25 / 08 / 2024

katarlılar hangi ülkelerde yatırım yapıyor

katarlılar hangi ülkelerde yatırım yapıyor

2005-2015 yılları arasında yaklaşık 450 milyar dolarlık yurt dışı yatırımı gerçekleştiren Katar'ın geçen yılki dış yatırımları ise 19 milyar doları buldu. Katar, Türkiye'de medyadan tekstile, bankacılık ve gayrimenkulden enerjiye kadar yatırım yapıyor.

Katarlılar Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapıyor!

Türkiye’ye yaptığı satın almalarla tartışma yaratan Katar, dünyanın her yerinde önemli yatırımlara imza atıyor. Türkiye’yi de gözdeleri arasına ekleyen Katar yatırımlarda özellikle finans ve gayrimenkul şirketlerini tercih ediyor.

Emekli zamlı maaş takviminde son dakika! Zamlı maaşlar hangi tarihlerde hesaplara yatırılacak? Hemen bakın!

Emeklilerin zamlı maaş takvimi pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki zamlı emekli maaşları hesaplara ne zaman hesaplara yatırılacak?

Elektrik zammı elektrikli araç sahiplerini de etkiledi! Yeni tarife bugün başladı...

Elektrik tarifesine gelen zam bugün itibari ile başlamış oldu. Yapılan bu zam sonrasında elektrikli otomobil sahipleri, zamlı tarife ile ne kadara şarj olacağını araştırmaya başladılar. Hangi araç ne kadara dolacak?

Altın mı, dolar mı, Euro mu, borsa mı? Hangi yatırım araçları kazandırdı, hangileri kaybettirdi?

Yatırımcılar hangi yatırım aracının kazandırdığını, hangi yatırım aracının kaybettirdiğini merak ediyor. Peki altın mı, dolar mı, Euro mu, borsa mı, bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı, hangi yatırım aracı kaybettirdi? 

Borsada göstergeleri 'al' veren hisseler açıklandı! Borsa yatırımcıları dikkat!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününe yüzde 0,54 yükselişle 10.738,78 puandan başladı. Borsaya ilgi giderek yükselirken, yatırımcılar hangi hisselerin kazandırdığını merak ediyor. İşte Borsada göstergeleri 'al' veren hisseler...

10 yıl sonra 1 dönüm tarla parasına 1 ev alınacak günler gelecek!

Konut ve arsa, arazi yatırımı sık sık gündem oluyor. Yatırımcılar hangi gayrimenkulün daha çok kazandırdığını merak ediyor. Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin, konuya ilişkin çok konuşulacak bir açıklama yaptı. İşte o açıklama... 

Mirasçılar hangi durumlarda mirastan men edilebilirler?

Miras kavgalarının önüne geçmek amacı ile pek çok yeni düzenleme yapılmaktadır. Buna göre, miras hukukunda eşitlik ve adaleti sağlamak için adımlar somut adımlar atıldığı ifade edildi. Miras paylaşımında merak edilen detaylar ve mirastan men edilme durumda neler yapılır? 

Hangi kredi, konut ve ihtiyaç kredisi faiz oranı ne kadar? Hangi kredi konut ve ihtiyaç kredisi 2024 faiz oranları  

Konut ve ihtiyaç kredisi çekmek isteyen vatandaşlar, Hangi kredi konut ve ihtiyaç kredinin faizini merak ediyor. İşte Hangi kredi konut ve ihtiyaç kredisi 2024 faiz oranları...

2023 yılı getiri yarışında zirve konutun oldu!

Yatırımcılar hangi yatırım aracının daha çok kazandırdığını merak ederken, 2023 yılı getiri yarışında zirve konutun oldu. İşte Habertürk yazarı Abdurrahman Yıldırım'ın konu ile ilgili yazısı...

Borsaya ilgi gösteren yabancılar hangi hisseleri artırdı? 

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcılar şirketlere ilgi göstermeye devam ediyor. Buna göre yabancı yatırıcılar geçen senenin ikinci yarısında bankacılık hisselerini öne çıkarmışlardı. Bu sene de BİST'te yer alan TÜM endeksindeki 514 hisseden 313’ünde pozisyon artmış durumda.

Altın mı, dolar mı, faiz mi, borsa mı? Yılbaşından bu yana hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? 

Yatırımcılar hangi yatırım aracının ne kadar kazandırdığını merak ederken, kripto para fenomeni Murat Ali Calman'dan konu ile ilgili çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Peki altın mı, dolar mı, faiz mi, borsa mı? Yılbaşından bu yana hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? 

Son 4 yılda hangi hisse kaç kat kazandırdı?

Borsa yatırımcıları hangi hissenin ne kadar kazandırdığını merak ederken, yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu son 4 yılda hangi hisse kaç kat kazandırdığını paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

12 banka peş peşe açıkladı! 1 milyon TL için hangi banka ne kadar faiz veriyor? Hemen bakın!

Yastık altında parası olan vatandaşlar hangi bankanın ne kadar mevduat faizi verdiğini araştırıyor. Peki bankaların mevduat faizlerinde son durum ne? 1 milyon TL için hangi banka ne kadar faiz veriyor? Hemen bakın...

Zamlı emekli maaşları bu tarihlerde hesaplarda! Emekliler hemen bu takvime bakın!

6 aylık enflasyon rakamları ardından 2024 Ocak emekli zammı yüzde 37,57 şeklinde belirlendi. Peki zamlı emekli maaşları hangi tarihlerde hesaplara yatacak? İşte emeklilerin merakla beklediği o sorunun yanıtı...

katarlılar hangi ülkelerde yatırım yapıyor Haberi

katarlılar hangi ülkelerde yatırım yapıyor

Dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alan Katar, özellikle Avrupa’da belli başlı sektörlere yaptığı yatırımlarıyla dikkat çekiyor. 


Katar eş-Şark Gazetesinin yayınladığı bilgilere göre, Katar, Körfez ülkeleri arasında yurt dışında en fazla yatırım yapan ülke oldu. Katar Yatırım Otoritesi, 2005 yılından bu yana toplam yatırım değerinin 450 milyar dolar olduğunu açıkladı. 


Katar'ın yurt dışında yaptığı yatırımlar ve satın almaların arkasında 2005 yılında kurulan devlet kuruluşu Katar Yatırım Otoritesi (QIA) geliyor. 


Katar'ın yurt dışındaki yatırımlarının yıllara göre dağılımı ise, 2010'da 15 milyar dolar, 2011'de 13 milyar dolar, 2012'de 45 milyar dolar, 2013'te 21,5 milyar dolar, 2014'te 36,5 milyar dolar iken 2015 yılında 19 milyar dolar olarak belirlendi.


Katar, yatırımda daha çok Batı Avrupa ülkelerini tercih ediyor


Katar'ın, Avrupa başta olmak üzere Afrika, Asya ve Avustralya kıtalarında,...