29 / 04 / 2024

keşan inşaat sektörü

keşan inşaat sektörü

Keşanlı İşadamı Aydın İstek, dün yaptığı açıklamada; inşaat sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. İstek, inşaat sektörünün son yıllarda, çok hızlı bir yükseliş gösterdiğinin altını çizdi.

Yüksel Alioğlu Keşan'daki inşaat sektörünü değerlendirdi!

Edirne Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, inşaat sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Alioğlu, Keşan'da inşaat sektöründeki sorunlar ve yaşanan sıkıntılar ile ilgili açıklamalar yaptı.

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

İnşaat sektöründeki maaşlar asgari ücreti üçe katladı!

Türkiye'de inşaat sektöründeki işçi sıkıntıları devam ediyor. Yetersiz çalışan sayısı probleminin baş göstermesiyle bir sıva ustasının aylık maaşı 60 bin TL'ye dayandı. Memur olarak çalışan en düşük mühendis maaşı ise 33 bin TL.

İnşaat sektörü o ilde durma noktasına geldi!

Başta çimento ve demir olmak üzere inşaat maliyetlerinin ana kalemlerinde meydana gelen fiyat artışları uzun süredir sorunlarla boğuşan inşaat sektörünü durma noktasına getirdi. DİMDER Başkanı Elaldı, “Önümüzdeki yıllarının çok ciddi sıkıntılardan geçeceğini biliyoruz” dedi.

Rusya'da inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü!

Rusya'nın inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü. İnşaat sektörüne ilişkin konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin inşaat malzemelerindeki artışa dikkat çekti. 

Bakan Ömer Bolat: Türk inşaat sektörü 430 milyar dolarlık hacme ulaştı!

Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşan Ticaret Bakanı Bolat, Türk inşaat sektörünün, bölgesinde lider ve küresel inşaat piyasasında önemli bir aktör konumuna geldiğini belirterek, 20 yılda 430 milyar dolarlık hacme ulaştığını söyledi.

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

Konut satışları arttı: İnşaat sektörü hareketleniyor!

Ankara inşaat sektöründe bahar ayında olması beklenen gelişmelere yönelik konuşan Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım, TÜİK Türkiye geneli konut satış istatistiklerine dair de açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan inşaat sektörü açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, inşaat sektörüyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sektörde zam üstüne zam yapan fırsatçıların yer altığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşları koruyacaklarının altını çizdi. 

İnşaat sektörü, konut projelerinde iade hakkı süresinin kısaltılmasını istiyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da bulunan ve ön ödemeli konut projelerinde 24 aya ulaşan iade süresinin 3 aya inmesini istiyor.

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 3,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan verilere göre, inşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 3,2 arttı...

İnşaat sektöründe batık kredi tutarı 290 milyon TL'ye ulaştı!

İnşaatlar için kesenin ağzını açan bankalar şimdi sağladığı milyarlarca TL'lik krediyi toplayamama riskiyle karşılaşmış durumda. Kasım 2021'de inşaat sektöründe batık kredi oranı 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 20.6 yükselişle 30 milyar 290 milyon Türk Lirası'na ulaştı.

İnşaat sektörü ile istihdamda artış yaşandı! 

MÜSİAD Çorum şubesinin 4. olağan genel kuruluna katılan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, inşaat sektörünün istihdamın artmasına katkısı olduğunu dile getirdi. 

Sanal gerçekliğin inşaat sektöründeki yeri!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için Funsef Design - Tech kurucuları Şule Erkınay ve Muhammed Fatih Erkınay ile sanal gerçekliğin inşaat sektöründeki yerini masaya yatırdı.

keşan inşaat sektörü Haberi

keşan inşaat sektörü

Keşanlı İşadamı Aydın İstek, dün yaptığı açıklamada; inşaat sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 


"2014 yılı itibariyle hareketlilik kısmen azaldı" 

İnşaat sektörü son yıllarda, çok hızlı bir yükseliş gösterdiğinin altını çizerek, sözlerine başlayan İstek, "2011, 2012 ve 2013 yıllarında sektörde hızlı bir yükseliş oldu. Bu dönem içerisinde Türkiye'nin genelinde olduğu gibi Keşan'da da, inşaat sektöründe gözle görülür bir hareketlenme yaşandı. Ancak. 2014 yılı itibariyle hareketlilik kısmen azaldı. İnşaat sektörü arztalep üzerine hareket göstermektedir. Sektör, hareketli olduğunda, diğer sektörlere de yansıması olmaktadır. Fakat, Keşan, Yenimuhacir ve Beyendik'te yapılan TOKİ konutları ile belediye konutlarının yapılmış olması, bölgede faaliyet gösteren müteahhitler, zaman zaman zorlandı. Çünkü Keşan'ın nüfusu ve dışarıdan aldığı göç oranı çok fazla değildir, "dedi. 


"Projeden konut satmak artık çok uygun değil" 

Keşan'da yapılan projelerin temelden ya...