04 / 05 / 2024

Kempinski Otel işletmesi

Kempinski Otel işletmesi

2004 yılında Maliye, irtifak hakkı kiralanan ve üzerilerinde tesis inşa edilen taşınmazların satışına imkan tanımış. Değerinin 1 milyar dolar olduğu söylenen Çırağan Sarayı da dahil bir çok tesis rayiç bedel üzerinden satılacakmış.

Cağaloğlu’ndaki 50 yıllık iş hanı, 3 yıldızlı otel oluyor! 94 odalı otel için çalışmalar başlıyor!

Seyhun Turizm, Fatih Alemdar Mahallesi Himaye-i Etfal Sokak'ta bulunan iş hanını 3 yıldızlı otele çeviriyor. İstanbul'un göbeğindeki 94 odalı otel için çalışmalar başlıyor..

Afyonkarahisar Merkez'de yeni 5 yıldızlı otel için start verildi! 400 odalı otel 363 milyon 537 bin TL'ye yapılacak! 

Afyonkarahisar Merkez'de Çakır Mahallesi'nde hayata geçirilecek 400 odalı otel için düğmeye basıldı. 363 milyon 537 bin TL'ye mal olacak projeyi, Çekiçler İnşaat inşa edecek. İşte ayrıntılar...

Ömer Gecek Termal Otel için start verildi! Afyonkarahisar'a 100 odalı yeni otel geliyor!

Ömer Gecek Termal Otel için resmen düğmeye basıldı. 90 milyon 884 bin TL'ye mal olacak proje, Afyonkarahisar İli Merkez ilçesinde hayata geçirilecek.

Balıkesir Erdek'te yeni otel için start verildi! 74 odalı otel 88.6 milyon TL'ye yapılacak! 

Balıkesir Erdek'te Halitpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilecek 74 odalı otel için düğmeye basıldı. 186 milyon 725 bin TL'ye mal olacak projeyi, Karadere Otelcilik Turizm İnşaat Anonim Şirketi inşa edecek. İşte ayrıntılar...

Paramount Otel için ikinci dava Murat Uras'tan geldi!

Yasemin Uras'ın 'Otelime çöktüler' iddiasıyla mahkemeye taşıdığı Bodrum’da bulunan Paramount Otel için ikinci dava da kardeşi Murat Uras tarafından açıldı. Murat Uras, otelin devri sebebiyle alacağını iddia ettiği 143 milyon Türk Lirası'nı; Unico Sigorta şirketlerinden talep etti.

Accor Grubu Türkiye’de 21 otel için harekete geçti!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar bugünkü köşesinde Accor Grubu'nun otel yatırımlarını kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın 'Türkiye’de 21 otel için proje inceliyor görüşme yapıyoruz' başlıklı yazısı...

2021'in ilk 7 ayında 3 bin 580 inşaat işletmesi açıldı!

Ocak-Temmuz arasında 3 bin 580 gerçek kişi inşaat işletmesi faaliyete girdi. Ayrıca, Ocak-Temmuz arasındaki süreçte kapanan firmalar değerlendirildiğinde; inşaat alanındaki firmalar ilk sırada yer aldı.

Ahmet Hattat'ın Büyük Çankaya Otel'i Alman bankasının oldu!

Ahmet Hattat tarafından 1991 yılında Ankara'nın Çankaya ilçesinde inşa edilmeye başlanan 35 kat yüksekliğe sahip otel ve alışveriş merkezi için yaklaşık 150 milyon dolarlık harcama yapıldı. Şimdi, Yargıtay kararı ile Ahmet Hattat'ın Büyük Çankaya Otel'i Alman bankasının oldu.

Airport Otel için düğmeye basıldı!

İstanbul Arnavutköy'de hayata geçirilecek olan Airport Otel için ÇED süreci başladı. Projenin inşaat alanı 12 bin 706 metrekare olarak belirlendi.

Antalya'da 5 yıldızlı otel için yıkım kararı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan otel için bahçesinden yol geçmesi nedeniyle yıkım kararı alındı. Yıkım için otele gelen Manavgat Belediyesi yetkileri, otel personeliyle gerginlik yaşadı.

Alanya'da 25 yıllık otel iş makinesiyle yıkıldı!

Alanya'da kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde Oba Mahallesi'nde bulunan 25 yıllık 6 katlı otel, iş makinesi yardımıyla yıkıldı.

San Clemente Palace Kempinski Otel’in açılışı ertelendi!

Selim Uyar,  150 milyon Euro’ya satın aldığı Venedik’teki San Clemente Palace Kempinski Otel’in açılışı koronavirüs nedeniyle ertelediği haberleri üzerine, açıklama yaptı...

Mahmutbey Qua Conford Otel için düğmeye basıldı!

20 milyon 646 bin 460 TL'lik yatırımla hayata geçirilecek olan Bağcılar Mahmutbey Qua Conford Otel için start verildi.

Kempinski Otel işletmesi Haberi

Kempinski Otel işletmesi



Çırağan satılıyor


Maliye Bakanlığı, Savarona Yatı'yla Çırağan Sarayı'nın aralarında bulunduğu bazı turistik tesislerin kiracılarına satılmasının yolunu açtı.


Tebliğ, fırsat tanıdı


Bakanlıkça yayınlanan Hazine mallarına ilişkin Milli Emlak Genel Tebliği, irtifak hakkı ile devletten 49 yıllığına kadar sürelerle kiralanan ve üzerilerinde tesis inşa edilen taşınmazların satışına imkan tanıdı.


Rayiç bedel üzerinden


Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Alman Kempinski'nin işlettiği Çırağan Sarayı ile Kahraman Sadıkoğlu'nun işlettiği Atatürk'ün yatı Savarona da dahil pek çok tesis satılabilecek. Satış, rayiç bedel üzerinden yapılacak.




Maliye, Çırağan Sarayı'nı satıyor


MALİYE Bakanlığı, Hazine'den...