04 / 05 / 2024

kat maliki değişirse

kat maliki değişirse

Ev satıldığında mal sahibi değişikliği söz konusu olacağından mal sahibi kiracıya ihtarname çekip altı ay sonra evi boşaltmasını talep edebiliyor. Eğer böyle bir talepte bulunmazsa kira kontratı aynı şartlarla devam ediyor...

İBB, Çiller'in arazisi için yapılan plan değişikliğini iptal ettirdi!

Tansu Çiller’e ait Kilyos’taki denize sıfır arazi için getirilen ve yapılaşmayı üç kat artıran imar kararlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul 14. İdare Mahkemesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını dava eden İBB’yi haklı buldu ve plan değişikliği iptal edildi.

Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi!

Sarıyer’in Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma amaçlı Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde onaylandı. Yapılan değişiklikle Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu! Öğretmen atamalarında değişikliğe gidiliyor! İşte yeni sistem...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayında gelen soruları tek tek yanıtlayarak öğretmen atamalarında değişikliğe gidileceğini açıkladı.

Kirayla yarışan site aidatlarına düzenleme geliyor! Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki değişiklikler için hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ile İçişleri bakanlıklarının fahiş miktarlara ulaşan site aidatlarına yönelik çalışma yaptığı bildirildi. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılacak değişiklikler, 1 Ekim’de TBMM gündemine gelecek.

Aman dikkat! Bina yapım yönetmeliği baştan aşağı değişiyor! 1 Temmuz’da uygulama başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yeni düzenleme yaptı. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre, içerisinde ev bulunan ve zemin hariç 4 kat ve üzeri olan binalarda kapalı çıkma inşası yasaklanacak.

Bireysel emeklilik yönetmeliğinde önemli değişiklik! BES katılımcıları birikimlerine karşılık kredi kullanabilecek!

SEDDK, bireysel emeklilik sistemine ilişkin yönetmelikte değişikliğe giderek katılımcılara avantajlı kredi kullanma imkanı sağlanacak. Böylece eskiden ‘Paraya ihtiyacım var’ deyip birikimlerini çekmek isteyenlere ‘kredi’ seçeneği sunulurken, sistemden çıkışların da önlenmesi hedefleniyor.

Dolar, Euro ve Sterlin'i olanlar dikkat! Kur korumalı mevduat sistemi değişti

Kur korumalı mevduat hesabında tüzel kişiler açısından değişikliğe gidildi. Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’in dördüncü maddesinin birinci fıkrası değiştirilerek Resmi Gazete'de yayımlandı.

Otoyollarda kaçak geçiş ödemelerinde süre değişti! 4 kat cezası var!

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği otoyol ve karayollarındaki kaçak geçişlere ilişkin yeni düzenleme geldi! Resmi Gazete'de yayılmanan karara göre, kaçak geçişler için verilen ödeme süresi değişti! İşte detaylar...

TOKİ, İstanbul Ümraniye'de 20 bin metrekarelik arazinin imarını değiştirdi: Rezidans ve AVM yapılabilecek!

TOKİ, İstanbul Ümraniye’de konumlanan 27 bin metrekare civarında büyüküğe sahip “metro istasyonları koruma sınırı” içinde arazinin 20 bin metrekaresinde rezidans ve AVM inşa edilmek üzere plan değişikliğine gitti. Binaların yüksekliği 10 kat olarak açıklandı.

Erdoğan temel atma töreninde o isme çıkıştı: Ne diyor bu ya değiştirin hemen bunu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutköy Yassıören'de, Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri temel atma törenine katıldı. Törende konuşma yapan Erdoğan, projenin müteahhidine çıkıştı. O anlarda her yer bir anda buz kesti: Ne diyor bu ya değiştirin hemen bunu...

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31796 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

TBMM’den geçti! Kredi kartları ve kredi faiz indirimi ile ilgili flaş değişiklik…

TBMM Genel Kurulunda geçtiğimiz günlerde kabul edilen Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi yasalaştı. Bundan sonra vatandaş daha fazla sigorta ve masraftan kurtulacak.

Zeytinburnu Seyitnizam uygulama imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Seyitnizam Mahallesi, 512 Pafta, 3239 Ada 41 Parsel İlköğretim Alanı İle 3239 Ada 42 Parsel Kat Otoparkı (Kop) Alanına İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

kat maliki değişirse Haberi

kat maliki değişirse


Mal sahibi değişikliği!

Ev satıldığında mal sahibi değişikliği söz konusu olacağından mal sahibi kiracıya ihtarname çekip altı ay sonra evi boşaltmasını talep edebiliyor. Eğer böyle bir talepte bulunmazsa kira kontratı aynı şartlarla devam ediyor. Dolayısıyla kiracının ihtar almadığı sürece herhangi bir şey yapması gerekmiyor.


Eğer mal sahibi değişikliği sonucunda kiracı yeni ev sahibinden ihtar almışsa da, hemen evi boşaltmak zorunda değildir. Bu noktada yeni ev sahibi ile anlaşma yoluna gidebilir. Yeni mal sahibi ihtarnameyi çektiği halde kiracı altı ay içinde evi boşaltmadıysa, ev sahibinin dava açması, kiracıya altı ay önce ihtarname çektiğini ve konuta ihtiyacı olduğunu ispatlaması gerekiyor. Bu durumda ev sahibinin aynı belediye sınırları içinde başka bir konutunun olmaması gerekiyor. Çünkü mal sahibinin söz konusu davayı kazanması için eve ihtiyacı...