24 / 07 / 2024

kayseri yatak sektörü

kayseri yatak sektörü

Kayseri, 4 milyonluk satış rakamına ulaşan yatak sektöründe üretim ve ihracatı ile öne çıktı. Türkiye’de günlük üretilen 20 bin yatağın 10 binini üreten kent, 60 milyon dolarlık toplam ihracatın da yarısı tek başına gerçekleştiriyor

Ticaret Bakanı Yardımcısı Gürcan’dan emlak sektörüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Kayseri’de katıldığı bir toplantıda emlak sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Gürcan, emlak piyasasını kontrol etmeye çalıştıklarını söyledi.

Türkiye İMSAD, Kayseri’de sektör temsilcilerini buluşturdu!

Türkiye İMSAD, ‘Anadolu Buluşmaları’nın dördüncü durağı Kayseri’de; sanayici, müteahhit, mimar, mühendis ve müşavirlerden oluşan sektör temsilcilerini buluşturdu. 

Kayseri'de yatırımcılara ucuz arsa fırsatı!

Melikgazi Belediye Başkanı ve Kayseri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç otomotiv sektöründe yatırım yapmak isteyenlere, Kayseri'de ucuz arsa fırsatı olduğunu açıkladı. 

Ali Aydın: İnşaat sektörü zor süreçte!

Kayseri İmar İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aydın düzenlediği basın toplantısı ile inşaat sektörünün son durumunu değerlendirdi.

Kayseri İldem Park perakende sektörünü bir araya getirdi!

Türk perakende sektörü, Kayseri'nin modern yaşam merkezi İldem Park'ın açılışında buluştu. İldem Erciyes Toplu Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ağca ve Sonae Sierra Türkiye Genel Müdürü Maxence Liagre tarafından İldem Park projesi hakkında bilgiler aktarıldı

Mehmet Özhaseki: İnşaat sektörüyle ilgili ciddi toplantılar yapıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, partisinin Kayseri il teşkilatında düzenlediği basın toplantısında konuşma yaptı. Özhaseki, özellikle inşaat sektörüyle ilgili ciddi toplantılar yaptıklarını ifade etti.

Kayseri'de emlak sektörü masaya yatırıldı!

Kayseri’de emlak sektörünün önde gelen firmaları Özet Gayrimenkul Emlak'ın düzenlediği etkinlikte bir araya geldi. Talas’ta gerçekleştirilen etkinlikte, sektörün sorunları masaya yatırıldı.

Ali Aydın: Yapı maliyetleri, sektörü zora soktu!

Kısa adı KAYİMDER olan Kayseri İmar İnşaat Müteahhitleri Dayanışına Derneği Başkan Ali Aydın dernek hizmet binasında bir basın toplantısı gerçekleştirerek, inşaat sektörünün içinde bulunduğu sıkıntıları medya aracılığı ile kamuoyu ile paylaştı.

Kayseri mobilya sektöründe 1. sırada!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar Kayseri’nin mobilya sektöründe 1. Sırada yer aldığını ifade ederek “Mobilya sektörü, bölgemize, şehrimize, ekonomimize katkı sağlayan çok önemli faktörlerden biri" dedi

Selim Atasoy: Emlak sektöründe artış yaşandı!

Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy, vatandaşları emlakçı kisvesi adı altında kandıranlara karşı uyardı. Atasoy, istatistiklerin emlak sektöründe artış gösterdiğini de kaydetti.

Kayseri'de inşaat sektörünün önünü açacağız!

İnşaat sektörünün Türkiye için önemli olduğunu; ancak Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyen Kayseri için çok daha fazla önem teşkil ettiğini belirten Başkan Mustafa Çelik, sektörün gelişmesi için gayret edeceklerini söyledi.

Mustafa Çelik: İnşaat sektörü Kayseri için önemli!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ticaret Odası'nda inşaat sektörüyle ilgili altı meslek komitesinin üyeleriyle bir araya geldi. Çelik İnşaat sektörünün Kayseri için önemli olduğunu söyledi...

İnşaat sektörü seçimden nasıl etkilendi?

Kısa adı KİİTDER olan Kayseri inşaat işçileri ve Taşeronları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavaklıoğlu, gazetemize seçim sonrası inşaat sektörünün genel durumunu değerlendirdi.

kayseri yatak sektörü Haberi

kayseri yatak sektörü


Yatak sektörü hızlı büyüyor. Sektör 2013 yılında iç pazarda 4 milyon adetlik satış rakamına ulaştı. Pazarın yüzde 95’ini yaylı, yüzde 5’ ini sünger yataklar oluşturdu. Yıllık büyüme oranı yüzde 7 olarak gerçekleşen sektörde, pazar büyüklüğü 1 milyar TL’ye yaklaştı. Türkiye’de günlük üretilen 20 bin yatağın 10 bini Kayseri’de üretiliyor. Kayseri’yi İstanbul ve İzmir izliyor. 


Kayseri’de 400’ü aşkın üretici firma var. Bu firmaların üretim kapasitesi 2.7 milyona yaklaşıyor. Kayseri 2.5 milyon yatakla, toplam üretimin yarısını elinde bulunduruyor. Sektörün, dış pazardaki payı ise yaklaşık 60 milyon dolar. Toplam ihracatın da yarıdan fazlasını Kayseri gerçekleştiriyor. Kayseri çıkışlı yataklar başta Fransa, Almanya ve Hollanda olmak üzere öteki bazı Avrupa ülkeleri ile Ortadoğu’nun değişik ülkelerine ihraç ediliyor. Kayseri, Türkiye genelinde üretilen 20 bin ‘çekyat’ın da...