06 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm eski binalar

kentsel dönüşüm eski binalar

Kentsel dönüşümden faydalanmak isteyen maliklerin Bakanlıkça lisans verilen kurum ve kuruluşlara müracaat ederek, risk tespit raporunu alması gerekiyor. Peki, kentsel dönüşümde eski binalara risk tespiti yapılır mı?

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceği ve acilen bitirilmeli!

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, depremin Türkiye’nin gerçeği olduğunu belirterek, kentsel dönüşümdeki yetersizliklere dikkat çekti. Bayraktar Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceğidir ve acilen bitirilmelidir'' dedi.

Üsküdar'daki kentsel dönüşüm konutları 2024'te teslim edilecek!

Marmara'da beklenen olası deprem kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İstanbul'un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Üsküdar'da da çalışmalar tam gaz devam ediyor. 

'Eskişehir’in şehir merkezinde zemin zayıf, kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!'

Deprem ülkesi olan Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor. İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, kentteki binalara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Belediye kentsel dönüşümü duyurdu, eski konutlarda satış patladı! 

Batman Belediyesi, Cumhuriyet ve Şirinevler Mahallesinde kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Kentsel dönüşüm haberini duyan Batmanlılar eski konutları satın almak için harekete geçti.

İstanbul'un 4 ilçesinde kentsel dönüşüm için gaza basıldı!  Riskli binalar tek tek yıkılıyor

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları son gaz devam ederken, eski yapıların ağırlıklı olduğu 4 ilçe için çalışmalar hızlandırıldı. 

Erdoğan Bayraktar'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Bir dönem Toplu Konut İdaresi Başkanlığı görevini de yürüten Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bayraktar, kentsel dönüşümün ana hedefinin tüm Türkiye’yi salaş, kaçak ve afet riski taşıyan binalardan kurtarmak olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi için düğmeye basıldı! 223 yeni dükkan geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı merakla beklenen Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ihale tarihini açıkladı. İşte merak edilen detaylar...

Eskişehir Yeşilli'de kentsel dönüşüm başladı!

Eskişehir'e bağlı Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Şanlıurfa Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etap ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2. Etap ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Eskişehir Gündoğdu'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde yıkım çalışmaları başladı. 

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm projesinde eski binalar yıkılıyor!

Kayseri'ye bağlı Kocasinan Uğurevler Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde eski binalar ortadan kaldırılıyor.

Şanlıurfa Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ihalesi 23 Kasım'da!

TOKİ, Şanlıurfa Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm projesi ihalesini 23 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Ankara'da kentsel dönüşüm mağduru aile 17 yıldır tapularını alamadı!

2004 yılında eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başlattığı kentsel dönüşüm çerçevesinde kendilerine tapu sözü verilen Şeremet ailesi, henüz tapularını alamadı.

kentsel dönüşüm eski binalar Haberi

kentsel dönüşüm eski binalar

Kentsel dönüşümde eski binalara risk tespiti yapılır mı?

Kentsel dönüşümden faydalanmak isteyen maliklerin tapu ve kimlik fotokopisi ile yapacakları müracaat üzerine, Bakanlıkça lisans verilen ve listesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığının resmi internet sitesi ile www.kentseldonusum.gov.tr adresinde güncel olarak yayımlanan kurum veya kuruluşlarca risk tespiti yapılabiliyor.


Risk tespiti yaptırılması zorunluluğu bulunmamasına karşın, kentsel dönüşüm faaliyeti kapsamında yıkılıp yeniden inşa edilmek istenen binalar için risk tespit raporunun alınması gerekiyor. Peki, kentsel dönüşümde eski binalara risk tespiti yapılır mı?


Kentsel dönüşümde eski binaların yıkılması için öncelikle Bakanlık tarafından yetki verilmiş kurum ve kuruluşlar tarafından risk tespit raporunun düzenlenmiş olması gerekiyor.


Riskli bina tespiti ile ilgili diğer sorular ve Bakanlık tarafından verilmiş yanıtları şu şekilde sıralanıyor:


Binanın risk tespitini yaptırabilmek için maliklerin 2/3 çoğunluğu gerekli midir?

Binanın risk tespitini...