28 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm yıkım

kentsel dönüşüm yıkım

Son 1 yıldır yapı sektöründeki kriz nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmaları durağanlaştı. İmarsız alanlarda acil imar uygulaması yapılıp kentsel dönüşümün önü açılabilir.

Riskli binaya izin gerekmeden yıkım!

Tapu ve imar kanunlarında değişiklik öngören yasa teklifinin yasalaştı. Bu kapsamda kentsel dönüşümde köklü değişiklikler hayata geçecek.

Kentsel dönüşümde yasa 'çoğunluk' diyor!

Riskli bir yapının yıkımı için üçte iki çoğunluğun onayı yetiyor. Kentsel dönüşüm kapsamında anlaşma sağlamayan üçte birin hakları açık arttırma ile satılıyor.

Anadolu Yakası'nda her 100 evden 50'si yıkıldı!

Türkiye'de kentsel dönüşüm süreci hızla devam ediyor. Anadolu Yakası'nda neredeyse her yüz evden kırk ya da ellisi, kentsel dönüşümün sonucu yıkıldı.

Mekansal Strateji Planı için çalışmalar başladı!

2019 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mekansal Strateji Planı için çalışmalara başlanıldığını söyledi.

Refik Yılmaz: Kentsel dönüşüm medeniyet projesidir!

Gemlik'in tarihinin yapılan yatırımlarla yeniden yazıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Refik Yılmaz, gelecek süreçte en büyük hedeflerinin kentsel dönüşümü hayata geçirmek olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşümde yıkılan bina sayısında rekor kırıldı!

Kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte adeta baştan sona yenilenen Türkiye’de dönüşüm kapsamında yıkılan bina sayısı rekor seviyelere ulaştı. İstanbul başı çekti..

Kentsel dönüşüm ile 6.5 milyon konut yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın daha çok belediyelerle yürütmesi planlanan kentsel dönüşüm çalışmalarından çıkan atıkların çevre ve insan sağlığı için bir risk unsuru olmaktan çıkarılarak ekonomi için bir girdiye dönüştürülmesi amaçlanıyor.

Kentsel dönüşümde yıkım yardımı nedir?

Riskli alanda yer alan riskli olduğu tespit edilen yapılar için, Bakanlıkça Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı’ndan verilen krediler arasında yer alan kentsel dönüşümde yıkım yardımı nedir?

Kentsel dönüşüm yıkım süreci!

Kentsel dönüşüm kanunu gereğince riskli olarak tespit edilen yapıların yıkım süreci nasıl işliyor? Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapıların en geç ne zaman yıkılması gerekiyor? İşte kentsel dönüşüm yıkım süreci...

Erdoğan Bayraktar: 165 bin konut ve işyerinin yıkımına başlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar: "Kıyılarımızda 50-60 senedir imara ve yasaya aykırı yapılanma olduğunu görmek rahatsız ediyor. Kıyıları vatandaşımızın hizmetine açma noktasında çok ciddi bir çalışma içindeyiz" diye konuştu..

Dönüşüm kontrollü patlatma ile olacak!

Kentsel dönüşümün üçüncü büyük hamlesinde yerli malıyla yıkım yapıldı. ilk defa kontrollü patlatma yönetimi ile yapı yıkma şeklinin kullanıldığı dönüşümde, binanın hangi yana yıkılacağına karar verildikten sonra yıkım işlemi gerçekleştiriliyor...

Kentsel dönüşüm inşaat makinesi ihtiyacını arttırıyor!

Hyundai İş Makinaları Türkiye Distribütörü HMF Makina Genel Müdürü Tamer Öztoygar, kentsel dönüşümle birlikte iş makinaları ihtiyacında artış olduğunu belirtti...

Kentsel dönüşüm kapsamında esnafa kira yardımı yapılmıyor!

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binalarda dükkanları bulunan esnafa kira yardımı yapılmıyor...

Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşümde ikinci yıkımlar yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar: ''Kentsel dönüşümün ikinci büyük adımını yarın atacağız. Yaklaşık 35 bin birim bağımsız konutun dönüştürülmesini başlatacağız'' dedi...

Kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı?

Kentsel dönüşümde yıkılarak yenilenen binaların bazı harç ve vergiler için muafiyet bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı?

Kadıköy Şekerciler Apartmanı kentsel dönüşümle yıkılacak!

Kadıköy'de bulunan Şekerciler Apartmanı için kentsel dönüşüm dahilinde yıkım karar alındı.  Mimarlar ve kent araştırmacıları, binanın girişinde bulunan ve ressam Jale Yılmabaşar tarafından tasarlanan seramik panonun korunması için çağrı yaptı.

