07 / 05 / 2024

KDV farklılaşması

KDV farklılaşması

Torba yasada yer alan düzenlemede kentsel dönüşüm projeleri kapsam dışında bırakıldı

YÖK, 64 üniversiteye 800 yeni araştırma görevlisi kadrosu açtı

YÖK, devlet araştırma üniversitelerine, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamındaki üniversitelere ve aynı zamanda da öncelikli alanlarda uzman olan toplamda altmış dört üniversiteye toplam sekiz yüz yeni araştırma görevlisi kadrosu tahsis etti.

İstanbul'da zemin sıvılaşması! Büyük deprem için peş peşe açıklandı: Atatürk Havalimanı’ndan denize doğru gidildikçe...

Prof. Dr. Süleyman Dalğıç, İstanbul'daki zemin sıvılaşması tehlikesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Dalğıç, yer yer işaret ederek uyarılarını dile getirdi. 

Datça Alavara Koyu’ndaki yapılaşmanın önünü açan karara yargıdan dur!

Yargı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan, Datça’nın en güzel koylarından doğa harikası Alavara Koyu’nun doğal sit derecesinin azaltılması ve yapılaşmasını sağlayan kararı için iptal dedi.

Mimari bakış açısı Mustafa Çiçek ile farklılaşıyor!

Yaratıcı fikri en doğru tasarım ve estetik anlayışla birleştirerek günümüz modern mimarisi anlayışıyla bir araya getiren mimar Mustafa Çiçek, mimarinin kendine has inceliklerini de özgün tasarımlarıyla buluşturarak en doğru hizmeti uygun zevke ulaştırıyor.

Uzmanlardan İstanbul'a zemin sıvılaşması uyarısı!

İstanbul depreminde en büyük risklerden birinin zemin sıvılaşması olduğunu dile getiren uzmanlar, dolgu alanlara ve sahil yollarına dikkat çekti. Uzmanlar, 'Dolgu alanlarını doğa tekrar geriye alır' diyor. 

Van için 'zemin sıvılaşması' uyarısı!

İnşaat Mühendisleri Odası Van Şube Başkanı Fırat Durmaz,  kent için “Deprem sırasında salınımlardan kaynaklı zeminin sıvılaşma riskinin yüksek olduğu bölgeler var" uyarısında bulundu. 

Çeşme Paşalimanı Koyu'ndaki yapılaşma meclis gündeminde!

Çeşme Paşalimanı Koyu'nda yapılan bir projenin imara ve deniz kıyı kenar yapılaşmasına aykırı olduğu iddiası meclis gündeminde konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Konyaaltı'nda planlanan yerler yapılaşıyor!

Çakırlar bölgesinde 7 mahalleyi kapsayan halk buluşmasında konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ''Konyaaltı'nda planlanan yerlerin yapılaşması yüzde 90 seviyesinde tamamlandı. Yeni alanların planlanması lazım'' dedi.

Malatya'daki kentsel dönüşüm mimari yapıyı farklılaştıracak! 

Yeşiltepe Belediye Başkanı Mehmet Çınar, devam eden ‘Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Proje’ alanı ile yapımı tamamlanan örnek daireyi gezdi.Başkan Çınar, “Kentsel dönüşüm projelerimiz ilçemizin mimari yapısını farklılaştıracak, sosyal yaşam kültürüne renklilik ve canlılık kazandıracaktır. ” dedi.

Şehirlerin aynılaşması, kırsal alanların yok oluşu önlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Türkiye Mekansal Strateji Planı, şehirlerimizin aynılaşmasına, kırsal alanlarımızın yok oluşuna karşı geliştirdiğimiz bir aksiyon planıdır. " dedi..

İzmir'in yapılaşmasında deprem riski!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde gerçekleştirilen konferansta konuştu. Ercan, "İzmir'de depremsellik açısından yapılaşmanın yüzde 45'i çok kötü, yüzde 20'si ise kötü. İyi olan ise sadece yüzde 15'' dedi.

AVM sektöründe yeni yatırım değil yenileme zamanı!

2018 sonunda 128 milyar TL'lik büyüklüğe ulaşması beklenen AVM sektöründe yeni AVM açılışlarının yerini yenileme çalışmaları aldı. Rekabette farklılaşmak isteyen AVM grupları, halihazırda var olan projelerini milyon dolarlar harcayarak yeniliyor.

Çirkin yapılaşma İstanbul'un potansiyelini geriletiyor!

Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde düzenlenen "İstanbul Gençlik Festivali"nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un çirkin yapılaşması olmasa dünyada hiçbir şehirle mukayese edilmeyeceğini söyledi...

KDV farklılaşması Haberi

KDV farklılaşması

Torba yasasında yer alan düzenlemede kentsel dönüşüm projeleri kapsam dışında bırakıldı. Böylece konut teslimlerinde konutun veya arsanın vergi değerine dayalı KDV farklılaşması ortadan kalktı.


İnşaat sektöründe bir süredir tepkilere neden olan ve konut teslimlerinde inşaatın yapıldığı arsa veya konutun vergi değeri esas alınarak, KDV oranının farklılaştırılması konusunda torba yasada yer alan düzenleme de kentsel dönüşüm projeleri kapsam dışında bırakıldı.


Meclis Plan ve Bütçe Alt Komisyonu yeni teşvik düzenlemesine ilişkin yasal altyapıyı oluşturan torba yasa üzerindeki çalışmalarını tamamladı. Konutta uygulanan KDV 'de değişikliğe gidilmesini öngören ve konut sektöründe rahatsız yaratan madde de değişiklik yapıldı. 


Konut teslimlerinde inşaatın yapıldığı arsa veya konutun vergi değeri esas alınarak katma değer oranının farklılaştırılması yönündeki düzenlemeden özelleştirme kapsamındaki ve kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilen yerler hariç tutuldu....