kebapçı iskender endülüs parkta açıldı Haberi
1867'deki İskender lezzetini ve kültürünü sürdürmeyi kendilerine ilke edindiklerini söyleyen Sabit İskenderoğlu, Kebapçı İskender markasını taklitlerinden ayıran en büyük özelliğin lezzet politikaları olduğunu dile getirdi. Kullandıkları ürünlerin tamamının doğal ve katkısız olduğunu ifade eden İskenderoğlu. damak tadına önem veren Bursalıları bayramda Endülüs Park'a beklediklerini kaydetti.
365 GÜN İSKENDER
Günümüzde ünü ülke sınırlarını aşan ve adı Bursa ile özdeşleşen İskender Kebabı'nın tarihi ile ilgili bilgiler veren Sabit İskenderoğlu, kendisinin ailenin 4. kuşağı olduğunu belirterek, "İskender dedemiz bu kebabı ilk yaptığında kozacılar, tüccarlar, çiftçiler, köylüler ve diğer şehirlerden Bursa'ya gelen esnaflar sabah erken saatlerde 'İskender'in dönen kebabını yiyelim' diyerek, bu lezzet ile buluşuyorlarmış. O zamanlarda İskender dedem öğle saatlerine kadar tüm kebabını satar, öğlen dükkânını kapatırırıış. Eskiden yılın 365 günü değil, yalnızca ticaretin...