13 / 05 / 2024

kıbrıs içme suyu barajları

kıbrıs içme suyu barajları

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı ile görüştü. Eroğlu, Su Temin Projesi'nde yer alan iki barajın da 7 Mart'ta tamamlanacağını söyledi...

Kıbrıs'ta yabancıya gayrimenkul satışlarında  kurallar sil baştan değişiyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), İsrail, Rusya, Ukrayna ve İran gibi ülkelere binlerce konut ve arsanın satıldığı konusundaki tartışmalardan sonra yabancılara mülk satışında değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Kıbrıs'ta konut fiyatları ikiye katlandı! Vatandaş konuta ulaşmakta zorluk yaşıyor!

Kıbrıs İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, konut fiyatlarının ikiye katlandığını belirterek vatandaşların konuta ulaş makta zorluk yaşadığını açıkladı.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

Kıbrıs'ta gizemli nüfus çıkmazı! Kaç konut ve iş yeri olduğu bilinmiyor! 

Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı Raif Çukurovalı Kıbrıs'ta kaç konut ve işyeri binası olduğunu bilmediklerini açıkladı. 

Kıbrıs Başbakanı Üstel'den yabancı yatırımcı açıklaması! İmar planı için çalışma başlattık!

Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, Meclis’teki konuşmasında, yabancılara mal alımı konusunu ele alarak bu kapsamda imar planı için çalışma başlattıkların açıkladı.

Kıbrıs’ta yabancılara mülk satışı Dışişleri ve MİT’in takibinde!

Hem Dışişleri Bakanlığı hem de Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) aralarında İngiliz, İsrail ve İran vatandaşlarının da olduğu yabancıların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) mülk edinmelerini takibe aldığı öğrenildi.

Barajlar alarm veriyor! Prof. Dr. Şen 'İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldı' diyerek uyardı!

Yağışların beklenen oranda olmaması sebebiyle Türkiye'de birçok baraj alarm vermeye başladı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldı' diyerek uyardı.

İnşaat Taşeronları Birliği'nden Güney Kıbrıs'taki işçilere çağrı!

Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği, Güney Kıbrıs’ta çalışan ve mevcut durum sebebiyle işlerine dönemeyen vatandaşları, kendileriyle çalışmaya çağırdı...

Kıbrıs Sosyal Konut Projesi için arazi tahsis edildi!

Kıbrıs Bakanlar Kurulu toplantısında Sosyal Konut Projesi’ni hayata geçirmek için gerekli olan arazinin Sosyal Konut Birimi yönetimine verildiği açıklandı.

Kıbrıs'ın yeni imar planı hızla hazırlanacak!

Kıbrıs İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, yeni imar planının hazırlanması için sürecin hızlanacağını söyledi. Baybars, imar planının nasıl hazırlanacağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği'nden yardım çağrısı!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, ülkede yaşanan sel felaketi nedeniyle, üyelerine yardım çağrısında bulundu.

Kıbrıs'ın imar planlarına ön yargı var!

Kıbrıs İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Kıbrıs'ın imar planlarının veya emirnamelerin herkesin kafasında korkulacak bir enstrüman olarak algılandığını ve herkeste bir ön yargı oluşturduğunu açıkladı.

kıbrıs içme suyu barajları Haberi

kıbrıs içme suyu barajları


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı ile görüştü.


Ziyarette KKTC'de bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Eroğlu, Su Temin Projesi'nde yer alan iki barajın da 7 Mart'ta tamamlanacağını söyledi. Eroğlu, projedeki boru geçişlerinin eylül ayında bitirileceğini, bu tarihi daha aşağıya çekme adına uğraş verdiklerini dile getirdi.


İçme suyu arıtma tesisinin modern bir yapı olacağını ifade eden Eroğlu, Geçitköy Barajı yanında çok güzel bir gezi alanı oluşturulacağını belirtti.


Bakan Eroğlu, keçiboynuzunun daha da yaygınlaşıp gelişmesi için 320 bin adet fidanı KKTC'ye göndereceklerini belirterek, KKTC'de bal ormanı kurulması ve organik bal üretiminin arttırılması adına çalışmalar yapacaklarını kaydetti.


-Su Temin Projesi


KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı da tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu KKTC Su...