07 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm güvenli ev

Kentsel dönüşüm güvenli ev

RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, kentsel dönüşümle güvenliğin yanı sıra daha modern görünümlü ve daha kaliteli hizmetlerin sunulduğu konutların inşa edildiğini söyledi.

2024'te kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin gözdesi olacak!

Büyükşehirlerde sağlam ve güvenli konut ihtiyacının giderek artması, kentsel dönüşümü Türkiye’nin 2024’deki olmazsa olmazı haline getirdi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin yeni gözdesi haline gelecek.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

Kentsel dönüşümün başarısı okur yazarlıkta gizli! Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmamalı!

Geçen yıl yaşanan 6 Şubat depremlerinin yıkıcı sonuçları deprem bilincini biraz daha yüksek bir seviyeye taşıdı ve kentsel dönüşümü gündemin ana konusu haline getirdi.

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Manisa Şehzadeler'de kentsel dönüşüm görüşmeleri başladı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi kapsamında resmi görüşmeler başladı. Yapılan görüşmelerde yüzde 80'e yakın memnuniyet olduğu dile getirildi. 

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm görüşmeleri başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için görüşmeler başladı. 

Kayseri Oruçreis'te kentsel dönüşüm görüşmeleri başladı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Oruçreis kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde hak sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri başladı.

Güvenli ve sağlıklı binalar için kentsel dönüşüm iyi değerlendirilmeli!

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, '17 Ağustos Marmara Depremi’nin 22. yıl dönümü sebebiyle bir açıklamada bulundu. Eruslu, “Güvenli binalara sahip olmak için kentsel dönüşüm sürecini iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

Depreme karşı daha güvenli şehirler için kentsel dönüşüm büyük önem taşıyor!

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, ülkede deprem hasar görebilirlik riskinin azaltılmasında eski ve depreme dayanıksız yapı stokundan kurtulmak amacıyla kentsel dönüşümün önemli bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Kentsel dönüşüm güçlendirmeden sağlıklı!

Projekt İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve GİSİDER Başkan Yardımcısı Kutanoğlu, “Az veya orta hasar gören binaların güçlendirilmesi yerine kentsel dönüşümün tercih edilmesini öneriyoruz” diye konuştu.

‘Kentsel dönüşüm’ Adapazarı Belediye Meclisi gündeminde!

Adapazarı Belediyesi Şubat ayı Meclis Toplantısı’nda kentsel dönüşüm gündem oldu. Toplantı sonrasında Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu; “Kentsel dönüşümde çok cesaretliyiz.” dedi.

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı ile güvenli yapılara kavuşmamız hızlanacak!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Yetgin, "Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’yla ülke olarak güvenli ve sağlıklı yapılara kavuşmamız hızlanacak" dedi...

Kentsel dönüşüm güvenli ev Haberi

Kentsel dönüşüm güvenli ev

İstanbul gibi milyonlarca insanın ikamet ettiği şehirde konut en önemli konulardan biri haline geldi. Özellikle deprem söz konusu olduğunda herkes yaşadığı evin sağlam ve dayanıklı olması seçiliyor. Kentsel dönüşüm de sağlam binalarda oturma fırsatı sunulurken yanında pek çok avantajı bulunuuyor. Kentsel dönüşüm ile birlikte evlerde yeni yönetmeliğe uygun sistemler bulunuyor. Yeni yapılan binalarda öncelikle asansör, otopark gibi kriterler ön planda tutuluyor. Otoparklar yerden kazanılması için artık binaların altına yapılıyor veya bahçe içi açık otopark olarak görülebiliyor. Büyük metrekareli alanlarda yapılan inşaatlarda sosyal alan fırsatı gibi fırsatlarla alıcı ve mülk sahiplerine daha konforlu ve rahat bir yaşam sağlıyor. Daire genişliklerine bakıldığında ise metrekare oranları brüt 100 metrekareden başlangıç gösteriyor.

Daha yüksek kira getirisi

Ev sahipleri kentsel dönüşüm sonrası yeni evlerinde kendileri de...