02 / 05 / 2024

KDV beyannameleri ne zaman verilecek

KDV beyannameleri ne zaman verilecek

KDV beyannamelerinin süreleri uzatıldı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatıyla muhtasar ile KDV beyannamelerinin verilme süreleri 26 Şubat'a kadar uzatıldı.

Güneşli Venara'da hem 36 ay vade hem de yüzde 1 KDV avantajı!

Yüzde 1 KDV avantajı sunulan Venara Güneşli projesinde 36 aya varan vadeyle konut sahibi olunabiliyor. Güneşli Venara'da yer alan konutlar 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon olarak tasarlandı.

Venara Güneşli yüzde 1 KDV avantajıyla satışta! Yeni proje!

Yüzde 1 KDV avantajıyla satışa sunulan Venara Güneşli projesinde 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor. İşte Venara Güneşli detayları...

Kart, şifre ve kodlar ne zaman KDV'ye tabi olacak? Gelir İdaresi Başkanlığı açıkladı...

Gelir İdaresi Başkanlığı, sanal ya da fiziki ortamda satılan kart, şifre ve kodların kullanımının Katma Değer Vergisi'ne (KDV) tabi olup olmayacağını açıkladı. Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı'nı kamuoyuna sunuldu.

Son dakika: Köprü ve otoyollara KDV zammı geldi!

Son dakika aktarılan detaylara Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine KDV zammı geldi. Peki, Köprü ve otoyolların yeni ücretleri ne kadar oldu? İşte köprü ve otoyolların yeni fiyatları...

İnşaat demir fiyatlarına Temmuz dopingi! Fiyatlar tavan yaptı! Demir fiyatları ne kadar oldu?

Temmuz ayında KDV'ye gelen zam demir fiyatlarını da vurdu. İnşaat demir fiyatları gelen zamların etkisi ile tavan yaptı. Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton inşaat demiri kaç lira? 10 Temmuz 2023 demir fiyat listesi.

Benzin ve motorine çifte zam kapıda! Akaryakıtta ÖTV ve KDV depremi! 

Seçim sonrası dolar kurundaki yaşanan yükselişin ardından zam üstüne zam gelen akaryakıt ürünlerine bir de ÖTV ve KDV zammı geliyor. Peki benzin ve motorine ne kadar zam gelecek? 

Herşeye zam gelirken yüzler bu haberle güldü!  Bu tarifede artık yüzde 18 KDV ödenmeyecek!

Yüksek enflasyona bağlı olarak yükselen geçim zorluğu, birçok ürün ve hizmette zam üstüne zam gelmesiyle sonuçlandı. Ev bütçesini ayarlamakta zorlanan vatandaşlar, indirim beklerken bir gider kaleminde yüzde 18 oranında KDV indirimi yapıldı. 

Konutlara ait aidatlarda indirim talebi var! Bakın ne olacak? 

Siteler üzerinde %18’lik KDV yüküne yönelik açıklamalar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Açıklamaların ardından konut sitesi yönetimlerinden bir hamle bekleniyor. 

KDV'de büyük değişiklik! Asgari tutar bakın ne oldu?

Katma Değer Vergisi (KDV) uygulamalarında bazı değişiklikler yapılarak mükelleflerin 1 Şubat 2023 tarihinden itibaren yapılan işlemlerinde uygulanmak üzere, iade hakkı doğuran işlemlerinde, iade talebinde bulunacakları asgari tutar 2 bin TL olarak kesinleşti.

O ilde KDV'den muaf arsa fırsatı! İhalesi 7 Nisan'da! Arsa sahibi olmak isteyenler şimdi bakın! 

Aydın ili Sultanhisar Belediyesi, Aydın ili, Sultanhisar ilçesi, Atça Mahallesi'nde yer alan arsayı KDV muafiyetiyle satıyor. Peki Aydın'da yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

Fi Yapı'dan ev alanlara KDV'li yeni fatura şoku!

Fi Yapı, yaşanan kayyum sürecinden sonra şirketi yeniden devralınca mağdurlara da yeni fatura çıkardı. Fi Yapı'nın ayrıca KDV farkı da istediği de öne sürüldü...

Gayrimenkulde özel matrah ile KDV avantajı sağlayan yandı! 

Son zamanlarda Maliye, gayrimenkul sektörüne yoğunlaşmış durumda. Gayrimenkul sektörüne yönelik düzenlemeler bitmiyor. Bu düzenlemelerden biri de gayrimenkul satışlarındaki KDV özel matrah uygulaması oldu. İşte ayrıntılar...

KDV'siz, ÖTV'siz sıfır araba! Görenler şaşkınlık içinde! RKS M5 fiyatı ne kadar?

Sıfır otomobil fiyatlarının tavan yaptığı yaz aylarında araba almak isteyenler bütçelerine uygun olan arabaları arıyor. Hem bütçelere uygun olup hem de sıfır araba arayanlar için RKS M5 ne kadar?  RKS M5 fiyatı kaç TL?  İşte RKS M5 fiyat lisesi 10 Ağustos 2022:..

KDV beyannameleri ne zaman verilecek Haberi

KDV beyannameleri ne zaman verilecek

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, E-Beyanname sisteminden kaynaklanan teknik arıza nedeniyle 23 Şubat 2015 günü akşamına kadar verilmesi gereken Ocak 2015 dönemine ait aylık muhtasar beyannameleri ile 24 Şubat 2015 günü akşamına kadar verilmesi gereken Ocak 2015 dönemine ait aylık Katma Değer Vergisi beyannamelerine ilişkin süre uzatıldı. Söz konusu beyannameler, 26 Şubat 2015 Perşembe günü sonuna kadar...