21 / 05 / 2024

kent veri sistemi

kent veri sistemi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yaşanabilir çevre ve marka şehirler oluşturma yolunda kentsel dönüşümü sadece fiziksel değil yönetsel olarak da yapabilmek amacıyla Kent Bilgi Sistemi'ni ülke genelinde yaygınlaştıracak.

Semt Beytepe AVM için düğmeye basıldı! Ankara'ya 490 milyon TL'lik yeni alışveriş merkezi geliyor!

Semt Beytepe Alışveriş Merkezi için düğmeye basıldı. Başkent Ankara'da hayata geçirilecek olan proje 490 milyon TL'ye mal olacak.

Yerli ve milli deprem erken uyarı sistemi resmen kullanılmaya başlandı!

Akıllı sistemlere entegre edilen EDIS Deprem Erken Uyarı Sistemi, alışveriş merkezlerinden, sanayi şirketlerine, bankalardan, holding merkezlerine kadar pek çok alanda kullanılmaya başlandı.

Alışveriş alışkanlığında görülmemiş değişim! Veriler tek tek yorumlandı! Çıkan sonuç herkesi şaşırttı! İşte detaylar!

Alışveriş alışkanlığında köklü değişim yaşandığı T.C. Ticaret Bakanlığı E-Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) aracılığıyla açıklandı. İşte haberin detayları!

Başkent Festival kapılarını açtı! Modanın kalbi bu fuarda atıyor!

120 markanın katılımı ve yılbaşına özel ürünlerle moda ve alışveriş tutkunları için düzenlenen Başkent Festivali ziyaretçilerle buluştu.

Mega inşaat projelerinde veri paylaşımı dönemi başlıyor!

İletişim, iş birliği ve dosya takibi için ortak çalışma platformu EDMS Küresel Doküman Yönetim Sistemi, metro projelerinde veri paylaşımı yaparak projelerde büyük kolaylık sağlıyor. 

Skyland İstanbul’a özel temassız alışveriş hizmeti!

Türkiye’de ilk defa Skyland İstanbul’da başlatılan temassız alışveriş sistemi Speedy Market, konut sahiplerine hızlı ve hijyenik bir alışveriş tecrübesi yaşatıyor. 

Yüreğir'de kent bilgi sistemi hayata geçiyor!

Yüreğir Belediyesi, iş ve işlemlerin daha düzenli yapılması, sözel, sayısal ve mekansal her türlü bilginin toplanıp bir veri tabanı içersinde oluşturulması, analiz edilmesi amacıyla Kent Bilgi Sistemi çalışmalarını devam ettiriyor.

İpekyolu Belediyesi'nde ‘Cbs Ve E-İmar' uygulaması başladı!

Van’ın İpekyolu Belediyesi; çağdaş ve modern belediyecilik anlayışı çerçevesinde üç boyutlu kent bilgi sistemi ile büyük kolaylık sağlayan CBS ve e-imar uygulamalarını hayata geçirdi.

Van'da 3 Boyutlu Kent Bilgi Sistemi devreye girdi!

Van Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığının uzun zaman önce hizmete alınan ve bir türlü vatandaşın kullanımına sunulamayan ‘3 Boyutlu Kent Bilgi Sistemi’ni devreye soktu.

Ereğli, Kent Bilgi Sistemi ile şekilleniyor!

Konya Ereğli Kent Bilgi Sistemi çalışmaları son hızla devam ediyor. Ereğli’nin dört bir yanının ’röntgenini’ çeker nitelikte sürdürülen çalışmalar kapsamında kurulan saha ekipleri ilçeyi gezerek bilgi topluyor.

Ordu Fatsa'da kaçak yapılaşmanın önüne geçilecek!

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Türkiye’de ilk defa kendilerinin uyguladığı “Kent Bilgi Sistemi” sayesinde beyan vermeyen bina ve arsa sahiplerine tebligat göndererek kaçak yapılaşmanın önüne geçtiklerini söyledi.

İller Bankası bu yıl 7.9 milyarlık yatırım yapmayı planlıyor!

İLLER Bankası 2016 yılında yerel yönetimlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere her türlü içme suyu, kanalizasyon, harita, imar planı, kent bilgi sistemi ve üst yapı projelerini gerçekleştirmek üzere 7 milyar 976 milyon liralık yatırım yapacak.

Elazığ Kent Bilgi Sistemi tüm illere örnek olacak!

Hizmette 2 yıllını değerlendiren Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, bu süre içerisinde birçok önemli projeye imza attıklarını ve birçok yeni projeyi de hayata geçireceklerini söyledi.

kent veri sistemi Haberi

kent veri sistemi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yaşanabilir çevre ve marka şehirler oluşturma yolunda kentsel dönüşümü sadece fiziksel değil yönetsel olarak da yapabilmek amacıyla Kent Bilgi Sistemi'ni ülke genelinde yaygınlaştıracak.


Bilgi teknolojilerinin kentsel yaşam alanlarında ve kentlerin yönetilmesinde kullanımının giderek artması sonucu sanayi kentleri de yerini bilişim veya akıllı kentlere bırakıyor. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da yerel yönetimlerin faaliyetlerinin çağdaş bilgi teknolojileri kullanılarak icra edilmesi için gerekli altyapıyı hazırlamak, Kent Bilgi Sistemi'nin standart şekilde ve yaygın olarak kullanımını sağlamak üzere Türkiye Belediyeler Birliği ile işbirliği yaptı.


-Üç belediyede pilot uygulama


Bu çerçevede Elazığ, Ardahan ve Talas belediyelerinde pilot uygulama yapılması için protokol imzalandı. Pilot uygulama, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü, İller Bankası Anonim Şirketi ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından ortak yürütülecek.


Pilot uygulama kapsamında daha önce Bakanlık...