29 / 04 / 2024

Kerkük Büyük Hasar köyü kütüphanesi

Kerkük Büyük Hasar köyü kütüphanesi

Irak'ın Kerkük kentinin ilk köy kütüphanesi Büyük Hasar köyünde hizmete açıldı. kütüphaneden aynı anda 150 genç, öğrenci ya da yetişkin yararlanabiliyor. 

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

Büyük Marmara depremi 7.5 şiddetinde bekleniyor: En büyük hasar kıyılarda olacak! 30 milyon kişiyi etkileyecek!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve olabilecekleri, en kötü senaryoyu paylaştı. İşte o açıklamalar....

Büyük İstanbul depreminde en riskli üç ilçenin röntgeni çekildi: Kaç bina hasar görecek? Mahalle mahalle açıklandı!

Esenyurt, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'deki deprem riskli rakamlarla açıklandı. Peki beklenen büyük İstanbul depreminde bu ilçelerde kaç bina hasar görecek?

İstanbul'da acil durumda girilemeyen 9 bin 73 sokak var! Büyük depremde 91 bin bina ağır hasar görecek! Korkutan senaryo

İBB, olası büyük bir depremde İstanbul’u bekleyen senaryoları bir bir analiz etti. Çalışmaya göre, megakentte acil durumda girilemeyen sokak sayısı 9 bin 73 olarak belirlendi. İşte açıklanan o çarpıcı veriler...

Hasar büyük: Türkiye'de 1 milyon yeni konuta ihtiyaç var!

6 Şubat günü büyük deprem yaşayan 10 vilayet büyük bir enkaza dönüşürken Ekonomim.com köşe yazarı Sadi Özdemir köşe yazısında Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas'ın değerlendirmelerini kaleme aldı.

Sinop'ta yaşanan heyelan dehşete düşürdü! Manzarayı görenler 'Çok büyük afet yaşandı' tespiti yaptı

Sinop’un Türkeli ilçesine bağlı Sarmaşık köyünde meydana gelen heyelan nedeniyle 1 ev yıkıldı, 5 ev de kullanılamaz hale geldi. Bölgede inceleme yapan AFAD hasar tespit raporu çıkardı. Heyelan sonrası bölgede yıkımın büyük olduğu dile getirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkım ihalesi Nisan'da!

İzmir Büyükşehir Belediyesinin 2020 yılında gerçekleştirilen depremde hasar gören ana hizmet binasının yıkım ihalesi önümüzdeki ay gerçekleştirilecek.

Büyük depremde İstanbul'daki 91 bin 81 bina ağır hasar görecek!

İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, mecliste gerçekleştirdiği konuşmada, beklenen büyük İstanbul depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özkan, "İstanbul’da gerçekleşmesi muhtemel 7,5 büyüklüğünde bir depremde 91 bin 81 binanın ağır veya çok ağır hasar alacağı tahmin ediliyor" dedi.

İstanbul için korkutan senaryo: Büyük depremde hasar görecek bina sayısı arttı!

Uzmanlar İstanbul'da 2030'a kadar 7 ve üzerinde bir deprem yaşanma ihtimalinin yüzde 64 olduğuna dikkat çekiyor. Peki İstanbul için korkutan deprem senaryosunda neler yer alıyor? Büyük İstanbul depreminde kaç binanın hasar göreceği tahmin ediliyor? İşte ayrıntılar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası yıkılacak mı?

30 Ekim tarihinde Yunanistan’ın Sisam Adası’nda meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'na ilişkin güçlendirme ve yıkım tartışmaları devam ediyor. Mimarlar Odası İzmir Şubesi, konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

İzmir'de Büyükşehir Belediye binası için çalışmalar başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim tarihinde hasar alan ana hizmet binası için çalışmalara başladı. Bina için danışma kurulu oluşturuldu. 

İzmir Büyükşehir Belediye binası tartışma yarattı!

Geçtiğimiz sene 30 Ekim'de meydana gelen 6,9 deprem sonrasında hasar alan İzmir Büyükşehir Belediye binasının akıbeti tartışma yarattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer binanın yıkılmasını isterken  Mimarlar Odası İzmir Şubesi binanın güçlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Büyükçekmece'de hasarlı 3 bina yıkıldı!

2019 senesinden Silivri'de meydana gelene deprem nedeniyle Büyükçekmece'de hasar alan 3 binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Kerkük Büyük Hasar köyü kütüphanesi Haberi

Kerkük Büyük Hasar köyü kütüphanesi

Irak Kerkük'te ilk köy kütüphanesi Büyük Hasar köyünde açıldı. Kütüphane, Büyük Hasar köylüleri ve sosyal medyada buluşan yardım gönüllülerinin katkılarıyla biraraya getirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kerkük'ün 20 kilometre kuzeyinde yer alan Büyük Hasar köyünün ortasında inşa edilen kütüphaneden aynı anda 150 genç, öğrenci ya da yetişkin faydalanabiliyor.

Ayrıca kütüphane binasının bahçesinde kurulan onlarca masada da isteyenlere açık havada kitap okuma olanağı sağlanıyor.

Özellikle havaların serinlediği akşam saatlerinde kütüphaneye akın eden gençler kitap okumanın yanında yeni arkadaşlıklar edinme ve akranlarıyla faydalı zaman geçirme imkanı bulunuyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Büyük Hasar köyü kütüphanesi sorumlusu Geşti Hasari, "Kütüphane, büyük ölçüde köy halkının kitap ve maddi bağışlarıyla oluşturuldu." diye konuştu.

Yaz tatilinde de gençlerin kitap okuma alışkanlıklarından uzaklaşmamalarını planladıklarını ifade eden Hasari, kütüphanede tüm...