18 / 05 / 2024

Kefalet Sigortası uygulaması

Kefalet Sigortası uygulaması

Artık hali vakti yerinde, üstelik güvenilir tanıdıklar bulup, banka, ev satışı gibi işlerde kefil yapma dönemi sona erdi. Kamu ihalelerinden inşaat projelerine kadar büyük çaplı işlerinizde de kefil ya da banka teminatı aramak zorunda kalmayacaksınız...

Zorunlu trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!

Zorunlu trafik sigortasında riskli basamaklarda yer alan sürücülerin poliçe sorununa çözüm için yapılan "Sigorta Aracıları Teklif Platformu” uygulamaya başlandığı kaydedildi. Yapılan platform uygulaması ile birlikte sürücülerin poliçeye ulaşması da kolaylaşmış olacak.

Akbanklı 18-30 yaşında olanlara tamamlayıcı sağlık sigortası!

Akbank Mobil uygulamasıyla gençler için büyük bir fırsat sunuyor! 18-30 yaş arasında bir Akbank müşterisiyseniz sağlığınızı Aksigorta Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile güvence altına alabilirsiniz. Tamamlayıcı Sağlık Sigortanızın yıllık prim tutarı 1.500 TL'ye kadar Akbank tarafından karşılanacak.

Devletten yaşlılara müjde! Artık huzurevi ve evde bakım masraflarında devlet yardımı alınabilecek

Türkiye, son yıllarda doğurganlık oranlarının düşüşü ve yaşlı nüfusun artışıyla dikkat çekiyor. Devlet, vatandaşlarının yaşlılık dönemindeki bakım gereksinimlerini karşılamayı amaçlayan 'yaşlı bakım sigortası' uygulamasını başlatma kararı aldı. Bunun nedeni ise yaşlı bakım masraflarının artmasıdır.

Zorunlu trafik sigortası yaptıracaklar dikkat! Buna dikkat edin, uygulama değişti!

SEDDK'nın (Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu) trafik sigortasındaki arz sorununu çözme hedefiyle yola çıktığı ve dört gözle beklenen 'Trafik Teklif Platformu' pilot uygulamasına geri sayım başladı.

Maddi durumu yeterli olmayanlar için Askıda Sigorta uygulaması başladı!

İnsurtech girişimi olan Sigortambir, ‘Askıda Sigorta’ uygulamasını başlattığını açıkladı. Proje ile maddi durumu yetersiz olan üniversite öğrencilerinin özel sağlık hizmetlerinden yararlanması hedeflenirken, proje ilerleyen aşamada sigortası olmayan tüm vatandaşları kapsayacak.

Yurdışında proje yapmak isteyen müteahhitlere müjde! 

Yurtdışında proje yapmak isteyen ama alacak riskini göze alamayan müteahhide Eximbamk'tan teminat mektubu ve kefalet sigortası desteği verilecek. 

İlk bina tamamlama sigortası poliçesi kesildi!

Türkiye’nin ilk bina tamamlama sigortası poliçesi, kefalet sigortası uzmanı Rosenberg & Parker aracılığıyla, Tepe İnşaat’ın İstanbul Ömerli’deki Tepe Aura Evleri projesi  için imzalandı...

Türkiye'nin ilk bina tamamlama sigortası imzalandı!

Dünyada 74 yıllık deneyimiyle Kefalet Sigortası alanında uzmanlaşmış olan Rosenberg & Parker’ın Türkiye ofisi, Bina Tamamlama Sigortası’nın Türkiye’deki ilk poliçesinin imzalandığını açıkladı. 

Müteahhitlere, yeni kredi kapısı açıldı!

Kefalet sigortasının teminat mektubu yerine geçmesinin Türkiye ekonomisine 500 milyar liralık ek kredi fırsatı sağlayacağını söyleyen TSB Başkanı Can Akın Çağlar, iş adamlarına seslenerek "Ey müteahhitler, artık kredi almak için artık tek kapı banka değil" dedi.

Kefalet sigortasına en çok talep inşaat sektöründen!

Euler Hermes Türkiye CEO'su Özlem Özüner, "Kefalet sigortası, sigorta sistemimize girmesinden bu yana, özellikle inşaat, enerji, savunma sanayi, imalat, alt yapı ve lojistik projelerinde kullanılıyor." dedi.

Kira sigortası dönemi başladı!

Kira sigortası uygulaması, Türkiye'de aktif olarak kullanılmaya başlandı. Kira sigortası, herhangi bir sebeple kiranın ödenememesi durumunda mülk sahiplerinin haklarını koruyor.

İnşaat tamamlama sigortası uygulaması başladı!

Hazine, uzun süredir beklenen bina tamamlama sigortasının genel şartlarını yayınladı. 11 Mart’tan itibaren tüm maketten konut satışları zorunlu sigorta kapsamında olacak. İşte konuyla ilgili ayrıntılar...

VHV bina tamamlama sigortasıyla ilgileniyor!

VHV, bilgi birikimini Türkiye'de yeni uygulamaya konulan kefalet sigortası ve yalanda tanzim edilmeye başlanacak olan bina tamamlama sigortası alanlarında, Türk sigorta sektörü ile paylaşmak istiyor.

Kefalet Sigortası uygulaması Haberi

Kefalet Sigortası uygulaması

Artık hali vakti yerinde, üstelik güvenilir tanıdıklar bulup, banka, ev satışı gibi işlerde kefil yapma dönemi sona erdi. Hatta kamu ihalelerinden inşaat projelerine kadar büyük çaplı işlerinizde de kefil ya da banka teminatı aramak zorunda kalmayacaksınız. Çünkü 1 Şubat'tan itibaren yürürlüğe giren Kefalet Sigortası uygulamasıyla, herhangi bir sigorta şirketini kendinize kefil yapabileceksiniz. Kefalet sigortası, bankaların verdiği teminat mektubu yerine geçecek, kefil gerektiren her işlemde sigorta poliçesi kullanılabilecek. Yeni düzenlemeye göre bankadan kredi almak isteyen biri, kefalet sigortası yaptırıp sigorta teminatı alacak, sigortacı da borçluya kefil olacak. Yani bankalar, bundan sonra, hem bireysel, hem de ticari kredi başvurularında, "Sigorta şirketi sana kefil olsun, krediyi öyle kullandıralım" diyebilecek. Borcun aksaması durumunda ise, banka ya da kredi veren kuruluş, sigorta şirketini borcu...