03 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm yönetim planı

Kentsel dönüşüm yönetim planı

Dünya Gazetesi köşe yazarı İlhami Akkum bugünkü yazısında "Kentsel dönüşümde gözardı edilen yönetim planı" başlıklı yazısına yer verdi. İşte o haber..

İstanbul'da son dakika kentsel dönüşüm: Yıkılan binanın yan apartmanın duvarı yok!

İstanbul Avcılar’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımı gerçekleştirilen binanın, bitişiğindeki apartmanın balkon duvarının olmadığı ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm yıkımı, skandalı ortaya çıkardı: İki binanın duvarı ortak çıktı!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yıkımları kapsamında yeni bir skandal yaşandı. İstanbul Avcılar'da iki binanın duvarı ortak çıktı... 

Kentsel dönüşüm, yüksek kiralar ve ev sahibi-kiracı tartışmaları İstanbul'dan İstanbul'a göçü tetikledi!

İstanbuk'da son zamanlarda kentsel dönüşüm seferberliği yaşanıyor. Vatandaşlar kentsel dönüşüm ve yüksek kiralardan dolayı evlerinden taşınmak zorunda kaldı. 

Silivri'de kentsel dönüşüm için ilk adım!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 2021 yılı Ocak ayı meclis toplantısında yaptığı açıklamada 2021'nin Silivri için kentsel dönüşüm yılı olduğunu dile getirdi.

Beylikdüzü'ndeki kentsel dönüşüm yıkımına inceleme!

Beylikdüzü'nde kentsel dönüşüm dahilinde yıkımı gerçekleştirilen bir binanın molozları, karşı binadaki bazı evlerin camlarına geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Kentsel dönüşüm ada bazında gerçekleştirilmeli!

Mimar ve Mühendisler Grubu İzmir Şube Başkanı Abdülaziz Aydın, “İzmir’deki deprem felaketinin benzerlerini yaşamamak için kentsel dönüşüm, yörenin hassasiyetine göre parsel değil ada bazında yapılmalıdır” dedi. 

Kentsel dönüşümü yık yap yerine, kentlerimizi dönüştürerek sağlamalıyız!

Geçtiğimiz günlerde yaşanan İzmir depremi, kentsel dönüşümü de yeniden gündeme getirdi...

Depreme karşı en büyük önlem: Kentsel dönüşüm!

17 Ağustos depreminin 21. yıldönümü kapsamında konuşan ŞUA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya,kentsel dönüşümün planlı bir şekilde hayata geçirilmesi durumunda depreme karşı dayanıklı ve kaliteli yapıların oluşabileceğini söyledi.

Kentsel dönüşüm yıkımı azalttı!

Elazığ’da 6.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Depremde hayatını kaybedenlerin yaşadığı 3 apartman da 1999 yılında ki Marmara Depremi’nden önce yapıldığı öğrenildi...

Konya Karapınar'da kentsel dönüşüm yıkımı başladı!

TOKİ'nin Konya'nın Karapınar ilçesinde başlayacağı Çetmi Pınarbaşı "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" için binaların yıkımına başlandı.

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'yla 5 yılda 6 milyar TL tasarruf edilebilir!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, "Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'nda söz edildiği gibi Her yıl 300 bin konutun mevcut mevzuatlara uygun olarak yalıtılması durumunda 5 yıllık sürede toplam 6 milyar TL üzerinde tasarruf etmemiz mümkün" diye konuştu...

Yeni Deprem Yönetmeliği ile kentsel dönüşüm şimdi başlıyor!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, "2019’da yürürlüğe giren ‘Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’ ile kentsel dönüşüm şimdi başlıyor. Kentsel dönüşüm sürecinde binaları depreme karşı güçlendirme çözümü iyi değerlendirilmeli. Binaları yıkmadan da depreme hazırlıklı olabiliriz" dedi...

Sakarya Büyükşehir'in gündemi kentsel dönüşüm!

Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak ve yönetim kurulu üyeleri Erenler ve Serdivan Belediye Başkanlarını ziyaret etti. Erenler Belediye Başkanı Kılıç’a yapılan ziyarette ise gündem kentsel dönüşüm oldu.

Kentsel dönüşüm yönetim planı Haberi

Kentsel dönüşüm yönetim planı

Dünya Gazetesi yazarı İlhami Akkum bugünkü yazısında "Kentsel dönüşümde gözardı edilen yönetim planı" başlıklı yazısına yer verdi. 


İşte o haber.. 


“Apartmanda işyeri olur mu? Ortak alan olan bodrumu dükkan yapabilir miyim? Çatı izolasyonuna alt kattakiler karşı çıkıyor; ne yapalım? Asansör değişim bedelini kim ödeyecek? Alt katta gürültülü çalışan işyerine ne yapabiliriz?” Emlakla ilgili forumlarda hemen her gün duyabileceğiniz bazı yakınmalar bunlar… 

İnsanların bir arada yaşamasından kaynaklı sorunların olması normal… Ancak bunların önüne geçmek mümkün… Sonradan yakınmak yerine, önceden sağlam bir yönetim planı üzerinde çalışmak bu sorunları önemli ölçüde azaltabilir.


Konutlarda karşılaşılan sorunların genelde sosyal ve suça ilişkin rahatsızlıklara yol açtığı bilinir. Dargınlıklar, küskünlükler, itiş-kakış, kavgalar, bazen ölümlü yaralamalar bunlar arasında.

Bağımsız bölümlere bölünerek satılmış ticari gayrimenkullerdeyse durum çok daha çetrefilli ve karmaşık...


Onlarca, hatta yüzlerce...