İstanbul'da kentsel dönüşümü etkileyecek yeni düzenleme!

İstanbul için imar planı teklifi hazırlandı. Teklif, kentsel dönüşümle yıkılıp yeniden yapılacak binaların daha önceki imar hakkından faydalanmasını içeriyor.

Bağcılar'da kentsel dönüşümle yıkılan Fetih Camii'nin temeli atıldı!

Konutlardan okullara ve ibadethanelere kadar bir çok alanda kentsel dönüşümün başarılı bir şekilde devam ettiği Bağcılar’da yenilenen son yer Fetih Camii oldu. 

Kentsel dönüşümde yıkılan ibadethanelerin yeniden yapılması için teklif verildi!

Kentsel dönüşümde yıkılan ibadethanelerin yeniden yapılması için Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi...

İzmir Karabağlar kentsel dönüşümde yıkımlar sürüyor!

Karabağlar ilçesinde 4 katlı binanın yıkımı sırasında düşen molozlar, elektrik tellerine zarar verdi. Bozyaka Mahallesi'nde 2919 Sokak'ta, kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı yapılan 4 katlı binanın son katındaki tuğla duvarın bir kısmı, büyük bir gürültüyle çöktü.

Burhaniye'deki tarihi CHP binası kentsel dönüşümle yıkılıyor mu?

Burhaniye’de CHP'nin tarihi binası kentsel dönüşümle yıkılacağı iddia edildi. CHP Genel Merkez Saymanı 22. Dönem Milletvekili olan A. Kemal Deveciler binanın restore edilmesi gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşümde yıkım planı zorunlu olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kapsamındaki yapıların, başta tehlikeli maddeler olmak üzere ahşap, demir, bakır, beton ve plastik gibi malzemelerin kaynağında ayrıştırılarak yıkılmasını zorunlu hale getiriyor.

Batman'daki kerpiç evler kentsel dönüşümle yıkılıyor!

Batman'ın çekirdeğini oluşturan kerpiç evler bir bir yıkılıyor. Daha çok eski semtlerde bulunan kerpiç evlerin çoğu beton yapılara dönüştü. İluh. 19 Mayıs, Yeni Mahalle ve Şirinevler'deki kerpiç evler kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıktırılıyor.

Adıyaman'da 100 yıllık evler kentsel dönüşümle yıkılacak!

Adıyaman Mara ve Musalla mahallelerinde yürütülecek olan kentsel dönüşüm ile birlikte Adıyaman’a özgü yapılar yıkılacak.

Adıyaman'a özgü yapılar kentsel dönüşümle yıkılacak!

Adıyaman Mara ve Musalla mahallelerinde yürütülecek olan kentsel dönüşüm ile birlikte Adıyaman’a özgü yapılar yıkılacak.

Tabakhane kentsel dönüşümde yıkımlar devam ediyor!

TRABZON Buyükşehir Belediyesi ekipleri, Tabakhane Kentsel Dönüşüm alanında yıkımlara devam ediyor. Alanda bulunan 688 binadan 600'ünün kamulaştırdığı proje kapsamında hak sahiplerine bugüne kadar 175 milyon TL ödeme yapıldı.

Samsun Kıran'da kentsel dönüşümde yıkımlar başladı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, proje ve fizibilite çalışması tamamlanan Kıran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ne gerçekleştirdiği ilk yıkımla başladı.

kentsel dönüşüm yıkım Haberi

kentsel dönüşüm yıkım

Son 1 yıldır ise yapı sektöründeki kriz nedeniyle kentsel D,dönüşüm çalışmalarının neredeyse tamamen durduğu söyleniyor. Eko Haber Gazetesi'nden Adil Gökçadır bugünkü yazısında ''Kentsel dönüşüm neden tıkandı, nasıl açılır?'' sorusuna yanıt verdi...

Çok yazıldı ancak daha çok yazılmalı, çünkü unutuldu sanki. 1999'da 17.480 can verdik, yetmedi. 2011'de Van'da 604 can daha verdik, oda yetmedi. Geçen ramazan bayramında trafik kazalarında 106 can daha verdik. Şaka gibi. 

İnsanlarımız kitleler halinde ölüyor. 3 gün haber oluyor ve unutuluyor. Alışıldı sanki felaketlere. Seller, toprak kaymaları, istinat kaymaları, bina çökmeleri ve buralarda verilen can kayıpları, sıradan olaylar haline geldi. Haberi veriliyor, o kadar. 1 ay geçmiyor bir yenisi. Herşey denebilir ama kaza değil, kader hiç değil. 
6/5/2012'de '6306 sayılı afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesi kanunu' yürürlüğe girdi....