05 / 05 / 2024

kıbrıs Yeşil Hat Ledra Palace

kıbrıs Yeşil Hat Ledra Palace

Kıbrıs’ta Rum Yönetimi ile Kilise el ele verdi, Kuzey’le Güney’i birbirinden ayıran Yeşil Hat’taki Ledra Palace’ı Amerikalı yatırımcılara kumarhane olarak kiralayacak. KKTC cephesi bu işten Kuzey Kıbrıs’ın ekonomik yara almasını beklemiyor.

Ajda Pekkan Kıbrıs'taki lüks villasını 38 milyon TL'ye sattı! 

Dillerden düşmeyen şarkılarıyla yıllara meydan okuyan süperstar Ajda Pekkan Kıbrıs'taki lüks villasını 38 milyon liraya sattı. 

Kıbrıs'tan sonra sıra Türkiye'ye geldi! Türkiye'den sessizce konut toplamaya başladılar

Son zamanlarda Meclis'te Habat" isimli bir örgütten söz edildiği, bu örgütün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gayrimenkul alımı yaptığı ve şimdi de Türkiye'de konut toplamaya başladıkları ortaya çıktı. 

Kıbrıs pandemi hastanesinin ihalesini 85 milyon TL'ye Taş Yapı aldı!

Sağlık Bakanlığı’nın sadece 10 Covid-19 hastası olan Kuzey Kıbrıs’a yaptıracağı “100 yataklı prefabrik pandemi hastanesini ihalesi" 85 milyon TL'ye Taş Yapı'ya verildi.

Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne acil durum hastanesi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar yaptığı açıklamada Türkiye tarafından KKTC'de inşa ettirilen acil durum hastanesinin ülkesinin sadece bugünün değil gelecekteki ihtiyaçlarını da karşılayacak bir donanım ve yeterlilikte olacağını söyledi.

Doğal sit alanı Kıbrıs Kanyonu turizme kazandırılacak!

Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Kıbrıs Kanyonu'nun doğal yaşam turizmine kazandırılması planlanıyor.

Ziynet Sali Kıbrıs'tan 1 milyon TL'ye ev alacak!

Kıbrıs'ta 15 Eylül'de Emrah Erzurumlu ile evleneceği konuşulan Ziynet Sali, emlakçı emlakçı dolaşıp ev arıyor.

Mamak Kıbrıs Kanyonu Projesinin startı verildi!

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Üreğil Millet Bahçesi’nde yaptığı açıklamada Kıbrıs Kanyonu gibi gizli hazineleri turizme kazandıracaklarını söyledi.

Kıbrıs İskele'nın imar planı onaylandı!

Kıbrıs UBP İskele İlçe Başkanı Osman Kırşan, son günlerde tartışmalara neden olan Mağusa Emirnamesi için “Biz imar planını onaylıyoruz emirname doğru değil'' diye konuştu.

Güney Kıbrıs'ta inşaat ruhsatları 2017'ye artışla başladı!

Güney Kıbrıs'ta geçen yılın aynı dönemine kıyasla, Ocak 2017'de verilen inşaat ruhsatlarında, yıllık bazda yüzde 37 artış kaydedildi.

Mamak Kıbrıs Mahallesi'ne park ve spor alanı!

İlçedeki yeşil alan ve park sayısını sürekli olarak artıran Mamak Belediyesi Kıbrıs Mahallesi’nde park ve sporu bir arada buluşturacak.

Kıbrıs Girne 2. Bölge'ye imar talebi!

Uluslararası Kalkınma Derneği (SID), Kıbrıs Girne 2. Bölge Emirnamesi ile ilgili yapılmak istenen değişikliğin zamansız ve anlamsız olduğunu belirterek, emirname yerine imar planı talep etti.

Ajda Pekkan, Kıbrıs Girne'den 2.5 milyon TL'ye daire aldı!

Ajda Pekkan 4 yıl önce Bodrum'dan 1.2 milyon Euro'ya lüks bir villa almıştı. Bir süre önce bu evi sattı. Kıbrıs Girne'den 2.5 milyon TL'ye havuzlu penthouse daire aldı. 600 metrekarelik evin bir odasını kedi ve köpeklerine ayırdı.

Astra Group, Kuzey Kıbrıs'ın çehresini değiştirecek!

Kuzey Kıbrıs'ta son dönemde yaptığı yatırımlarla dikkatleri üzerine çeken Astra Group'tan yapılan açıklamada, "Kuzey Kıbrıs'ın çehresini değiştirecek adımların atılacağı" belirtildi.

kıbrıs Yeşil Hat Ledra Palace Haberi

kıbrıs Yeşil Hat Ledra Palace

Kıbrıslı Rumlar, ekonomik krizden kurtuluş reçetesi olarak kumarhane açma çalışmalarına hız verdi. Rumların, KKTC’deki kumarhanelere gitmesini engellemeyi düşünen Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, kumarhane konusunda Kilise’nin de tam desteğini aldı. Hatta Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, Yeşil Hat üzerinde bulunan ve 1974’ten beri BM Barış Gücü tarafından kullanılan Ledra Palace Oteli’ni Amerikalı yatırımcılara kiralamak için çalışma başlattı.

Amerikalı yatırımcıların da Yeşil Hat üzerine kumarhane kurmak istediği öne sürüldü. KKTC Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu da, Rumların kumarhane açmaya karar vermesini, ekonomik krizdeki Rumların bir çıkış yolu olarak gördüğünü ifade etti.

Kıbrıslı Rumları kumarhane kurmaya iten süreç, ekonomik krizin ülkede etkili olması ile başladı. Binlerce Rum’un Kuzey Kıbrıs’a geçerek kumar oynamasını ‘paraların sahte devlete gittiği’ şeklinde değerlendiren Anastasiadis yönetimi, birçok ülkeden...