30 / 04 / 2024

Kendi Evini Yapana Yardım kredisi nasıl alınır

Kendi Evini Yapana Yardım kredisi nasıl alınır

İskan Kanunu ve yönetmeliklerine göre her köyde belli sayıda çiftçi ailesine kendi evini yapana yardım metodu uygulaması olarak kredi veriliyor. Peki, kredi koşulları nelerdir?

Evsizlere 200 bin TL hibe para yardımı yapılacak!

Ev sahibi olmak isteyen ve bu hayal ile yaşayan evi olamayan evsizler için Devlet, kendi evini yapmak isteyen evsizlere 150 bin Türk Lirası ve 200 bin Türk Lirası hibe para yardımı yapacağı duyuruldu.

Ocak 2024'te 100 metrekarelik ev kaç liraya mal oluyor?

100 metrekarelik bir evin ne kadara mal olacağı, arsa üzerine kendi evini yapmak isteyenler tarafından merak ediliyor. İşte 2024 yılı inşaat maliyetlerine göre o hesaplama...

Kendi evini yapacaklara 200 bin TL destek! İşte tek tek açıklanan başvuru şartları!

Kendi evini yapacaklara 200 bin TL'ye kadar destek veriliyor. Söz konusu destek için başvurular e-Devlet sistemi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılıyor. İşte destek ödemeleri ile ilgili merak edilen detaylar...

Arsaya talep zirvede! Konut yapma hayali olanlar arsaya yöneldi

Arsa yatırımı, son dönemde diğer gayrimenkul yatırım araçları arasında zirveye çıktı. Konut fiyatları artarken satışlar düştü. Konut alamayan vatandaşlar çareyi arsa alıp kendi evini yapmakta buldu. 

Kirada oturup kendi evini kiraya verenler dikkat! Tek tek açıklandı: Dava açılabilir! 

Fahiş kira bedellerinin ardından, ev sahipleri ve kiracılar arasında başlayan tahliye tartışmaları da sürüyor. Peki ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açmanın şartları nedir? İşte ayrıntılar...

Kendi evini yapmak isteyene 75 bin TL'ye arsa fırsatı! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Kendi evini yapmak isteyenler için son dakika Ekim 2023 müjdesi geldi.  Milli Emlak 75 bin TL'ye arsa fırsatı sunuyor. Bu tarihi sakın kaçırmayın...

Kendi evini yapmak isteyenlere son dakika müjdesi! 31 bin TL'ye konut imarlı arsa satılacak! 

Pek çok kişiyi arsa sahibi yapan Milli Emlak Genel Müdürlüğü merakla beklenen Ekim 2023 ihalelerini de resmi web sitesi üzerinden yayımladı. Söz konusu ihaleler arasında 31 bin TL'ye satışa sunulan konut imarlı arsa da bulunuyor.

Kira sözleşmesinin şerhi nedir? Kira sözleşme şerhi ne işe yarar?

Gayrimenkul sahibinin, zaman zaman kendi evini kullanma ihtiyacı doğabilir veya evini üçüncü bir kişiye satma düşüncesi oluşabilir. Bu gibi durumlarda, kiracılar arasında kira sözleşmesinin feshedilmesi gerekebilir. Fakat, kiracının tapu kaydına "kira şerhi" düşülmektedir.

Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında kendi evini yapanlara hibe ve faizsiz kredi desteği verilecek!

‘Yerinde Dönüşüm Projesi’ kapsamında, kendi evini ve işyerini yerinde inşa edecek depremzedelere, hibe ve 2 yıl ödemesiz 10 yıl vadeli faizsiz kredi imkanı sağlanacak.

Kendi evini yapana müjde! 200 bin TL devletten yardım! 

Prefabrik evler, uygun maliyetleriyle dikkat çeken ve özellikle deprem sonrası tercih edilen konut seçenekleri arasında yer almaktadır. Devlet, prefabrik evlerin yaygınlaşması için teşvikler sunarak, kırsal kesimlerde prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara maddi yardım ve kredi desteği sağlamaktad

Devlet kendi evini yapana 200 bin destek veriyor! Eğer 85 bin TL’niz varsa tam 131 m2 eviniz olabilir!

Deprem sonrası yaşanan endişe ve kaygılar kişiler, apartmanlara değil daha çok prefabrik müstakil evlere yönlenmiştir. Özellikle prefabrik evlerin dayanıklılığı diğer beton binalara göre daha yüksek olduğu için tercih sebebi haline gelmiştir. Prefabrik ev alacaklara 200 bin destek verilecek.

Kendi evini yapana devlet destek çıkıyor! 300 bin TL karşılıksız kredi desteği için ne yapılmalı?

Devlet destekleri açıklanmaya devam ediyor. Bir destek haberi de kendi evine yapacak olan vatandaşlar için geldi. Kendi evini yapacak vatandaşlara devlet düşük faiz imkanıyla kredi verecek. Krediler 300.000 TL’ye kadar karşılıksız olarak verilecek. İşte tüm detaylar…

Kendi evini almak isteyeneler! Vakıf Bank size imkan sunuyor! Bunu kimse yapmaz

Vakıf Bank'tan 'Sıfır Konutlara Özel Sarı Panjur Konut Kredisi' şartları ve detayları merak edilen kredinin detayları için İnsanlar araştırma yapıyor. Dilerseniz bu haberimizde Detaylara göz  atalım.

Kendi Evini Yapana Yardım kredisi nasıl alınır Haberi

Kendi Evini Yapana Yardım kredisi nasıl alınır

İskan Kanunu ve yönetmeliklerine göre her köyde belli sayıda çiftçi ailesine kendi evini yapana yardım metodu uygulaması olarak kredi veriliyor. Peki, kredi koşulları nelerdir? KEYY yönteminde geri ödeme şartları nelerdir? 


Kendi Evini Yapana Yardım kredisi kapsamında kullandığım ödenekler için faiz alınacak mı? Kredi Borcumu kaç yılda geri ödemem gerekiyor?


Kendi Evini Yapana Yardım kredisi kapsamında kullandığınız ödenekler için, imzaladığınız Borçlanma Sözleşmesi gereği, yıllık yüzde 2 ödemesiz dönem faizi alınmakta olup, son kullandığınız ödeneği takiben 24. aya kadar ödemesiz dönem faizi işletilmekte, ödeme dönemi 10 yılda 10 eşit taksitle ve anapara borcu üzerinden yıllık yüzde 2 ödeme dönemi faizi alınmaktadır. Anapara taksiti düştükçe alınacak faiz tutarı da azalmaktadır.


KEYY yönteminde geri ödeme şartları nelerdir? Seçilen projenin maliyeti, verilen kredi miktarından fazlaysa ne yapılmaktadır?


Kullandırılan...