30 / 04 / 2024

Kaş imar çalışmaları

Kaş imar çalışmaları

Kaş Kent Konseyi Nisan ayı olağan toplantısını yaptı. Toplantıda özellikle 2/B alanlarının imara açılması, kaçak yapılaşmanın önlenmesi, toplumsal kaosun önlenmesi hususunda yetkili mercilere tavsiyede bulunulması karara bağlandı.

Antalya Kaş'ta imar hızlandırılmalı!

Antalya Kaş Kent Konseyi Genel Sekreteri İsmail Gökçe, bölgenin imar durumunu değerlendirdi. Gökçe, kangren haline gelmiş imar çalışmalarının acilen hızlandırılması gerektiğini belirtti.

Belediye bütçesi 500 milyonla 1957'de rekor kırmış! Nedeni; İmar ve istimlak çalışmaları...

1957 yılında belediye bütçesine 500 milyon lira ayrılacağı belirtilmiş. Rekor bütçenin imar ve istimlak çalışmalarından dolayı bu rakama ulaştığı aktarılmış.

NYC Bina Dairesi, Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınladı! Kaçak çalışmalar var!

New York Bina Dairesi, altına kaçak tünel kazıldığı iddia edilen Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınlayarak binanın ‘bazı kısımlarını boşalttı ve kaçak çalışma nedeniyle mülk sahiplerine karşı yaptırım’ kararı aldı.

Kağıthane Hizmet Sitesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarında geri sayım!

Riskli olduğu gerekçesiyle 6 blok ve 288 daireden oluşan Hizmet Sitesi 2020 yılında kontrollü şekilde yıkılmıştı. Hizmet Sitesi'nde dönüşüm çalışmaları tamamlanmak üzere...

İstanbul Boğazı’nda mühürlenen kaçak inşaatta çalışmalar devam ediyor!

İstanbul Boğazı'nda son dönemde artan kaçak yapılaşmalara bir yenisi eklendi. Beşiktaş'taki yol yalısında sürdürülen yasa dışı inşaat şikayetlerin sonra mühürlendi fakat yalıda inşaat çalışmaları devam ediyor.

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

Kanal İstanbul'un imar çalışmalarında son durum ne?

Kanal İstanbul'un çevresi için düzenlenen imar çalışmalarının bir bölümü tamamlandı. İşte çılgın projenin imar çalışmalarında son durum. 

Antalya Demre'deki kaçak villa için yıkım çalışmaları başladı! 

Antalya Demre Üçağız Yarımadası'nda İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı villanın yıkım çalışmaları başladı. Villa kısa süre içerisinde yıkılacak.

KİPTAŞ Silivri 3. Etap ve Silivri 4. Etap arasında imar yolu çalışmaları başladı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, inşaatı devam eden Silivri 3. Etap ve Silivri 4. Etap Konutları arasında imar yolu çalışmalarının başladığını dile getirdi.

Sultanbeyli kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Kentsel dönüşüm çalışmaları için yoğun mesai harcayan Sultanbeyli Belediyesi, yeni imar planlarıyla dönüşüm süreçlerini hızlandırdı. 

Antalya'da zemin etüt çalışmaları yetersiz mi?

Deprem kuşağında bulunan Antalya’da yapılaşma sürekli devam ettiği halde 2002’den bu yana bir etüt raporu hazırlanmadığını kaydeden Antalya Kent Konseyi Başkan Vekili Jeoloji Mühendisi Tunç Tarımcı, “Jeoloji çalışmaları yeniden yapılarak tüm kentin imar alanını güncellenmelidir” dedi. 

Ahmet Aras: Kaçak yapılara karşı çalışmalarımız sürüyor!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte kaçak yapılara karşı net bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Sani Şener: Kira ertelemesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "Her sözleşmenin kendi içeriğine göre, süre uzatımı, kira ertelemesi veya başka türlü metotlarla bu kayıplarımızın karşılanması için gerekli çalışmaları da yapıyoruz" dedi...

Senegal'de Batılı firmaların kaçak imar çalışmaları tartışma yarattı!

Batılı firmaların kaçak imar çalışmalarının tartışıldığı bugünlerde, imar yasağına rağmen yabancı şirketlerin gelip otel ya da restoran inşa etmeye çalıştığı belirtildi...

Kaş imar çalışmaları Haberi

Kaş imar çalışmaları

Kaş Kent Konseyi Nisan ayı olağan toplantısını yaptı. Toplantıya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri İsmail Gökçe, Gökhan Göktaş, Bayram Karagül, Gökhan Öztürk, Murat Yılmaz, Ali Çalışkan, Neriman Ünal, TevfikArıkan katıldılar. Toplantıya misafir gözlemci olarak Kaş Belediye Başkan Yardımcısı Lütfi Öztürk ile Kaş Belediyesi Zabıta Müdürü Ferhat Güngör katıldılar. 


Toplantının gündem maddelerinin görüşülmesi sonucu, Eski Hastanenin Kaş Huzur Evi veya Sağlık Ocağı olarak düzenlenmesi için Kaş Belediyesine tavsiyede bulunulması, Anfi Tiyatro ve Çevresinin Kültür ve Turizm Bakanlığınca kamulaştırılması hususunda tavsiyede bulunulması,Kaş ve Kalkan diğer yerleşim alanlarında özellikle 2/B alanlarının imara açılması, kaçak yapılaşmanın önlenmesi, toplumsal kaosun önlenmesi hususunda yetkili mercilere tavsiyede bulunulması karara bağlandı. 


Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Yürütme Kurulu Üyesi İsmail Gökçe toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede Acilen İmar çalışmalarının hızlandırılması...