28 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde çıkan sıkıntılar

Kentsel dönüşümde çıkan sıkıntılar

Kentsel dönüşüm alanlarında yaşanan sıkıntılar roparlarla sunuldu.Şehir plancısı Faruk Göksu, "Kentsel dönüşümde evi dönüşen de dönüşüm alanından ev alan da mutsuz" dedi. 'Kentsel Vizyon Platformu çerçevesinde '10 Proje Onlarca Etki' programı hayata geçir

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

Ferdi Zeyrek, 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız'!

CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa'daki kentsel dönüşüm projesine ilişkin konuştu. Zeyrek, kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını, Türkiye genelinde güzel örnekler olduğunu söyledi. Ancak 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız diye de belirtti.

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği uygulama ilk kez Bursa'da hayata geçti! Örnek proje...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği zemin+5 uygulamasının uygulandığı Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Bursa’nın çarpık ve plansız görüntüyü yok ederek dönüşümün önünü açan Türkiye’de ilk ve örnek proje oldu.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Kentsel dönüşümde Ümraniye pik seviyede!

KİPTAŞ’ın eski Genel Müdürü, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye’de bulunan 56 bin binadan sadece 148’nin riskli olduğunu belirterek, kentsel dönüşümde Ümraniye'nin pik seviyede olduğunu açıkladı.

Kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere çağrı!

Afetlere dayanıklı şehirler için hazırladığı projelerinin tanıtımında konuşan KENTSEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haldun Ersen, kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere birleşerek projeleri yönetin çağrısı yaptı.

Kentsel dönüşümde nelere dikkat edilmeli?

Ülke genelinde hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projeleriyle adından söz ettiren Sedimega İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Kerem Güney Avcı, kentsel dönüşümde olması gerekenleri anlattı. 

Abdül Batur: Kentsel dönüşümde kimseyi üzmeyiz!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "Kentsel dönüşümde kimseyi üzmeyiz" diyen Batur, "Biz Narlıdere’de bu işi kimseyi üzmeden yaptık, burada da aynı şekilde yapacağız" dedi.

Kentsel dönüşümde kan donduran asbest tehlikesi!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümle yapıların bilinçsiz şekilde yıkılması kan donduran asbest tehlikesini de gündeme getirdi...

İzmir kentsel dönüşümde sınıfta kaldı!

İzmir için kaçınılmaz kentsel dönüşüm uygulamalarının bir an önce tamamlanması gerektiğini söyleyen İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Başkanı Feyyaz Sungur, il İzmir'in kentsel dönüşümde sınıfta kaldığını dile getirdi.

Konak'ta kentsel dönüşümde sürdürülebilir enerji ve çevre ön planda!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, dünyanın en büyük çevreci girişimlerinden olan “Başkanlar Sözleşmesi”ni imzaladı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşümde sürdürülebilir çözümlere öncelik verdiklerine de vurgu yaptı.

Kentsel dönüşümde KDV iadesi 2021!

3470 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 2021 yılında uygulanacak kentsel dönüşüm KDV oranları açıklandı. İşte kentsel dönüşümde KDV iadesi 2021...

Kentsel dönüşümde KDV oranları 2021!

3470 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 2021 yılında uygulanacak kentsel dönüşüm KDV oranı belli oldu. İşte kentsel dönüşümde KDV oranları 2021...

Kentsel dönüşümde çıkan sıkıntılar Haberi

Kentsel dönüşümde çıkan sıkıntılar

Kentsel dönüşüm alanlarında yaşanan sıkıntılar roparlarla sunuldu.Şehir plancısı Faruk Göksu, "Kentsel dönüşümde evi dönüşen de dönüşüm alanından ev alan da mutsuz" dedi. 

Nef ve Kentsel Strateji işbirliği ile kurulan 'Kentsel Vizyon Platformu çerçevesinde '10 Proje Onlarca Etki' programı hayata geçirildi. Aralarında iletişimci, sosyolog, şehir plancısı ve mimarın bulunduğu 30 kişilik ekip 10 bölgede dönüşüme mercek tuttu. 

Göksu, sosyo-ekonomik ve kültürel unsurların tam olarak ortaya konulmamasıyla gerçekleştirilen dönüşümün insanları mutsuz ettiğini, Suluku'fes alan kişilerin yürüme mesafe yerleşim yerlerinde Suriyeli istilası ve benzer sıkıntılardan şikayetçi olduğunu söyledi. 

Hak sahibi temizlikçi olacak "Bodrum'da arsa sahiplerinin temizlikçi ve bekçi olarak çalışmak durumunda kalmasının kentsel dönüşüm alanlarında da yaşanma ihtimali var mı sorusuna ise Göksu'nun yanıtı, "mümkün" oldu. Göksu, "Başarılı bir dönüşüm için yer değiştirmelerin az, gelir,...