04 / 05 / 2024

kimler kredi başvurusunda bulunabilir

kimler kredi başvurusunda bulunabilir

Konut kredisi, konutun teminat altına alınması şartıyla verilen bir tüketici kredisi olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi kullanabilmek için bazı şartlar bulunuyor. Peki, kimler konut kredisi kullanabilir?

2 yıl geri ödemesiz faizsiz kredi imkanı! Başvurular başladı!

İki sene geri ödemesiz, faizsiz kredi başvuruları alınmaya başlandığı açıklandı. Yapılacak olan başvurular e-Devlet sistemi üzerinden olacak. Aile ve Gençlik Fonu ile yeni evlenecek gençlere 48 ay vadeli, faizsiz, 2 sene geri ödemesiz 150 bin lira kredi verileceği duyuruldu.

Limak, Karayipler’deki havalimanı ihalesi için yeterlilik başvurusu yaptı! 

Limak Şirketler Grubu, Turks - Caicos Adaları Havalimanları Otoritesi'nin ülkenin en büyük havalimanı olan Howard Hamilton Uluslararası Havalimanı için düzenlediği ihaleye yeterlilik başvurusunda bulundu. İşte ayrıntılar...

Green Card başvurusu için son gün! Green Card başvuruları ne zaman bitecek?

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) çalışma ve yaşama hakkı elde etmek isteyenlerin Green Card başvurusu için son gün. 2024 Green Card başvurusunda bulunmak isteyen birçok kişi, başvuruların nasıl yapılacağını merak ediyor.

Konut kredisi faiz oranları zirveyi gördü! Yeni konut kampanyası ne zaman başlayacak?

İlk kez ev sahibi olacaklar için düşük faizli kredi başvurusu gündemde yerini aldı. Bu kapsamda ilk evini almak isteyenlere düşük faizli konut kredisi fırsatı sağlanacak.

WeWork iflas başvurusunda bulundu!

Bundan 13 sene önce kurulduğu zaman ortak çalışma ve paylaşımlı ofis alanı şirketlerinin öncüsü olan ABD merkezli WeWork, iflas başvurusu yaptı.

KYK burslarına zam gelecek mi? KYK burs başvuru sonuçlarını ne zaman açıklanacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvurularının sona ermesinin ardından, binlerce öğrenci merakla KYK burs sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Bu sene ilk defa üniversiteye gidecek veya ara sınıf öğrencileri KYK burs sonuçların açıklanacağı tarihi bekliyor.

İlk evini alacaklara 1.20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek? Ziraat, Halkbank, Vakıfbank kredi başvuru şartları

İlk evini alacak kişilere 1.20 faizli konut kredisi sağlanacağı haberi gündeme bomba gibi düştü. Henüz şartları belli olmayan konut kredi kampanyasının kamu bankaları tarafından verilmesi bekleniyor. 

İşçi başına 500 TL verilecek! Asgari ücret desteğinden kimler yararlanacak, başvurular nereye yapılacak?

Sosyal Güvenlik Kurumu asgari ücret desteği ile ilgili genelge yayımladı. Genelgeye göre asgari ücret desteği ile işçi başına 500 TL verilecek. Peki  Asgari ücret desteğinden kimler yararlanacak, başvurular nereye yapılacak? İşte asgari ücret desteği ile ilgili ayrıntılar...

Dünyaca ünlü emlak devi iflas mahkemesine başvuru yaptı!

İki yıl önce temerrüde düşen ve ülkedeki emlak borç krizini hızlandıran emlak devi China Evergrande, ABD'de iflas mahkemesinde alacaklılardan korunma başvurusunda bulundu.

Faizsiz evlilik kredi başvuruları ne zaman başlayacak? 2023 Evlilik kredisi ne kadar?

Evlilik kredisi detayları gündemde yer almaya devam ediyor. Evlenecek çiftler Faizsiz evlilik kredi başvuruları ne zaman başlayacak? sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar..

Yeni evlenecek çiftlere müjde! Başvurular resmen başladı! Şartlar tek tek açıklandı!

Akbank’tan yeni evlenecek çiftlere kredi müjdesi geldi. Akbank’ın yeni evlenecek çiftler için vereceği 3 ay ertelemeli kredi başvurusu resmen başladı.

Tapu kaç günde alınır? Kimler tapuya başvuru yapabilir? Tapu alırken yaş sınırı var mı? 

Gayrimenkul sahipleri veya gayrimenkul sahibi tarafından tapunun kaç günde alındığı merak edilen konulardan biri. Ayrıca çocukları için gayrimenkul almak isteyenler de tapuda yaş sınırı olup olmadığını merak ediyor. Peki kimler tapu alabilir ve yaş sınırı nedir? İşte yanıtları…

Depremzedelere Hibe ve Faizsiz Kredi Başvurusu Başladı mı? İşte Detayları ve Nasıl Başvurulur?

Depremzede hibe ve faizsiz kredi başvurusu detayları belli oldu. Deprem bölgesinde etkilenen vatandaşların evlerin inşa edilmesinde hibe ve faizsiz kredi desteği sunuluyor. Başvuruların ne zaman başlayacağı merak ediliyor. İşte depremzedeler için hibe ve faizsiz kredi desteği detayları…

kimler kredi başvurusunda bulunabilir Haberi

kimler kredi başvurusunda bulunabilir

Kimler konut kredisi kullanabilir?

Konut kredisi, konutun teminat altına alınması şartıyla verilen bir tüketici kredisi olarak ifade ediliyor. Konut kredisinde başvurulabilmesi için bazı belgelerin temin edilmesi gerekiyor. Konut kredisi başvurusunda gereken belgeler nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir belgesi olarak sıralanabiliyor.  


Banka başvurunun onaylanmasının ardından kredi tutarının belirlenmesi için bir ekspertiz görevlendiriyor. Ekspertiz banka tarafından seçilebildiği gibi müşteri kendisi de seçebiliyor.  


Ekspertiz konutların değer tespiti genelde satış karşılaştırması ya da maliyet hesabına göre yapıyor. atış karşılaştırma yaklaşımında tespiti yapan kişi gayrimenkulü o bölgede satılan diğer konutların pazar fiyatları ile karşılaştırıyor. Ekspertiz raporunda gayrimenkulün değerini düşürebilecek olası ihtimallere yer veriliyor


Ekspertiz raporunda gayrimenkulün türü ve inşaatın özelliklerine de yer verdikten sonra ilgili belediyede söz konusu gayrimenkulün ruhsatı, varsa tutanakları incelenerek hazırlık süreci tamamlanmış...