07 / 05 / 2024

kayseri kübalı ilaç fabrikası

kayseri kübalı ilaç fabrikası

Küresel devlerin yakından izlediği Kübalı yatırımcılar, yönünü Türkiye'ye çevirdi. Hasbiotech İlaç'la Kayseri'de ortak fabrika kuracak Kübalılar, Hepatit C aşısı üretecek.

TOKİ açıkladı! Kahramanmaraş ve Hatay'da kalıcı konut çalışmaları devam ediyor...

Hatay Valisi Mustafa Masatlı tarafından, "İlde 33 farklı noktada TOKİ çalışmasının sonucu 32 bin 609 konutun tamamlanacağını daha sonra Aralık ayında ise yaklaşık 4 ila 5 bin civarı konutu vatandaşların iskanına açılacağı belirtildi. İşte haberin ayrıntıları...

Banka müşterileri şaşkına döndü! ATM'lerden artık o miktardaki para çekilemeyecek. Bulursanız sahip çıkın

ATM'lerle ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre bankaların ATM'lere artık 10 ila 20 TL gibi paraları koymadığı ve daha yüksek rakamlar yerleştirildiği iddia edildi. Konuyla ilgili şu ana kadar bankalardan herhangi bir açıklama gelmedi.

Sıfır otomobil satışlarında yeni dönem resmen başlıyor! Zamlara barkodlu tedbir

Sıfır otomobil satılarında yeni dönem için çalışmalara başlandı. Sağlık sisteminde ilaç barkodlarına benzer bir sistem ile sıfır araçlarda üretim halinden müşteriye ulaşana kadar tüm anlar, kontrol altına alınacak...

Halkbank’tan darda kalanı rahatlatan müjde!  Kredi notu düşük olanlara ilaç gibi gelecek!

  Toplam 50 bin liraya kadar kredi çekme imkanı veren Halkbank’ın bu kredisini kredi notunun düşük olması sebebiyle bankalardan kredi çekemeyen vatandaşlar da yararlanabilecek.

Aile Bakanlığı 3 bin 038 TL ödeme yapacak! Bu sıkışık zamanda ilaç gibi gelir, öğrenin

Aile Bakanlığı tarafından öğrencilere yönelik ödeme gerçekleştirilecek. Öğrencilere yapılacak ödemenin detayları da belli oldu. Gelin detayları hep birlikte inceleyelim...

Eczaneden parayla ilaç alanlar dikkat! Bu ilaçların parasını artık devlet ödeyecek!

Vatandaşı çok sevindirecek bir haber de yargıdan geldi. Yaklaşık 1,5 sene önce SGK tarafından geri ödeme listesinden çıkarılan 34 kalem ilaç için açılan davada, Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı verdiği ve artık o ilaçların parasının devlet tarafından ödeneceği duyuruldu. İşte ayrıntılar…

Günlük 80 lira veriliyor! 1 Ocak'tan itibaren geçerli

Ceza muhakemesi sırasında Cumhuriyet savcısı, mahkeme başkanı veya hakim tarafından çağrılan tanıklara, günlük 40 ila 80 liraya kadar ücret verilecek. Karar Resmi Gazete’de yayımlanırken yeni tarife 1 Ocak 2023 itibarıyla yürürlüğe giriyor.

Galata Properties Gayrimenkul Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Galata Properties Gayrimenkul Dış Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Tarık Balşe tarafından kuruldu.

Hassas ilaçlarda tehlike çanları çalıyor

İlaç bulunamama oranlarının artmasından endişe ettiklerini ifade eden İlaç Endüstrisi İşverenleri Sendikası (İEİS) Genel Sekreteri Savaş Malkoç, "Düşük fiyatlı ilaçlarda üretimin sürdürülebilmesi giderek zorlaşıyor, hatta imkânsız hale geliyor" diye konuştu.

Dikkat çeken yazı! Yeni bir vergi ve imar affı mı gelecek?

Eski Gelirler Genel Müdürü Saygılıoğlu, 2 bin liraya kadar olan icralık fatura borçlarının ilgili şirketlerin vergilerinden düşülmesi, kredi yurtlar kurumu borçlarının faizlerinin silinmesi gibi düzenlenmelerin öncül bonuslar olduğunu asıl büyük balıkların sonraki torbalarda olacağını söyledi.

Nataly Property Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Nataly Property Gayrimenkul Limited Şirketi Ataköy’de 250 bin TL sermaye bedeli ile Rowaıda A.M.H. Tarık Balşe tarafından kuruldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli açıkladı! Ödemeler başlıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, deniz salyasından (müsilaj) etkilenen küçük balıkçılara sağlanacak olan desteğin 2 bin liraya yükseltileceğini söyledi.

kayseri kübalı ilaç fabrikası Haberi

kayseri kübalı ilaç fabrikası

Küresel devlerin yakından izlediği Kübalı yatırımcılar, yönünü Türkiye'ye çevirdi. Hasbiotech İlaç'la Kayseri'de ortak fabrika kuracak Kübalılar, Hepatit C aşısı üretecek.


Küba ile ABD arasında yaşanan siyasi gerilim yerini yavaş yavaş normalleşmeye bırakırken, uluslararası şirketlerin yeni gözdesi Havana oldu. Birçok küresel devin arayışa girdiği Küba'da Türk şirketleri de boş durmuyor. Türk Hava Yolları yeni bir destinasyon hazırlığına girerken, Türk ilaç firmaları da bağlantı kurmaya başladı. İlk adımı ise İstanbul merkezli Hasbiotech İlaç attı. Kübalılar'la ortaklık kararı alan Hasbiotech'in Genel Müdürü Seyfullah Dağıstanlı, "Kayseri'de bir ilaç fabrikası kurmak için çalışma başlattık" dedi. Erciyes Teknopark'ta kurulacak şirketin temeli de 2016'nın ilk aylarında atılacak. Tesiste Hepatit C aşısı üretmeyi planladıklarını anlatan Dağıstanlı, "İlk olarak 30 milyon liralık bir tesis kurulacak" diye konuştu. Dağıstanlı, "Türkiye'de...