28 / 04 / 2024

KGS belgeli betonlar

KGS belgeli betonlar

THBB Başkanı Yavuz Işık, KGS belgeli denetim kalitesine sahip beton kullanarak depremi az hasarla atlatmanın mümkün olduğunu bildirdi.

KGS belgeli betonlarla inşa edilen yapılar depreme dayanıklı!

Depremin 14. senesinde THBB Türkiye'nin deprem önlemlerine değindi, afete dayanıklı konut yapımı ile ilgili önerilerde bulundu. Kalite Güvence Sistemi belgeli betonlarla inşa edilen yapıların depreme dayanıklı ve güvenli olduğunu vurguladı.

İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen birleştiriliyor! İki Havalimanı birbirine kenetlenecek...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün ortasından geçecek hızlı tren yolu için betonların döküldüğünü açıkladı. Bu proje ile İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı adeta birbirine kenetlenmiş olacak. İşte ayrıntılar...

İnşaat alanlarındaki atık betonlara çözüm getirildi! Beton geri dönüşüm sistemi ile hem yatırımcı hem de firma kazanacak

İnşaat alanlarındaki atık betonlar için yeni çözüm getirildi. Beton geri dönüşüm sistemi sayesinde hem firmalar hem de yatırımcı kazanmış olacak. İşte beton geri dönüşümü ile ilgili detaylar...

Deprem sonrası büyük inceleme! Binaların betonlarından çıkanlar hayrete düşürdü! Bunu görenler hemen harekete geçti

Kahramanmaraş Depremi sonrasında Kadıköy Belediyesi'ne ait beton ve zemin laboratuvarında bazı beton numunelerinin iç yapısı incelendi. Betonlarından çıkanlar hayrete düşürdü! Bunu görenler hemen harekete geçti, talep patladı!

47.5 milyar lira hangi sektörlere gitti?

2022 yılı Ağustos ayında teşvik belgeli yatırımlar geçen yılın üzerine çıktı. Belge sayısı yüzde 39 artarak bin 261’e, öngörülen sabit yatırım ise yüzde 82 artarak 47.5 milyar Türk Lirasına oldu. Öte yandan öngörülen istihdam ise yüzde toplamda 15 artarak toplamda 32 bin 148’e yükseldi.

100 Milyar TL verilecek! Hazine Bakanı Nureddin Nebati açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, teşvik belgeli yatırımlar dahilinde yatırımcılara 2022 yılı içerisinde toplam olarak yaklaşık 100 milyar TL vergi teşviki vereceklerini açıkladı.

Sinop'ta 1 milyon 100 bin TL yatırımla beton santrali açıldı! Beton santrali nedir nerelerde kullanılır?

Sinop’un Durağan ilçesinde 1 milyon 100 bin TL yatırım yapılarak kuru beton santrali açıldı. Söz konusu santralde üretilen betonlar bina, yol, köprü yapımı gibi çeşitli inşaat uygulamalarında kullanılacak.

Kiltaş, çimentosuz beton üretmeyi planlıyor!

Kiltaş Yönetim Kurulu Üyesi ve Fabrika Müdürü Selçuk Özyurt, "Demir-Çelik ve Kazan sanayii için çimentosuz betonlar üretmeyi planlıyoruz. Bu bağlamda hammaddelerimizi aldık, Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Gayrimenkul danışmanlarına sıfır maliyetle mülk satma fırsatı!

Tapucom ile sözleşmeli çalışacak olan yetki belgeli gayrimenkul danışmanları Tapucom’un teknoloji altyapısı aracılığıyla gün içinde onları oyalayan rutin işlerden kurtulurken bölgesindeki rakiplere göre çok daha fazla işlem kapatma fırsatı bulacak.

Emlak işletmeleri web tapudan yetki talep edebilir mi?

Kullanımı git gide yaygınlaşan Webtapu uygulamasıyla yetki belgeli emlak işletmeleri taşınmaz maliklerden yetki talep edebilecek.

İnşaatlarda yüksek dayanım sınıfında betonlar kullanılmalı!

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, 2019'da yürürlüğe alınan yeni Türkiye Deprem Tehlike Haritası incelendiğinde nüfusun yüzde 70’ten fazlasının deprem tehlikesi yüksek yerlerde yaşamakta olduğuna ve Türkiye’deki 6,7 milyon konutun acil olarak yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kiralık ev ararken bunlara dikkat edin!

TÜM Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan, kiralık ev ararken taşınmaz ticareti yetki belgeli emlak ofislerini seçmesinin hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Kira geliri vergisini azaltmak mümkün mü?

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Karabıyık bugünkü yazısında vergiyi azaltan belgeli giderleri kaleme aldı. İşte Karabıyık'ın o yazısı...

Emlak danışmanlarının bildirimi başladı!

Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi'nde yapılan düzenleme ile yetki belgeli işletmeler artık emlak danışmanı bildirimlerini de yapabiliyorlar.

KGS belgeli betonlar Haberi

KGS belgeli betonlar

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, 17 Ağustos Marmara depreminin 17'inci yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye nüfusunun yüzde 95'inin deprem bölgelerinde yaşadığını hatırlatarak, en büyük sorunun deprem bilincinin hala oluşturulamaması olduğunu vurguladı. 


Türkiye'nin hala deprem felaketine hazır olmadığını, depremle yaşamanın öğrenilmesi gerektiğini belirten Işık, depremi az hasarla atlatmanın vatandaşın elinde olduğunu ifade etti. 


Işık, şunları kaydetti:


"Denetim kalitesine sahip beton kullanımı ile depremi az hasarla atlatmak bizim elimizde. Kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanılacak Kalite Güvence Sistemi (KGS) belgeli kaliteli hazır beton olası bir depremde birçok hayat kurtaracaktır. Yapılacak çalışmaların deprem bilinci ile deprem yönetmeliğine uygun bir şekilde hızlandırılması gerekiyor. Bu hususta THBB üyelerinin ürettiği KGS belgeli kaliteli hazır betonun kullanılması da büyük önem teşkil ediyor. Depreme karşı tüm malzemelerde olduğu gibi, hazır...