13 / 05 / 2024

kdv oranlarını

kdv oranlarını

Emalk sektörünü durma noktasına getiren yüzde 18'lik KDV oranı, sektörün yüzde 25 daralmasına sebep oldu...

1 milyon TL'nin getirisi ne kadar? Bankalar ticari kredi faiz oranlarını da güncelledi! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın son yayımladığı veriler kapsamında, 1-3 aylık Türk Lirası mevduat faizi yüzde yüzde 64,3'ten yüzde 67,4'e çıktı. Ticari kredi faizleri de yüzde 66,3'ten yüzde 67,5'e kadar çıktı. Özel bankaların bazıları TL mevduata verdiği faiz oranlarını güncelledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı KYK burs ve kredi oranlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı KYK burs ve kredi miktarları hakkında açkılamalarda bulundu. Yapılan açıklama kapsamında kredi ve burs miktarına gelen zam oranı da belli oldu. İşte 2024 yılı KYK burs ve kredi oranlarının detayları...

Milyonları şoke edecek haber! KDV borcunuz olabilir! Acilen göz atın!

KDV oranlarında yapılan zamlar okul ücretlerine ek zam olarak yansıdı. Okul yönetimleri, okulların açılıp taksit ödemelerinin başlaması ile beraber yeni faturaları yüzde 10 KDV ekleyerek kesmek zorunda kaldı. Okul ücretini taksitli ödeyen veliler, gelecek aylarda her taksitten sonra KDV de ödeyecek.

Mehmet Şimşek’ten ‘hatalı KDV’ açıklaması! 87 milyon lira ceza çıktı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV oranlarını hatalı bir şekilde uygulayan mükellefler başta olmak üzere vergi kayıp ve kaçağını yakından izlediklerini aktardı. Bakan Şimşek, denetimleri ve kesilen cezaları da paylaştı.

Kola ve gazlı içeceklere üçüncü zam... 2.5 litre kola 45 TL oldu

Katma değer vergisi (KDV) oranlarının yükselmesinden sonra kola ve gazlı içeceklere yeni zam geldi. 2.5 litrelik kolanın fiyatının 45 TL olduğunu duyurdu.

Türkiye Barolar Birliği, KDV ve ÖTV artışlarına karşı hukuki savaş başlattı!

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının ve Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) artırılmasına ilişkin kararlarına karşı hukuki mücadele başlattı. İşte ayrıntılar...

Ekonomistler enflasyonda çift haneli aylık artış bekliyor: Son 100 yılın en yüksek aylık Temmuz enflasyonu geliyor!

Enflasyonda yeniden artış beklentileri gündemde. KDV oranlarının artırılmasından sonra akaryakıttan ve doğalgazdan alınan ÖTV’nin yükseltilmesi enflasyon beklentilerinde değişikliğe neden oldu. Bazı ekonomistler temmuz ayında çift haneli aylık yükseliş öngörüyor. İşte ayrıntılar...

KDV zammı sonrası sıfır araç fiyatları resmen fırladı! İşte en düşük araç fiyatları...

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, "Bu hafta başında KDV oranlarının artırılmasıyla beraber araç fiyatları yüzde 1,7 arttığını söyleyerek, “Böylelikle piyasadaki en ucuz araç olan C Segment sedan aile otomobilinin modeli 655 bin TL oldu" ifadelerini kullandı.

Döviz ve KDV oranlarındaki artış inşaat maliyetlerini daha da yükseltecek!

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat maliyetleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Döviz ve KDV oranlarındaki artışlar inşaat maliyetlerini daha da artıracağını söyledi.

Beko Çekmeceli Derin Dondurucu fiyatları güncellendi! İşte yeni fiyat listesi...

KDV oranlarının güncellenmesi nedeniyle Beko Çekmeceli Derin Dondurucu fiyatları değişti. Peki Beko Çekmeceli Derin Dondurucu fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? İşte yeni fiyat listesi...

Ekonomistler: KDV artışının etkisi 30 milyar TL!

Ekonomistler, bugün açıklanan Katma değer vergisi (KDV) artışının etkisinin 30 milyar TL civarında olduğunu belirttiler.

Bankalar kredi faiz oranlarını sil baştan yeniledi! İşte banka banka kredi faiz oranları...

İhtiyaç kredisi faiz oranlarının düşüp düşmeyeceği vatandaşlar tarafından sorgulanan konular arasında yer alıyor. Kredi faiz oranları ev, araba ve ihtiyaç kredisi çekmek isteyenler tarafından merak ediliyor.

ABD Fed Başkanı'ndan faiz açıklaması! faiz oranlarının daha fazla...

Fed Başkanı Jerome Powell Cuma günü yaptığı açıklamada, merkez bankası yetkililerinin borçlanma maliyetlerindeki geçmiş artışların etkisine ilişkin belirsizliği ve  ABD faiz oranlarının daha fazla artırılması gerekip gerekmediğinin hala belirsiz olduğunu söyledi.

kdv oranlarını Haberi

kdv oranlarını

Emlak piyasasını yüzde 18'lik KDV kabusu sardı. Emlak sektörünü yüzde 25 daraltan KDV oranı, yabancıyı düşündürme başladı. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş, inşaat sektöründe genel bir daralmanın varolduğunu ve yüzde 18'lik KDV uygulunanında sektörün durma noktasına geldiğini ifade...