07 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümle Yüreğir tersine göç

Kentsel dönüşümle Yüreğir tersine göç

Yıllardır siyasilerin ağzından düşmeyen "Yüreğir parlayan yıldız olacak" sözü ilk kez gerçek oluyor. Kamu ve özel yatırımlarının ardından vatandaşlar da Yüreğir'e geri dönmeye başladı

İBB kentsel dönüşümle 650 bin konut inşa edebilir mi? Tek tek hesaplandı!

AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul’da 650 bin konutun dönüştürülmesini vadediyor. Peki İBB kentsel dönüşümle 650 bin konut inşa edebilir mi? İşte maliyet hesaplaması...

Kentsel dönüşüm yıkımı, skandalı ortaya çıkardı: İki binanın duvarı ortak çıktı!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yıkımları kapsamında yeni bir skandal yaşandı. İstanbul Avcılar'da iki binanın duvarı ortak çıktı... 

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

Milletvekili Karaismailoğlu: Kentsel dönüşümde süreç hızlanacak, bina sahibine mali avantaj sağlanacak!

Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren teklif TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, konuya ilişkin açıklama yaptı.

TBMM'de kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek!

Aktarılan son dakika bilgilerine göre TBMM Genel Kurulunda kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine bu hafta da devam edilecek.

TBMM'de 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmeleri başlıyor!

Haftalık çalışmasına yarın başlayacak olan TBMM Genel Kurulu'nda, 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

Kadıköy Şekerciler Apartmanı kentsel dönüşümle yıkılacak!

Kadıköy'de bulunan Şekerciler Apartmanı için kentsel dönüşüm dahilinde yıkım karar alındı.  Mimarlar ve kent araştırmacıları, binanın girişinde bulunan ve ressam Jale Yılmabaşar tarafından tasarlanan seramik panonun korunması için çağrı yaptı.

Aliağa Belediyesi, Sarı Konutları kentsel dönüşümle yenileyecek!

İzmir Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, kentte bulunan Sarı Konutları'nın kentsel dönüşümle yenileneceği dile getirdi. Çalışmaların 18 ayda tamamlanması bekleniyor. 

Kocasinan'ın kadim sorunları kentsel dönüşümle çözülüyor!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, mahallelerin kadim sorunlarını, kentsel dönüşümle çözdüklerini söyledi.

İstanbul'da kentsel dönüşümü etkileyecek yeni düzenleme!

İstanbul için imar planı teklifi hazırlandı. Teklif, kentsel dönüşümle yıkılıp yeniden yapılacak binaların daha önceki imar hakkından faydalanmasını içeriyor.

Kentsel dönüşümle şehirler yeniden yapılandırılabilir!

Türkiye bundan sonra bu kaynaklarını mutlaka kentsel dönüşüm için kullanmalı. Kentsel dönüşümle şehirler yeniden yapılandırılabilir...

Esenler’de deprem riski kentsel dönüşümle sıfırlanacak!

İstanbul Esenler'de son sürat süren kentsel dönüşümle ilçede deprem riskinin sıfırlanması hedefleniyor

Kentsel dönüşümle evini yenileyeceklere müjde!

Yurt genelinde yaşanan depremlerin ardından tedirginlik yaşayan vatandaşlar kentsel dönüşümle evlerini yenilemek istiyor. Riskli yapılarda oturan vatandaşlara devlet faiz indiriminde bulunarak yüzde 0.58 faizle konut kredisi kullandırıyor...

Kentsel dönüşümle Yüreğir tersine göç Haberi

Kentsel dönüşümle Yüreğir tersine göç

Bugüne kadar Güneydoğu'nun yanı sıra Adana'nın ilçelerinden fakir göçü alıp zenginlerini de Seyhan ve Çukurova'ya kaptıran Yüreğir ilçesinde işler değişmeye başladı. Yüreğir'in kabuğunu kırmasıyla birlikte cazibe merkezi haline geldiğini vurgulayan Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Yüreğir'in önü açık. Yerinde kentsel dönüşümlerle beraber Yüreğir'e tersine göçün başlayacağının işaretini aldık" dedi. 


ARTIK KABUĞUNU KIRDI 

Yüreğir'in artık parlayan bir yıldız olduğunu belirten Başkan Çelikcan, "Geçmişte Yüreğir'e herhangi bir kamu yatırımı gelmiyordu. Şimdi ise bin 550 yataklı sağlık kampüsü, Türkiye'nin 3'üncü büyük adliyesi ve bölge istinaf mahkemesi bölgemizde. 606 yataklı Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Yine özel sektörün yaptığı Optimum AVM ve Sheraton. Hilton bölgemizde. Borsa Fabrikası'nın 140 dönümlük yerine AVM yapılmak isteniyor. Yüreğir artık kabuğunu kırdı ve önü açık. Yerinde kentsel dönüşümlerle beraber Yüreğir'e tersine...