30 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm yol haritası 2019

kentsel dönüşüm yol haritası 2019

Kentsel dönüşümün yol haritası belirlendi. Yeterliliği olmayan firmalar dönüşüm yapamayacak. Kentsel dönüşümde alan bazlı sisteme geçilecek, müteahhitten yüzde 10 teminat talep edilecek. Maketten ve temelden satma dönemi bitecek. 

Kentsel dönüşümde yeni dönem!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Yıllık 300 bin konutun 30 binini Bakanlık olarak dönüştüreceğiz. Kalan 270 bin konut için de belediyelere, özel sektörümüze çağrıda bulunuyorum" dedi...

Kentsel dönüşüm yasası tekelleşmeye mi yol açacak?

Uskumruköy Arıköy Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yeni kentsel dönüşüm kanununun tartışıldığı panelde konuşan Av. Kemal Aytaç yeni yasanın tekelleşmeye yol açacağını söyledi. Prof. Dr. Zerrin Bayrakdar ise “Anayasa Mahkemesi bir şeyler yapmayacaksa da, yurttaşlar olarak biz karşı çıkacağız” dedi.

İstanbul'un kentsel dönüşümde yol haritası ortaya çıktı! Yeni dönüşüm için 4 kritik adım!

Türkiye'de olası depremlere karşın kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Bu kapsamda İstanbul'un kentsel dönüşümde yol haritası ortaya çıktı. İşte yeni dönüşüm için 4 kritik adım...

Riskli binada oturan kiracılar aman dikkat: Kentsel dönüşüm için başvuru yapamazsınız ama ihbar edebilirsiniz! 

Riskli binada oturanlar için yeni yasanın ardından yol haritası belli oldu. Söz konusu yasada riskli bina tespitinde kiracıya başvuru hakkı verilmiyor. Ancak Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na ihbar yapılabiliyor. İşte ayrıntılar...

6,7 milyon bağımsız bölüm kentsel dönüşümü bekliyor! 6 komisyon bir araya geldi! Kentsel dönüşümde ne kadar yol alındı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ‘Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası’ düzenledi. Şura kapsamında kamu, özel sektör ve akademisyenlerden oluşturulan 6 ayrı komisyonda Türkiye'nin deprem gerçeği ele alındı.

İstanbul'da kentsel dönüşümün yol haritası hazır: 179 bin konut dönüşüyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili konuştu ve son dakika rakamları paylaştı. İşte ayrıntılar...

Esenler'deki 50 bin konutluk kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Yol haritası açıklanıyor! 

17 Ağustos'un 24'üncü yıl dönümünde, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'in yüzde 57’sinden fazlasını nasıl yenilediklerini, 50 bin konutluk Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesindeki son durumu proje alanlarında açıklayacak. 

Kuşadası'nda kentsel dönüşüm kurultayı düzenlendi!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde "Deprem ile Kentsel Dönüşüm' başlıklı bir kurultay düzenlendi. Kurultayda depreme yönelik yapılacak çalışmalar için yol haritası belirlendi. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm harekatı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 39 ilçeden kentsel dönüşüm strateji belgesini hazırlamasını istedi. 9 ilçe kentsel dönüşüm için yol hazırlarken 5 ilçe için onay verildi.

Bayraklı'da kentsel dönüşüm için yol haritası belirlenecek! 

İzmir Bayraklı Belediyesi kentsel dönüşüm için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) üyeleriyle bir araya gelen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, kentsel dönüşümde izlenecek adımlar hakkında görüşleri değerlendirdi. 

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı ile sektör büyüyecek, istihdam artacak!

8 maddeden meydana gelen ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’ yapı sektörü ile yapı malzemeleri sektörünün yeni yol haritasını da çizdi.

Sinop'ta kentsel dönüşüm ile yol sorunu çözülecek!

Sinop Belediye başkanı Barış Ayhan, Aslan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi ile çevre yoluna alternatif bir güzergah belirlendiğini açıkladı.

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Ayder'de öncelikle kanalizasyon, su, elektrik gibi alt yapı çalışmaları yol altına alınacak ve 1.600 araç kapasiteli otopark inşaatına başlanılacak...

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı bugün açıklanacak!

Kentsel dönüşümün yeni yol haritası bugün İstanbul'da düzenlenecek toplantıda kamuoyuyla paylaşılacak.

kentsel dönüşüm yol haritası 2019 Haberi

kentsel dönüşüm yol haritası 2019

Kentsel dönüşümün yeni yol haritası belli oldu. Yeni dönemde artık her kente özgü kentsel dönüşüm anayasası yapılacak. Sabah'tan Eda Işık'ın haberine göre yeterliliği ve teminatı olmayan firmalar dönüşüm yapamayacak. 

Bina ve parsel bazlı dönüşümün yerine alan bazlı kentsel dönüşüm yapılacak. Hiçbir konut yarım kalmayacak. Vatandaşların haklarını güvence altına almak için yatırımcılardan yapım bedelinin yüzde 10'u kadar teminat alınacak ya da tamamlama sigortası istenecek. Kentsel dönüşüme dahil olacak müteahhitlere kriter gelecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümün yeni yol haritası ve strateji belgesini açıkladı. Kurum, her kente özgü kentsel dönüşüm anayasası getirdiklerini belirterek, "Her belediyemiz kendi ilçesine veya iline dair 'Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi' hazırlayacak ve bakanlığımızın onayına sunacak. Kentsel dönüşümü bu belgeye göre yapacaklar. Dönüşüm alanları, kentin bir...