02 / 05 / 2024

kayseri yerel mimari

kayseri yerel mimari

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kayseri’nin Melikgazi ilçesine 426 adet yerel mimarili konut inşa edecek. Daire tiplerinin 2+1 şeklinde tasarlandığı proje için ihale 18 Nisan’da gerçekleşti.

Kayseri Yüksek İrtifa Kamp Merkezi inşaatında son durum ne?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile beraber Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde incelemeler yaptı.

Ayder'de yerel mimari esaslı konaklama birimleri yapılacak!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki doğal güzellikleriyle ünlenen Ayder Yaylası'nda yerel mimari esaslı konaklama birimleri yapılacak...

Türkiye Kızılayı'ndan Kayseri'de proje ihalesi!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü Kayseri Sümer Mahallesi, 5465 ada, 1 parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde natamam halde bulunan binaya ait mimari, statik, mekanik ve elektrik projelerinin ve ihale dokümanlarının güncel imar durumuna göre hazırlanması işini ihale ediyor.

Yatay mimari anlayışıyla yeni yerleşimler!

Kentte ve kırda yeterli ve yaşanabilir konut üretimlerini sürdüren TOKİ, Erzincan, Konya ve Aydın'da yatay ve yerel mimari hassasiyetlerin yansıtıldığı konut projeleri hayata geçiyor...

TOKİ'den Silivri'de 651 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul Silivri'de dar ve orta gelirli vatandaşlar için yatay ve yerel mimari ile mahalle kültürünün ön plana çıkarıldığı 685 sosyal konut inşa edecek.

Gümüşova'daki TOKİ konutları yerel mimarisi ile dikkat çekiyor!

Düzce Gümüşova'da mahalle konsepti içinde tamamı alt gelirli vatandaşlar için üretilen konutlar az katlı tasarım planı ve yerel mimari unsurlarıyla dikkat çekiyor...

Kayseri Keykubadiye Sarayı'nın mimarisi ortaya çıkarılıyor!

Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Alaaddin Keykubad tarafından Kayseri'de inşa ettirilen Keykubadiye Sarayı'nın mimari yapısı gün yüzüne çıkarılacak. Çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

TOKİ ile Hemşin'de ahşap ve yeşil bir arada!

TOKİ, Rize Hemşin'de merkez mahallenin yaklaşık tümünü kapsayan konut projesiyle, yerel mimari ve yöre coğrafyasının esas alındığı özgün bir mahalle projesini hayata geçiriyor. 

TOKİ Çeşme'ye yeni bir yaşam alanı kazandırdı!

Yörelerin yerel mimari unsurlarından izler taşıyan az katlı yapılarla geleneksel mahalle kültürünün gelişimini destekleyen projeler üreten TOKİ, İzmir Çeşme’de inşa ettiği Reisdere Toplu Konutları’yla, bölgeye yeni bir yaşam alanı kazandırdı.

TOKİ Bursa İznik Konutları'nda modern ve geleneksel bir arada!

Bursa İznik'te "Mahalle Konsepti" ile yerel mimari kültür esas alınarak projelendirilen Bursa İznik Sosyal Konutları ile 30 bin metrekarelik alanda yeni bir yerleşim kuruluyor.

Siirt Veysel Karani'nin çehresi dönüşümle değişiyor!

Siirt'in Baykan ilçesi Veysel Karani beldesinin çarpık yapısı kentsel dönüşüm projesiyle değişecek. Beldede Veysel Karani Hz. adına yapılan türbenin çevresinin çarpık yapılardan temizlenmesinin ardından, konutlar yerel mimari göz önünde tutularak hayata geçirilecek.

TOKİ’den Kayseri İncesu’ya yatay mimari konseptinde 843 konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kayseri’nin İncesu İlçesi Örenşehir Mahallesi’nde 200 konut, Aksubağları Mahallesi 643 konut olmak üzere toplam 843 konutun ihalesi yapıldı.

TOKİ Konya Beyşehir'de konutlar yerel mimaride inşa edilecek!

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Başbakanlık Toplu konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı başlatılan 469 yeni konutun yerel mimari tarzında inşa edileceği bildirildi.

kayseri yerel mimari Haberi

kayseri yerel mimari


Mimar Sinan Mahallesi’nde inşa edilecek 426 konutun ihalesi 18 Nisan’da yapıldı. Konutlar; 2+1 planında ve 4 - 5 kat şeklinde farklı yüksekliklerde tasarlandı.


Geleneksel Kayseri konutlarında yer alan mimari cephe anlayışının yansıtılmasına mümkün olduğunca özen gösterilen konutların tasarımında ayrıca yerel mimaride yer alan cephe elemanları, köşe süslemeleri ve taş kaplama gibi özelliklere de yer verildi.


 TOKİ...