28 / 04 / 2024

kentsel dönüşümde Taşınmazların değerinin tespiti

kentsel dönüşümde Taşınmazların değerinin tespiti

Kentsel dönüşümde taşınmazların değerinin tespiti ile ilgili esaslar, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde yer alıyor. Buna göre, kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel Dönüşümde Güçlendirmenin Rolü çalıştayı 8 Şubat'ta!

Deprem Güçlendirme Derneği tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle yapılacak olan "Kentsel Dönüşümde Güçlendirmenin Rolü" başlıklı çalıştayda, güçlendirmenin önemi konuşulacak.

Kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde maliklerin merak ettiği konular arasında taşınmazın değerinin tespiti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Konak'ta kentsel dönüşümde sürdürülebilir enerji ve çevre ön planda!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, dünyanın en büyük çevreci girişimlerinden olan “Başkanlar Sözleşmesi”ni imzaladı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşümde sürdürülebilir çözümlere öncelik verdiklerine de vurgu yaptı.

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

Evi kentsel dönüşümde olan milyonlarca vatandaşa kira ve taşınma yardımı yapılıyor. Peki, söz konusu yardımdan nasıl faydalanılır? İşte detaylar...

Kentsel dönüşümde bütünsel planlama yapılmalı!

İzmir'de yaşanan deprem felaketi doğal afetlere karşı dayanıksız yapıların nasıl dönüştürüleceği sorununu bir kez daha gündeme taşıdı. Peki kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? Dönüşümde neler dikkate alınmalı?

Kentsel dönüşümde asbest riski yönetmeliği TBMM gündeminde!

Kentsel dönüşümde asbest riskine karşı hazırlanan yönetmelik çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kentsel dönüşümde tek taraflı fesih dönemi başladı!

Kentsel dönüşümde artık müteahhidin üçüncü kişilere borcundan dolayı vatandaşların taşınmaz mülklerine haciz ve tedbir uygulanmaması sağlandı. Kentsel dönüşüm projelerinin yarım kalmaması için tek taraflı fesih dönemi başladı...

Kentsel dönüşümde kira yardımı 2 Mayıs'ta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2017 kentsel dönüşüm kira yardımı uygulamalı kılavuzunu açıkladı. 2 Mayıs'tan itibaren kentsel dönüşümde kira yardımı alınabilecek.

Kentsel dönüşümde ev sahipleri para öder mi?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli olarak belirlenen taşınmaz mallar yıkılarak yerine yeni yönetmeliklere uygun binalar inşa edilebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde ev sahipleri para öder mi?

Kentsel dönüşümde çözüm tarafların iş birliğinde!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Durbakayım: "Başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere tüm paydaşlar kentsel dönüşümde hızlı ve etkin çözüm için çalışıyor" dedi.

Adana Kentsel Dönüşümde Hukuksal Süreç paneli 24 Mayıs'ta!

TMMOB ve İMO Adana Şubesi ve Adana Barosu, “Kentsel Dönüşümde Barınma Hakkı ve Hukuksal Süreç” paneli 24 Mayıs Salı günü saat 14.30’da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm süreci nasıl işledi?

Şüphesiz 2012 yılından beri Kahramanmaraş’ta en çok konulan konulardan birisi kentsel dönüşüm. Peki, şehirler ve gayrimenkul sahipleri açısından bir fırsat olan kentsel dönüşümde ne tür yanlışlıklar yapılıyor.

Mamak kentsel dönüşümde rekora koşuyor!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mamak Belediyesi kentsel dönüşümde attığı büyük adımlarla rekora koşuyor. Başkent Ankara'da kentsel dönüşümde öncü ilçe olan Mamak'ta, yedi ayrı kentsel dönüşüm projesi uygulanıyor" dedi.

kentsel dönüşümde Taşınmazların değerinin tespiti Haberi

kentsel dönüşümde Taşınmazların değerinin tespiti

Kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde uygulama alanındaki taşınmaz maliklerinin hakları ve tapuya tescil işlemleri ile kentsel dönüşümde taşınmazların değerinin tespiti ile ilgili esaslar, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde yer alıyor. Buna göre, kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?


Taşınmazların değerinin tespiti

(1) İlgili kurum, uygulama alanındaki taşınmazların sınırını, yüzölçümünü ve cinsini gösteren kamulaştırma haritasını veya krokiyi yapar veya yaptırır ve bu taşınmazların maliklerini ve bunların adreslerini tespit eder veya ettirir.


(2) Taşınmazın değeri; ilgili kurum bünyesinden en az üç kişiden teşkil olunacak kıymet takdir komisyonları marifetiyle veya hizmet satın alınmak suretiyle tespit edilir.


(3) Taşınmazın değeri; taşınmaz değerleme konusunda uzman kişi, kurum veya kuruluşlardan bilgi alınarak ve mahallin emlak alım satım bürolarından alınacak bilgilerden de faydalanılarak, 4/11/1983...