02 / 05 / 2024

kıbrıs ziyaretçi sayısı

kıbrıs ziyaretçi sayısı

Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Arar, Kıbrıs'a dair bir turizm politikası olmadığını söyledi. Arar, "THY seferleri artmalı. Tanıtıma ağırlık verilmeli. KKTC'ye cesur girişimciler gelmeli" dedi

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

Kıbrıs'ta gizemli nüfus çıkmazı! Kaç konut ve iş yeri olduğu bilinmiyor! 

Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı Raif Çukurovalı Kıbrıs'ta kaç konut ve işyeri binası olduğunu bilmediklerini açıkladı. 

Kıbrıs Başbakanı Üstel'den yabancı yatırımcı açıklaması! İmar planı için çalışma başlattık!

Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, Meclis’teki konuşmasında, yabancılara mal alımı konusunu ele alarak bu kapsamda imar planı için çalışma başlattıkların açıkladı.

Kıbrıs’ta yabancılara mülk satışı Dışişleri ve MİT’in takibinde!

Hem Dışişleri Bakanlığı hem de Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) aralarında İngiliz, İsrail ve İran vatandaşlarının da olduğu yabancıların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) mülk edinmelerini takibe aldığı öğrenildi.

İnşaat Taşeronları Birliği'nden Güney Kıbrıs'taki işçilere çağrı!

Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği, Güney Kıbrıs’ta çalışan ve mevcut durum sebebiyle işlerine dönemeyen vatandaşları, kendileriyle çalışmaya çağırdı...

Hasan Sungur: Kıbrıs'ta konut satışları durdu!

Koronavirüsün emlak sektörünü çok kötü etkilediğini söyleyen Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, “Satış yapamıyoruz, yapılan satışlar da iptal edildi'' diye konuştu.

Kıbrıs’ta tarım arazileri azaldı!

Kıbrıs’ta tarım yapılabilecek arazilerin sayısı arsa açılması nedeniyle daha da azaldı.

Kıbrıs'ta 3 bin 500 konut projesine tepki!

Bio-Der Başkanı Hasan Sarpten, Kıbrıs'ta yapılması planlanan sosyal konut projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sarpten, hükümet tarafından duyurulan 3 bin 500 sosyal konut projesinin gelişi güzel bir betonlaşma yaratacağını ifade etti...

CTP heyetinden Kıbrıs'ın imar planına destek!

CTP heyeti, Mağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Planı çerçevesindeki öneri ve görüşlerini dinledi. Heyet, Kıbrıs'ın planlarına destek vereceklerini açıkladı.

Arnavutköy Kıbrıs Caddesi imar uygulaması askıya çıktı!

İstanbul İli Arnavutköy İlçesi Kıbrıs Caddesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Gayrimenkul sektörü temsilcileri Kıbrıs'ta buluşuyor!

Gayrimenkul sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren Sign of the City Awards (SOTCA) için geri sayım başladı. Projelerin ödüllendirileceği yarışma Kıbrıs’ta tanıtıldı.

Kıbrıs Sosyal Konut Projesi için arazi tahsis edildi!

Kıbrıs Bakanlar Kurulu toplantısında Sosyal Konut Projesi’ni hayata geçirmek için gerekli olan arazinin Sosyal Konut Birimi yönetimine verildiği açıklandı.

kıbrıs ziyaretçi sayısı Haberi

kıbrıs ziyaretçi sayısı

Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Turizm Yatırımcılar Derneği (TYD) Kuzey Kıbrıs temsilcisi Reha Arar, Kıbrıs'a gelen ziyaretçi sayısının bir yılda ikiye katlanabileceğini söyledi. Arar, "Bunun için THY'nin seferlerini artırması ve tanıtıma ağırlık verilmesi gerekiyor" dedi. Yatak kapasitesinin de yeterli olmadığını vurgulayan Arar, yatırımcıları Kıbrıs'a davet etti. 


 2014 nasıl geçti? 

2013'te Kuzey Kıbrıs'ı 1.1 milyon kişi ziyaret etmişti. 2014'ün ilk 11 ayında bu oran 1 milyon 265 bin oldu. Yıl sonunda 1.3 milyonu geçer. Ama ana vatanda 50 milyon turist 50 milyar dolar hedefi varken KKTC'ye gelen sayı çok düşük. Bunun artması gerekiyor. Ulaşım sorunu çözülmeli. Gönlümüz THY'nin Kuzey Kıbrıs uçuşlarını artırmasından yana. O zaman Kıbrıs turizmi patlar. Reel sektör kalkınır. Böylece Türkiye'nin Kıbrıs'a sağladığı destek azalır. 


 Bu patlama için THY seferleri...