07 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümle inşa edilen binalar depreme dayanıklı mıdır

Kentsel dönüşümle inşa edilen binalar depreme dayanıklı mıdır

Habertürk Gazetesi'nin yazarlarından Mimar Esin Tümer bugünkü yazısında depremde karşılaşılabilecek yapısal sorunları kaleme aldı. İşte Esin Tümer'in o yazısı..

İBB kentsel dönüşümle 650 bin konut inşa edebilir mi? Tek tek hesaplandı!

AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul’da 650 bin konutun dönüştürülmesini vadediyor. Peki İBB kentsel dönüşümle 650 bin konut inşa edebilir mi? İşte maliyet hesaplaması...

Kentsel dönüşümün çözümü için 3 ana başlık! Nasıl yapılmalı, hangi sorunlar çözülmeli?

Avcılar Belediye Başkanı Turhan Hançerli, kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve kentsel dönüşümün çözümü için 3 ana başlığı açıkladı. İşte ayrıntılar...

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

Bursa’da kentsel dönüşümle 3000’e yakın güvenli konut inşa ediliyor

Yıldırım Belediyesi, 400 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirdiği dokuz ayrı kentsel dönüşüm projesiyle şehirdeki konutları daha modern, güvenli ve sağlıklı hale getirmeye karar vermiştir. Bu kapsamda, belediye toplamda 2.193 konutu yıkarak yerine 2.880 konut inşa edecek.

Cumhurbaşkanı Yılmaz’dan milyonları ilgilendiren deprem ve kentsel dönüşüm açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başlayan 2024 yılı bütçesinin görüşmelerinde deprem ve kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, deprem hasarları için 1 trilyon 28 milyar lira kaynak ayrıldığını açıkladı.

Malatya'da dönüşümle inşa edilen evlerin fazlası depremzedelere verilecek!

Battalgazi Belediyesi tarafından Elazığ depreminden sonra riskli alan ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen 684 konutun 284 tanesi depremzedelere verilecek...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Esenler'de 60 bin konut dönüştürülecek! Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından Esenler'deki dev kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar ve Esenler kentsel dönüşüm projesiyle ilgili tüm merak edilenler...

İzmir'de kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı?

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutluer, kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu.

Engin Özkoç'tan Tozkoparan'daki kentsel dönüşüme ilişkin açıklama!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bugün İstanbul Esenler'deki çalışmalarınıan sonra Güngören'in Tozkoparan Mahallesi'ne gitti. Özkoç, Tozkoparanlılarla görüştü ve kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu.

Aliağa Belediyesi, Sarı Konutları kentsel dönüşümle yenileyecek!

İzmir Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, kentte bulunan Sarı Konutları'nın kentsel dönüşümle yenileneceği dile getirdi. Çalışmaların 18 ayda tamamlanması bekleniyor. 

Rize kentsel dönüşümle yeniden inşa ediliyor!

Rize'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tehlike arz eden binalar yıkılarak yerlerine inşa edilecek yöresel mimariye uygun binalarla şehrin silueti değişecek.

Kocasinan'ın kadim sorunları kentsel dönüşümle çözülüyor!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, mahallelerin kadim sorunlarını, kentsel dönüşümle çözdüklerini söyledi.

Kentsel dönüşümle inşa edilen binalar depreme dayanıklı mıdır Haberi

Kentsel dönüşümle inşa edilen binalar depreme dayanıklı mıdır

Afet ve Acil Durum yönetimi olarak çok da parlak bir seviyede olduğumuz söylenemez. Deprem haftası nedeni ile 1 - 7 Mart günlerinde hatırladığımız “Afet halleri hiç gelmesin” demek romantik bir temenniden öteye gitmiyor maalesef. Keza ülkemizdeki kırılmalar tarihi, yakın bir gelecekte Marmara Bölgesi için hazırlıklı olmamız gerektiği gerçeğini bilimsel olarak da kanıtlamış durumda. Peki ne kadar hazırız?

Meteorolojik tahminler sırasında gerek kamu gerek özel kurumlardan duyduğumuz “yağmur, sel, fırtına uyarıları”nı artık dikkate alır olduk. Bazen aracımızı çıkarmayarak, bazen de alternatif ulaşım ağlarını kullanarak gündelik akışı organize ediyoruz. Lakin “deprem” için hazır olma hali ne bu kadar kolay ne de gündeliği devam ettirebilecek kadar basit! Evet çok okuyoruz ama başımıza gelme olasılığını düşünerek öncesi aksiyonları nedense hiç hayata geçirmiyoruz. Oysa özellikle...