22 / 07 / 2024

KDK

KDK

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), çalışanlara bankalar tarafından verilen promosyonlarda enflasyon oranında düzenleme yapılmasına ilişkin başvuruları incelemeye aldı.

Konut sahipleri dikkat! Tek ev tapusu olanlara 1.536 TL iade edilecek! Emsal karar yürürlükte 

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren, emsal karar sonunda açıklandı. KDK tarafından açıklanan karara göre; 5 senelik emlak vergisi para iadesi yapılmasına hükmedildi. İşte detaylar... 

AFAD tarafından verilen 10 bin TL destek ödemesinde son dakika kararı!  İkamet kararı yeniden değerlendirilecek!

Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK), Acil Durum Başkanlığı (AFAD)'a depremzede aileler için 10 bin TL'lik hane başı destek ödemesi talebinin yeniden değerlendirilmesi konusunda tavsiye kararı verdi. 

KDK'dan son dakika kararı! Depremde hasar gören bina sahipleri dikkat! Sigorta tazminatı tarifesi değişti!

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası evleri hasar görenlere 2022 yılı tarifesine göre ödenen sigorta tazminatının, 2023 yılı tarifesine göre ödenmesi planlanıyor.

Binalarda risk tespitini engelleyenler dikkat: Kolluk birimleri müdahale edebilecek! 

KDK, riskli yapı tespitini bazı kat maliklerinin engellemesi sebebiyle tamamlayamadığını ileten belediyeye, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğu ve hasar tespit işlemleri sırasında gerekirse kolluk birimlerinden yardım alınabileceğini aktardı. 

Emekliler dikkat! İkramiye farkı ödemesinde devrim niteliğinde karar! SGK, çok konuşulacak çalışmayı başlattı!

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), kat sayı artışı nedeniyle meydana gelen ikramiye farkı alacağı, ödemeden haberdar edilmemesi yüzünden Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) iade edilen emekli vatandaşın mağduriyetini tavsiye kararı sayesinde çözdü.

Memurları havalara uçuran karar! Artık değişti

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), eşinin çalıştığı ildeki Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) tayin talebi kadro olmadığı gerekçesiyle geri çevrilen SGK personelinin başvurusunu onayladı.

KDK'nın doğum iznine ilişkin kararı: Maaş kesintisi yok!

Kamu Denetçiliği Kurumu, hemşire maaşından yaklaşık 16.000 liralık doğum izni kesintisinin iade edilmesine karar verdi.

Kdk Turizm İnşaat Lojistik Depo Anonim Şirketi kuruldu!

Kdk Turizm İnşaat Lojistik Depo Anonim Şirketi Ataşehir'de Baha Safa Kadak tarafından kuruldu.

Milyonlarca çalışanın gözü promosyonda! İşte son rakamlar

KDK yani Kamu Denetçiliği Kurumu, şu günlerde çalışanların promosyon talebini inceliyor. Enflasyon her geçen ay artıyor. Peki bu milyonlarca çalışanın maaş hesaplarını taşıyarak aldıkları promosyonlarda bir artış sağlayacak mı? İşte gelinen son nokta...

KDK, maaş promosyonuyla ilgili talebi incelemeye aldı

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), çalışanlara bankalar tarafından verilen promosyonlarda enflasyon oranında düzenleme yapılmasına ilişkin başvuruları incelemeye aldı.

4 bin liralık promosyona neşter vurulacak mı?

Özel sektör bankalarının emeklilere yaptığı yüksek promosyon teklifleri tam gaz devam ederken promosyon ödemeleri yükselmeyen çalışanlar isyan ediyor. KDK'ya yapılan bir başvuru dikkat çekerken kurumdan gelecek sonuç merakla bekleniyor.

Kripto para mağduru hakkını Kamu Denetçiliği Kurumu'nda arıyor!

Son zamanların sık sık gündeme gelen kripto paralar yeni mağduriyetler yaratmaya devam ediyor. Son olarak bir kripto para mağduru KDK'ye başvurdu.

Lojmanın kiraya verilmesi hakkaniyete aykırı!

KDK, kurum lojmanını üçüncü kişilere kiraya veren TCDD'yi haksız bularak lojmanların personele tahsis edilmesine yönelik tavsiye kararı verdi...

KDK Haberi

KDK

KDK, gerekli incelemelerin ardından ilgili kurumlarla görüşmelerde bulunacak.

KDK’den yapılan açıklamaya göre, 2021’de Sosyal Güvenlik Kurumu ve birçok kurum ile bir banka arasında 3 yıllığına imzalanan ve süresi devam eden maaş promosyon sözleşmelerinin, enflasyon ve ekonomik gelişmeler nedeniyle yenilenmesi için kuruma başvurdu.

Başvuruda, banka ile yapılan promosyon protokolünde, aylık bedel olarak 111 Türk Lirası belirlendiği, yaklaşık 4 bin lira olan bunun 3 yıllık karşılığın da çalışanlara peşin ödendiği ifade edildi.

Sözleşmenin imzalanmasının ardından dünyada yaşanan gelişmeler sonrasında mali kerizin baş gösterdiği ve enflasyon oranlarında artış yaşandığı belirtilen başvuruda, banka promosyon miktarının enflasyondaki artışa göre yükseltimesi, oluşacak farkın protokolün bitiş tarihine kadar olan dönem için yapılacak hesaplamaya göre peşin olarak çalışanlara ödenmesi istendi.

Ayrıca, banka maaş promosyon miktarında sürekli artış sağlanması amacıyla yapılan başvurunun daha...