05 / 05 / 2024

Kasr-ı Nehroz mithat yenigün

Kasr-ı Nehroz mithat yenigün

Barış sürecinden umutlu olan Mithat Yenigün, “Bölgeye verilen teşvikler yeterli değil. Doğu’nun kalkınması için Özal döneminde turizme verilen teşvikler gibi özel bir açılıma ihtiyaç var” dedi..

Ankara Kasr-ı Han Konakları lansmana özel yüzde 25 peşinat 48 ay vade avantajıyla satışta! Yeni proje!

Efeler Grup tarafından Ankara’nın en özel yerlerinden biri olan İncek Kızılçaşar’da hayata geçirilen  Kasr-ı Han Konakları'nda lansmana özel yüzde 25 peşinat 48 ay vade avantajıyla satışlar başladı.

Hidiv Kasrı mahkeme kararı ile İBB mülkiyetinde kaldı!

İBB, Hidiv Kasrı hakkında Vakıflar adına tescil hükmü veren ilk derece mahkemesi kararı için istinaf başvurusu yaptı. Yapılan bu istinaf başvurusu sonrasında, istinaf ilk derece mahkemesinin kararını bozarak İBB’nin başvurusunu kabul ettiğini açıkladı.

1952 yılında Beykoz Kasrı'nın Prevantoryum yapılmasına karar verilmiş!

1952 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından Beykoz Kasrı'nın Prevantoryum yapılmasına karar verilmiş.

Vakıflar Genel Müdürlüğünden Beyazıd Camisi Hünkar Kasrı açıklaması!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Beyazıd Camisi Hünkar Kasrı ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Beyazıt Camisi’ndeki hünkar kasrı onarılacak mı?

Gezi Parkı’nın İBB’den, Beyazid Han-ı Sani Vakfı’na devredilmesi tepkilere neden olmuştu. Vakıf 2011’de yanan Beyazıt Camisi’ndeki tarihi hünkar kasrını hâlâ onarmadı, hünkar kasrı atıl durumda kaldı. 

Mithat Yenigün: İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün Ekonomi Reformu Paketi hakkında yaptığı değerlendirmede "İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız" dedi.

Mithat Yenigün: Denetim firması, ücreti müteahhitten almasın!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında gözler yeniden müteahhitlere çevrildi. TMB Başkanı Mithat Yenigün, şu anda yapı denetim firmalarının ücretlerini müteahhitlerden alındığını hatırlatarak bu uygulamanın değişmesi gerektiğini dile getirdi.

Mithat Yenigün: Deprem yarınlarımıza uzanan ciddi bir tehdit!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün yaşanan İzmir depremi ile ilgili olarak, "Deprem yarınlarımıza uzanan ciddi bir tehdit" dedi

Hıdiv Kasrı restorasyonu için Ekrem İmamoğlu'na prens ve prensesten mektup!

İstanbul'un en nadide eserlerinden olan Çubuklu'daki Hıdiv Kasrı'nda yapılan restorasyon çalışmaları tartışma yaratmıştı. Hıdiv Kasrı'nı yaptıran Abbas Hilmi'nin birinci derecede torunları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Hıdiv Kasrı'nın aslına uygun restore edilmesini talep etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Hıdiv Kasrı için devrede!

İstanbul'un birinci grup tescilli yapıları arasında yer alan Hıdiv Kasrı'ndaki tünel kazısıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı, tarihi binanın orijinal durumuna getirilmesini istedi.

Hidiv Kasrı’nın altını oymuşlardı! Çalışma yargıya taşındı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Hıdiv Kasrı’ndaki kazı çalışmalarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Mithat Yenigün: 30 Ağustos'u sektörel başarılarla taçlandırıyoruz!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Küresel olarak referans alınan sektörel dergi ENR’ın (Engineering News Record) 2020 yılı 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde 44 firmamız ile yer alarak, dünya ikinciliğini muhafaza etmemiz başarımızın göstergelerinden biridiré dedi...

Mithat Yenigün: Doğru mühendislik yaşatır!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, Marmara Depremi’nin 21. yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı. Yenigün, ''Gerekli çalışmaları ciddiyetle ve hızla tamamlayalım” dedi.

Kasr-ı Nehroz mithat yenigün Haberi

Kasr-ı Nehroz mithat yenigün

Mithat Yenigün’ü 2 yıl önce 1907 Fenerbahçe Derneği’nin Doğu’daki çocuklar için yürüttüğü bir etkinliğinde tanıma fırsatı bulmuştum. Yenigün, Midyatlı bir işadamı. Midyat’ta büyüdüğü kasrı butik otele dönüştürdü. Otelin adı Kasr-ı Nehroz. Malum Mardin ve Midyat çok özel yerler. Midyat; Süryani, Müslüman, Zerdüşt ve Yezidiler’in yüzlerce yıl birlikte yaşadığı bir şehir. Mithat Yenigün’ün büyüdüğü sokaklar da Süryanilerle Müslümanların birlikte yıllarca komşuluk ettiği yerler. Mensubu olduğu Nehroz Ailesi 300 yıl önce bölgede kötü muamelelere maruz kalan Süryaniler’i koruyan bir aile. 


Mithat Yenigün bu köklü Nehroz ailesinin son kuşak temsilcilerinden. Yıllarca Süryaniler’in Midyat’ı terk etmemesi için çaba sarfetmişler. Kürt ailelerinin sürgün edildiği dönemde onların ailesi de parçalanmış. Ailenin bir kısmı Trakya’ya gönderilmiş. Mithat Yenigün Midyat’ta büyümüş. Liseyi ve üniversiteyi İstanbul’da okumuş. Yenigün İnşaat’ın...