03 / 05 / 2024

kepenk kapattı

kepenk kapattı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin açıkladığı haziran verilerine göre son 6 ayda kepenk kapatan esnaf sayısı 10 bini aştı. 2021 yılı haziran verilerine göre ise kepenk indiren şirket sayısı yüzde 115, açılan şirket sayısı ise yüzde 40 arttı.

Yüksek kira artışları esnafa kepenk kapattırdı!

Ocak ayı itibariyle geçerli olan yeni asgari ücretin işverene olan etkileri tartışma konusu olmaya devam ederken, yüksek kiralar da esnafın belini büktü.

İflas haberleri gelmeye başladı! Şirketler tek tek kepenk kapatıyor! İzmir ilk sırada!

Ege Bölgesi'nde ekimde 427 şirket iflas haberini açıklalarken, 10 ayda bu rakam 5 bin 51'e ulaştı. Manisa'da 402 şirket iflas ederken İzmir'de 2 bin 217 şirket kepenk kapattı.

TOBB resmen duyurdu: 10 ayda 17 binden fazla şirket kepenk kapattı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından açıklanan 2023 Ekim istatistiklere göre, 2023 yılının ilk 10 ayında toplamda 17 bin 514 şirket kapandı.

Küçük esnafa kira darbesi! İş yeri kiraları beşe katlandı, kirasını ödeyemeyen kepenk indiriyor!

Küçük esnaf fahiş orandaki kira artışlarından oldukça dertli. Geçen yıl 10 bin lira kira ödeyen bir esnaf bugün 50 bin liralık astronomik rakamlarla karşılaşırken, kirasını ve diğer giderlerini karşılamakta zorlanan çoğu esnaf kepenk kapatıyor.

Esnaflardan kira sınırı talebi: Fahiş kiralar iş yerlerini kapattıracak boyuta geldi! 

Fahiş kiralar iş yerlerini kapattıracak boyutlara ulaşırken, esnaflardan kira sınırı talebi geldi. İşte ayrıntılar...

Nakit avans çekmek isteyenlere kötü sürpriz: Bankalar kredi kartına nakit avansı kapattı!

Bankacılık kaynakları Merkez Bankası menkul kıymet zorunluluğu kararı sonrasında çoğu bankanın kredi kartından nakit avans çekimini kapattığını açıkladı.

Borsa İstanbul haftayı moralsiz kapattı! 17 Mart BIST 100 endeksi ne oldu?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi küresel piyasalara ve bankacılık sistemine ilişkin endişelerle haftayı düşüşle kapattı. Endeks yüzde 1,78 oranında değer kaybederken, piyasaların ABD ve Avrupa ekonomilerinden gelecek sinyallere göre yönünü tayin etmesi bekleniyor.

Avrupalılar Antalya’ya akın ediyor! Otellerde boş yer kalmadı, Antalyalı emekliler otelleri kapattı!

AB ülkelerindeki doğal gaz maliyetlerinin yüksek olması ve TL’nin yabancı para birimleri karşısında değer kaybı nedeniyle Türkiye Avrupalıların çekim merkezi haline geldi. Özellikle Avrupalı emeklilerin kışı Türkiye’de geçirmek için Antalya’da otelleri kapattığı belirtiliyor.

Dünyanın en iyi restoranı seçilmişti, Noma kepenk kapatıyor! En düşük menünün fiyatı 500 dolar!

2011 yılında dünyanın en iyi restoranı seçilen Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki 'Noma' adlı restoran 2024 yılının sonunda kepenk kapatmaya hazırlanıyor. Personel ve ürünlerdeki yüksek fiyatlara vurgu yapıldı.

Ticaret Bakanı açıkladı! 250 binden fazla şirket kepenk indirdi

Ekonomik krizin altında ezilen vatandaşın yanı sıra binlerce işletme de kepenk indirmek zorunda kaldı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, son 5 yılda kapanan şirket sayısının 250 bin 872 olduğunu açıkladı.

Ünlü araba markası resmen fabrikasını kapattı: Siyasi baskı var!

Bloomberg'in haberine göre ünlü otomobil üreticisi Jeep, Çin ile dünyanın geri kalanı arasında artan siyasi gerilimlerin çeşitli yaptırımlara yol açabileceği endişeleri nedeniyle fabrikasını resmen kapattı.

Bir yılda kapanan şirket sayısı yüzde 115 arttı! Dolar kuru en çok inşaat sektörünü vurdu!

Dolar kurundaki yükseliş özellikle maliyetlere yansırken, yüksek enflasyon sarmalarındaki çok sayıda şirket de kepenk kapattı.

6 ayda 10 binden fazla esnaf kepenk kapattı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin açıkladığı haziran verilerine göre son 6 ayda kepenk kapatan esnaf sayısı 10 bini aştı. 2021 yılı haziran verilerine göre ise kepenk indiren şirket sayısı yüzde 115, açılan şirket sayısı ise yüzde 40 arttı.

kepenk kapattı Haberi

kepenk kapattı

TOBB, 2022 haziran ayı kurulan-kapanan şirket istatistiklerini paylaştı. Buna göre haziranda kurulan şirket sayısı yıllık yüzde 40,1, kapanan şirket sayısı yıllık yüzde 115,3 arttı.

2022 yılının ocak-haziran döneminde yüzde 83,3 artışla 10 bin 352 şirket ise kepenk kapattı. Kapanan kooperatif sayısı yüzde 138,4 olarak tespit edilirken, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında ise yüzde 5,5 artış gösterdi.

İlk 6 ayda kurulan şirket sayısı, geçen yıla göre yüzde 20,8 artarak 66 bin 906 oldu. Aylık rakamlara bakıldığında ise haziranda kurulan şirket sayısı mayısa kıyasla yüzde 41,9 yükselerek 9 bin 438'den 13 bin 396'ya çıktı. Bu dönemde kapanan şirket sayısı da yüzde 32 artışla 2 bin 640 oldu. Mayısta 2 bin şirket kapanmıştı.

Haziranda geçen yılın aynı ayına göre kurulan şirket sayısı ise yüzde...