02 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm ulaşımı etkiler mi

Kentsel dönüşüm ulaşımı etkiler mi

Sözcü Gazetesi'nin köşe yazarlarından olan Ege Cansen bugünkü yazısında ulaşımın ekonomiye katkılarından bahsetti. İşte Ege Cansen'in o yazısı...

Murat Kurum: Ulaşım ve kentsel dönüşüm iki önemli başlığımız olacak!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Murat Kurum seçim çalışmalarına da başladı. Kurum yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm ve ulaşım iki önemli başlığımız olacak" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm yasa teklifi yarın meclise geliyor!

Kentsel dönüşüm yasa teklifi yarın Genel Kurul'da görüşülmek üzere Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda kabul edildi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022'de 900 milyon TL'ye ulaşacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Meclis’ten geçen 2022 bütçesine göre; kentsel dönüşüm çerçevesinde bu senenin sonuna kadar 800 milyon TL, gelecek sene 900 milyon TL, 2023-2024 döneminde de 2,1 milyar TL kira yardımı gerçekleştirilecek.

Çorum'da 14 mahalle için kentsel dönüşüm çağrısı!

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, Çorum Belediye Başkanı'na çağrı yaparak kent genelinde 14 mahallede kentsel dönüşüm çalışmalarının başlaması gerektiğini dile getirdi. 

Kentsel dönüşüm depo taleplerini artırdı!

Kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ederken taşınma sürecinde olan vatandaşların depo arayışları da hızla devam ediyor. Depo Palas CEO’su Ulaş Gümüşoğlu, bu dönemde fırsatçılara karşı vatandaşları uyardı.

Çorum Mimar Sinan Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm istiyor!

Çorum'a bağlı Mimar Sinan Mahallesi sakinleri başta ulaşım, kentsel dönüşüm, imar, trafik düzenlemesi ve yeşil alan olmak üzere yaşanan sorunların çözülmesini istiyor.

Kentsel dönüşüm Bağcılar'da yaşam talebini artırdı!

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde nüfus 737 bin 206'ya ulaştığını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı kentsel dönüşüm Bağcılar'a olan talebin artırdığını dile getirdi.

Düzce'de kentsel dönüşüm süreci başladı!

Düzce Belediyesi Kentsel Dönüşüm çalışmalarının Düzce'de yeterli seviyeye ulaşması ve risk altında olan binaların yerine Deprem Yönetmeliğine uygun sağlam binalar inşa edilmesi için çalışmalarını hızlandırdı.

TOKİ kentsel dönüşüm projelerini hazırlıyor!

Yılkanur İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nurtaç Yılmaz, TOKİ'nin kentsel dönüşüm yapılması planlanan bölgenin bütün sorunlarını çözüp kendilerine ulaştırdığını belirtti.

Samsun'da kentsel dönüşüm başladı!

Mahalle halkının sorunların dinleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Kentsel dönüşüm, ulaşım ve otopark sorunu çözdüğümüzde ilkadım İlçemiz nefes alacak’ dedi.

Kentsel Dönüşüm Mağdurları Platformu mağdurları bir araya getirdi!

Kentsel Dönüşüm Mağdurları Platformu, kentsel dönüşümde yaşanan mağduriyetleri çözüyor. Mağdurların bir birine ulaşmasını sağlayan platform üzerinden kolayca avukat bulunabiliyor.

Ayder'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alan Ayder Yaylası'nda TOKİ öncülüğünde, 5 bakanlığın ortaklaşa uygulayacağı Kentsel Dönüşüm Projesi ile altyapı ve ulaşım sorunları çözülecek. Dikey yerine en fazla 2 katlı yatay yapılar inşa edilecek.

Bingöl'de kentsel dönüşüm mağduriyeti yaşanmayacak!

Kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili açıklama yapan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; “Biz rant değil, hizmet odaklı çalışıyoruz. En büyük gayemiz de hak sahiplerini mağdur etmeden projeyi nihai sonuca ulaştırmaktır.” dedi.

Kentsel dönüşüm ulaşımı etkiler mi Haberi

Kentsel dönüşüm ulaşımı etkiler mi

Hollandalı iktisatçı (önce fizikçi) Tinbergen 1969 Nobel İktisat Ödülü’nün sahibidir. 1960 darbesinden sonra kurulan Devlet Planlama Teşkilatı’nın en üst danışmanıydı. ODTÜ İdari İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Weinreb’in daveti üzerine Türkiye’ye gelmiş ve bizlere kısa süreli dersler vermişti. Aklımda yanlış kalmadıysa bu derslerden birinde “ekonominin üçte biri ulaştırmadır” demişti. Profesör Tinbergen mazot tüketimine bakarak, milli gelir büyümesini tahmin edebilirsiniz derdi. Bundan 50 yıl önce ben Amerika’dayken, “istihdamın üçte birinin, ulaştırma ve ilgili sektörlerden” doğduğu söylenirdi. Bugün de bu oranın pek değiştiğini sanmıyorum.


EKMEK YAPIMI VE ULAŞTIRMA


Gelin bu önermeyi birlikte irdeleyelim. Mesela, ekmeğin serüvenini “sondan başa doğru” bir film gibi düşünelim. Ekmek, bakkaldan evimize geliyor (ulaştırma). Bakkal, evinden; ekmek de fırından dükkâna gidiyor (ulaştırma). Un, maya, su, tuz, yakıt ve fırın işçileri...