29 / 04 / 2024

Katlar alanı hesabı 2018

Katlar alanı hesabı 2018

Katlar alanı hesaplaması, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, katlar alanı nasıl hesaplanır? İşte katlar alanı hesabı 2018..

Ziraat Bankası'ndan son 39 gün uyarısı! Hem müşterisi olup hem de bunu yapanların hesabına 750 TL yatıracak!

En çok tercih edilen kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası merakla beklenen ramazan kampanyasını duyurdu. Ziraat Bankası Hem müşterisi hem de bunu yapanların hesabına 750 TL yatıracak. İşte Ziraat Bankası Ramazan Kampanyası detayları...

Binaların zemin katlarından kırılarak göçmesi nasıl engellenir? İnşaat Yüksek Mühendisi tek tek açıkladı!

Prof. Dr. İnş. Yük. Müh. Necdet Torunbalcı, X sosyal medya hesabından, binaların zemin katlarından kırılarak göçmesinin nasıl engelleneceğini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

Kasım 2023 paraları için geri sayım başladı! E-Devlet'ten başvuranın hesabına 5 bin 97 TL yatırılacak!

Evde bakım yardımı alan yüz binlerce kişi merakla Kasım 2023 paralarını bekliyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre E-Devlet'ten başvuranın hesabına 5 bin 97 TL yatırılıyor. İşte detaylar...

'Aile Destek Programı' bitti diye üzülmeyin! Başvuranın hesabına hemen şimdi 1.250 TL değil, 6.095 TL para yatacak!

'Aile Destek Programı' ödemeleri bitti diye dert yanmayın... Başvuranın hesabına hemen şimdi 1.250 TL değil, 6.095 TL para yatacak... Kimliğini alan başvursun...

100 bin TL’nin bir aylık faiz getirisi ne kadar? İşte banka banka faiz getiri hesabı...

Elinde nakdi olan ve kazanç sağlamak isteyenler için mevduat hesapları fırsat kapılarını aralıyor. Sürekli sorgulanan konuların başında yer alan mevduat faiz oranlarında 5 bankadan 32 günlük atak geldi. İnsanlar 100 bin TL ile ne kadar kazanacağını merak ediyor. İşte banka banka faiz getiri hesabı..

7 bin 500 TL ve üzeri maaş alan SSK, BağKur emeklilerinin maaşı ne kadar olacak? Emeklilere son dakika hesabı! 

Emekli maaşlarına Temmuz ayında ne kadar zam geleceği merakla araştırılıyor. Peki 7 bin 500 TL ve üzeri maaş alan SSK, BağKur emeklilerinin maaşı ne kadar olacak?

İnşaat yapanlar, yapacak olanlar dikkat! Otoparktan, konut alanına kadar birçok değişiklik yapıldı!

İnşaat yapanlar ve yapacak olanlar için çok önemli bir haber geldi. Yönetmelikte yapılan değişiklikle bodrum katlarına yapılacak zorunlu otoparktan, ofislerin konut alanına dönüştürülmesine kadar birçok değişiklik yapıldı.

1 dönüm kaç metrekaredir? Dönümün metrekare hesabı nasıl yapılır?

Arsa, bahçe ve tarla gibi alanların ölçümünde kullanılan dönüm terimi daha çok halk arasında kullanılmaktadır ve alanı tarif ederken kolaylık sağlamaktadır. Peki, 1 dönüm kaç metrekaredir? Dönümün metrekare hesabı nasıl yapılır? İşte detaylar…

Marina Ankara'nın bahçe katları satışa çıktı!

Marina Ankara projesinde yer alan bahçe katları 0.99 faiz oranı ve 84 ay taksitle satışa çıktı.

Thodex'in banka hesabındaki yaklaşık 16 milyon TL'ye el konuldu!

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan Thodex'in banka hesabında yer alan yaklaşık 16 milyon TL haciz edildi.

Metrika Investments, Neva Towers'ın 56 bin 158 metrekarelik ofis katlarını satın aldı!

Rusya'nın önde gelen ticari gayrimenkul yatırım fonları arasında yer alan Metrika Investments, Rönesans’ın Moscow City'de hayata geçirdiği Neva Towers'ın toplam 56 bin 158 metrekarelik ofis katlarını satın aldı.

Ortak alan hesabında vergi avantajı!

Emekli, engelli, ev hanımı ve işsizler tek konutları için, 200 metrekare hesabı yaparken, ortak alanların dikkate alınıp alınmayacağını merak ediyor. İşte ortak alan hesabının vergi avantajına etkisi...

Sit alanında kaçak katlar bir bir çıkılıyor!

Birinci derece sit alanı ilan edilen bölgelerde kaçak yapılaşma hızla artıyor. Kapadokya'nın en önemli yerlerinden olan Güvercinlik Vadisi'nde kaçak inşaatın önüne belediye tabelası asan kişi 3’üncü katı da çıktı.

Katlar alanı hesabı 2018 Haberi

Katlar alanı hesabı 2018

Katlar alanı hesaplaması, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Bilindiği üzere katlar alanı; bodrum kat, asma kat, çatı arası piyesi ve açık/kapalı çıkmalar dâhil, kullanılabilen bütün katların, katlar alanına dâhil edilmeyen alanları çıktıktan sonraki alanları toplamı oluyor. 


Kullanılabilen alanlar deyimi; konut, işyeri, eğlence ve dinlenme yerleri gibi oturmaya, çalışmaya, eğlenmeye, dinlenmeye veya ibadet etmeye ayrılan alanları ifade ediyor.


Tamamen toprağın altında kalması nedeniyle; 22 nci madde uyarınca emsal hesabına konu edilmeyen alanlar ile kat adedine konu edilmeyen katların hiç bir cephesi kazı ve tesviye yapılarak açığa çıkarılamıyor.


Emsal hesabına dâhil edilmeyen alanlar, proje değişikliği ile imar planındaki veya bu Yönetmelikle belirlenen emsal değerini aşacak şekilde emsal hesabına konu alan haline getirilemiyor, müstakil bağımsız bölüm haline dönüştürülemez ve kat mülkiyeti tesis edilemiyor.


Uygulama imar...