09 / 05 / 2024

kat maliklerinin müsaade zorunluluğu

kat maliklerinin müsaade zorunluluğu

Birden fazla bağımsız bölümün yer aldığı gayrimenkullerde yaşayan kat maliklerinin birbirlerine karşı borçları bulunuyor. Kat Mülkiyeti Kanununa göre, bir kat malikinin tadilat söz konusu olması halinde müsaade etmesi gerekiyor...

Emlak Katılım’dan kentsel dönüşümde güven verici finansman çözümleri!

Türkiye Emlak Katılım Bankası, kentsel dönüşüm ile riskli yapılarda ya da riskli alanlarda ikamet eden kat maliklerinin daha sağlam ve modern binalarda oturmalarını sağlamak amacıyla yeni finansman çözümleri geliştirdi. 

Kat maliklerinin onayı alınmadan onarım yapılabilir mi? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Sitelerde kat maliklerinin rızası alınmadan inşaat, onarım, dış badana ve boya yaptırılabilir mi? Bağımsız bölümlerin onarımı için kat maliklerinin rızası gerekli midir?' sorusunu yanıtladı.

4 başlıkta kat mülkiyeti kanununa göre kat maliklerinin borçları!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi kat mülkiyeti kanununa göre kat maliklerinin borçları konusunu kaleme aldı. İşte 4 başlıkta kat mülkiyeti kanununa göre kat maliklerinin borçları...

4 maddede kat maliklerinin kurullarda oya katılımı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "kat maliklerinin kurullarda oya katılımı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

TOKİ Kayaşehir başvuru katılım şartları 2017!

TOKİ Kayaşehir kura çekimi 4 Ekim 2017 tarihinde yapılıyor. TOKİ Kayaşehir başvuru katılım şartları haberimizde yer alıyor...

Vakıf Katılım'dan 150 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Vakıf Katılım iştiraki olan Vakıf Varlık Kiralama A.Ş. aracılığıyla 150 milyon TL tutarındaki ikinci kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi. 90 gün vadeli ihraca, ihraç tutarının iki katından daha fazla talep geldi.

Vakıf Katılım 26 ilde 46 şubeye ulaşacak!

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, Türkiye genelinde 26 ilde 46 şubeye ulaştıklarını söyledi. Göktaş, 4-5 yıl içinde 81 ilde şubeleşmeyi planladıklarını belirtti.

Vakıf Katılım Sivas Şubesi açıldı!

Vakıf Katılım Sivas Bankalar Caddesi'nde şube açtı. Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, hedeflerinin 75 şubeye ulaşmak olduğunu kaydetti.

Vakıf Katılım, ilk kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi!

Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş: "Faizsiz sermaye piyasası ürünlerinde derinleşme sağlamak amacıyla yılın ikinci yarısında yeni ihraçlara devam ederek, pazarın gelişmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Betonik Fikirler Proje Yarışması’na rekor katılım!

Akçansa tarafından Betonik Fikirler Proje Yarışması gerçekleşti. Betonik Fikirler Proje Tasarım Yarışması’na 117 farklı üniversiteden 1340 kişinin başvurusuyla rekor katılım yapıldı.

Temaşehir 42.Cadde ihale katılım koşulları!

Temaşehir 42.Cadde ihale katılım koşulları haberimizde yer alıyor. 42.Cadde Konya'da dükkanların fiyatları 160 bin TL'den başlıyor...

Vakıf Katılım'a aktarılacak hisseler gayrimenkulle ödenebilecek!

Vakıf Katılım'a aktarılacak hisseler üç farklı kuruluş tarafından yapılıyor. Vakıf Katılım Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran, Vakıf Katılım'a aktarılacak olan tutarın nakit, sukuk veya gayrimenkulle ödenebileceğini söyledi.

TMSF Asya Katılım Bankası'na ait olan fabrikayı satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) hisseleri Asya Katılım Bankası`na ait olan fabrikayı satışa çıkardı.

kat maliklerinin müsaade zorunluluğu Haberi

kat maliklerinin müsaade zorunluluğu

Kat Mülkiyeti Kanunu! Müsaade mecburiyeti!

Konut sitesi veya apartman gibi birden fazla konutu içinde barındıran yapılarda, kat maliklerinin birbirlerine karşı borç ve sorumlulukları yer alıyor. Kat Mülkiyeti Kanununa göre kat maliki borçları şu şekilde sıralanıyor:


1. Genel Kural

2. Anagayrimenkulün bakımı, korunması ve zarardan sorumluluk

3. Anagayrimenkulün genel giderlerine katılma

4. Sigorta anlaşması

5. Ortak giderlerin teminatı

6. Müsaade mecburiyeti

7. Yasak işler

8. Kat mülkiyetinin devri mecburiyeti


VI - Kat Malikinin Müsaade mecburiyeti:

Madde 23 – Kat maliklerinden birinin bağımsız bölümünde veya bu bölümdeki tesislerde meydana gelen bir hasar veya bozukluğun onarımı veya giderilmesi veya tesislerin yeniden yapılması ile yapı güvenliğiyle ilgili olarak yapılması gerekli görülen teknik incelemeler için diğer bir bağımsız bölüme girmek gerekiyorsa, o bölümün maliki veya o bölümde başka sıfatla oturanlar, giriş müsaadesi vermeye ve bölümde...