14 / 05 / 2024

kentsel planlama nedir

kentsel planlama nedir

Ordu Tüm Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, Ordu'nun büyüyüp gelişmesi, modern ve çağdaş bir il olabilmesi için kentsel planlamanın yapılması gerektiğini belirtti.

Kent planlaması nasıl yapılır?

Ülke çapında yapılan ve kent düzenini sağlayan kent planlaması nasıl yapılır? Detayları haberimizde...

Tebernüş Kireçci soruyor: Kentsel dönüşüm nedir, rantsal dönüşüm nedir?

Ülke genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Özellikle büyükşehirlerde kentsel dönüşüm hızla ilerlerken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı üzerinden takipçilerine 'kentsel dönüşüm nedir, rantsal dönüşüm nedir?'' sorusunu sordu. Bakın vat

Ayazma Mekansal Planlama Ve Kentsel Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayazma Mekansal Planlama Ve Kentsel Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Tamer Sağlam ve Tayfun Akın Arığ ortaklığında kuruldu.

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni kentsel dönüşüm yasasıyla konutlara bedelsiz el konulacak mı? İstanbul Planlama Ajansı tek tek açıkladı!

İBB’ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı'nın “Kent Gündemine Bakış” serisi kapsamında “Kentsel Dönüşüm Yasa Değişikliği: Dönüşüm Kimin İçin?” raporuna, yeni düzenleme ile ilgili detaylara yer verildi. Peki yeni kentsel dönüşüm yasası kimin için hazırlandı? İşte yasa ile ilgili detaylar...

Kentsel dönüşüm nedir, kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm, bir bölgenin riskli yapıların yerine yeni ve dayanıklı yapıların inşa edilmesine denir. Bu ifade, belirli bir süreçten oluşur ve süreçte bazı kurallara uyulması gerekir. Peki kentsel dönüşüm nedir ve kentsel dönüşüm nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm hakkındaki detaylar...

Kentsel dönüşümde finansman modelleri neden önemli? Beher metrekare pay senedi nedir?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, Kentsel Dönüşüm Finansman Modelitesi olarak beher metrekare pay senedini kaleme aldı. Peki beher metrekare pay senedi nedir? İşte o sorunun yanıtı...

Batu Kepekçioğlu Mimarlık Peyzaj Kentsel Tasarım Planlama Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Batu Kepekçioğlu Mimarlık Peyzaj Kentsel Tasarım Planlama Hizmetleri Limited Şirketi bugün Maltepe'de Mustafa Batu Kepekcioğlu tarafından kuruldu.

Çin'de kentsel dönüşüme düzenleme!

Çin’de yayımlanan yeni kentsel planlama yönergesinde, kentsel tahribatın önüne geçilmesi için eski tarihi binaların yıkımının yapılması, yaşlı ağaçların kesilmesi, eski yer isimlerinin rastgele değiştirilmesi ve nehir yataklarında değişiklik yapılmasına yasak getirildi.

Türker Kentsel Planlama Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Türker Kentsel Planlama Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Bahar Tüker tarafından kuruldu.

İstanbul Şehircilik Ve Kentsel Planlama Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Şehircilik Ve Kentsel Planlama Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Sedat Yalçınkaya tarafından kuruldu.

Saruhan Kentsel Dönüşüm Planlama Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Saruhan Kentsel Dönüşüm Planlama Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile İlyas Saruhan tarafından kuruldu.

Ekrem İmamoğlu: Çevre, imar ve deprem sorununu çözeceğim!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’la ilgili 5 büyük hedefini açıkladı. İmamoğlu, 5 büyük hedefinden birinin doğru kentsel planlama ile çevre imar deprem sorunu çözmek olduğunu söyledi.

We Haliç'te teslimler 2020'de!

Geçtiğimiz yıllarda, İstanbul'un çeşitli ilçeleri için uluslararası mimari ve kentsel planlama ofislerinde master planlar çalışılmıştı. Kentsel dönüşüm içinde en büyük ölçeğe sahip ilçelerden biri bildiğiniz gibi Gaziosmanpaşa. 

kentsel planlama nedir Haberi

kentsel planlama nedir

Ordu Tüm Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, Ordu'nun büyüyüp gelişmesi, modern ve çağdaş bir il olabilmesi için kentsel planlamanın yapılması gerektiğini belirtti.
Uğur Yüce yaptığı yazılı açıklamada, şehirlerde büyümenin sağlanabilmesi için kentsel planlamanın kaçınılmaz olduğunu vurguladı.
Kentsel planlama yapılmadan bir şehrin gelişmesini gerçekleştirmenin zor olduğunu kaydeden Yüce, "Her şeyden önce bir şehri geliştirip büyütmek için kentsel planlama şarttır. Trafik, çevre ve hava kirliliğinin başlıca tek sorunu kentsel planlama yapılmadan şehirlerin idare edilmeye çalışılmasıdır" dedi.
İlkçağlardan itibaren insanoğlunun tarımdan hızla sanayileşmeye geçmesiyle birlikte toplu yaşam alanları oluşturduğunu, ancak plansız şehirleşmenin çarpık yapılaşmayı ortaya çıkardığını hatırlatan Yüce, çevre, hava ve trafik kirliliğinin bu sebeple ortaya çıktığını ifade etti.
Yüce şunları söyledi: "Ordu ilinin büyüyüp gelişmesi, modern ve çağdaş hijyenik yaşanabilir bir...