustafa Gültak, ilçe için kentsel dönüşüm çalışmalarının bir an önce hayata geçmesi gerektiğini dile getirdi. 

Kaş İçin Kentsel Tasarımlar Sergisi Haberi

Kaş İçin Kentsel Tasarımlar Sergisi

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde 'Kaş İçin Kentsel Tasarımlar Sergisi' açıldı.


Kısa süre önce mahkeme tarafından 1/25 binlik imar planı iptal edilen Kaş için yeni alternatif plan çözümleri üretmek amacıyla Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin hazırladığı Kaş İçin Kentsel Tasarımlar Sergisi açıldı.


Kaş Kültürevi'ndeki serginin açılışına Kaymakam Bilgihan Bayar, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Hülagü Kaplan, Yard. Doç. Dr. Hayri Ulvi, Dr. Perihan Kiper, araştırma görevlisi Sezen Savran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk, Kaş Turizm Bürosu Sorumlusu Mustafa Aydın, CHP Kaş İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Munise Ozan ve projede...