28 / 04 / 2024

Kimliği olan şehirler

Kimliği olan şehirler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni Şehircilik Vizyonu" doğrultusunda, şehirlerin planlama ve tasarımında milli ve manevi değerlere, medeniyetlerin miraslarına ve kültürel kodlarımıza sahip çıkan bir anlayışın hâkim kılınacağını söyledi...

Kimliği olan şehirler geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'yatay mimari' çağrısının ardından 81 ili ilgilendiren çalışma Ocak ayında start alacak. Her şehrin politikası özel olacak..

Prim eksiği olan SGK'lıya yeni emeklilik fırsatı mı geliyor?

Türkiye'de sosyal güvenlik alanında önemli bir adımlar atıldığı kaydediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ödeme eksikliği olan vatandaşlar için erken emeklilik imkanı sağlayacak yeni bir düzenleme üzerinde çalışmaya devam ediyor. 

Yabancı yatırımcıların en çok aldığı ve sattığı hisseler hangileri? İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

İş Yatırım tarafından yabancı yatırımcıların aldığı ve sattığı hisseler açıklandı. Buna göre hisse senetlerinde günlük yabancı oranları tablosunda en çok artan ve en çok azalan hisselerin isimleri belli oldu. İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

ATM'de işi olan herkes hemen işini halletsin. Pazar günü o ATM'ler duracak, hiçbir işlem yapılamayacak

Ünlü bir bankadan kendi ATM'leri hakkında flaş bir açıklama geldi. Pazar günü o ATM'ler kullanılamatacak. Vatandaşlar şimdiden ATM'lerdeki işlerini bitirmeli.

İŞKUR’a göre işi hazır olan 10 meslek grubu var!

İŞKUR’un “Türkiye İş gücü piyasasında En Çok Açık İşi Olan 10 Meslek” raporundaki meslek grubu şöyle: Garson, makineci, satış danışmanı, dokuma konfeksiyon, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, perakende satış elemanı, ön muhasebeci, şoför yük taşıma, paketleme işçisi.

YouTube 2 yeni özelliği test ediyor!

YouTube yeni özelliği olan sabit ses ve 2x hız özellikleri için test süreci başladı. Peki, sabit ses ve 2x hız nedir ne işe yarar? İşte detaylar...

90 gün sigortası olanlar kimliğinizle SGK'ya koşun! İŞKUR 9.932 TL nakit yardım yapıyor! 

Birçok insanın dayanağı olan SGK, Türkiye Cumhuriyeti kimliği ile başvuruda bulunanlara çeşitli nakdi destekler sunuyor. Bu desteklerin içinde en dikkat çekeni ise çalışan annelere yönelik sağlanan yardımdır. İŞKUR aracılığıyla verilen bu yardım, tamı tamına 9 bin 932 TL gibi ciddi bir miktarda sunu

Anne babalara Aile Bakanlığı'ndan peş peşe müjde! Şimdi kimliği ile başvuran her ay hemen PTT'den alacak!

Aile Bakanlığı, ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklara sahip ailelere yönelik nakit para yardımı sağlayacağını duyurdu. Başvurular, T.C. Kimlik Kartı ile yapılabilecek ve yardım her ay PTT aracılığıyla alınabilecek. Bu müjde niteliğindeki yardım hakkında daha fazla bilgi için haberin ayrıntılarına

EYT’de 3600-4500 gün prim hesabında flaş gelişme! İşte masadaki emeklilik formülü!

SSK ve Bağ-Kur prim eşitlemesi düzenlemesi ve 8 Eylül 1999-2008 tarihleri arasında sigorta girişi olan yurttaşlar için kademeli emeklilik formülü gibi konularında masaya gelmesi bekleniyor. EYT'de kapsam dışında kalan yurttaşlar prim - gün sayılarında yapılacak düzenlemeleri yakından izliyor.

İşte yeni emeklilik düzenlemesinde son gelişmeler...  2000 sonrası, staj ve 5000 prim gün

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşmasının ardından 2 milyon 250 bin kişi emekli olma hakkı elde etti. EYT kapsamına alınmayan 2000 sonrası sigorta girişi olan çalışanları kapsayacak düzenleme değişikliğe gidileceği tahmin ediliyor.

Ucuza et almak isteyenler için market listesi! İşte en sabit fiyata ucuz et alınabilecek yerler

Türkiye Perakendeciler Federasyonu çatısı altında faaliyet gösteren bir perakendeci derneği olan İstanbul PERDER, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Et ve Süt Kurumu yetkilileriyle anlaşma sağlayarak ramazan ayı boyunca bazı et ürünlerinin fiyatlarını sabitleme kararı aldı.

 Sigorta girişiniz 2000-2002-2008 ise bu haber sizin için! Erken emekli olma hakkını kaçırmayın

Uzun zamandır heyecanla sonuçlanması beklenen EYT düzenlemesi Meclis Kurulundan geçerek Resmi Gazete’de yayınlandı. 8 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi olan vatandaşlar emekli olma hakkı elde ederken akıllara takılan suallerin yanıtı araştırılmaya devam ediyor.

Anne babalar dikkat, hemen başvurun! Aile Bakanlığı peş peşe açıkladı! Şimdi kimliği ile giden her ay PTT'den alacak!

Aile Bakanlığı, ilkokul ve ortaokul çağındaki çocukları olan ailelere yönelik bir yardım programı başlattığını duyurdu. Bu program kapsamında, T.C. Kimlik Kartı ile başvuru yapacak olan aileler her ay PTT aracılığıyla nakit para yardımı alabilecekler...İşte ayrıntılar...

Anne babalar acilen buraya bakmalı! Aile Bakanlığı peş peşe açıkladı! Şimdi kimliği ile başvuran her ay PTT'den alacak!

Aile Bakanlığı, ilkokul ve ortaokulda okuyan çocukları olan ailelere nakit para yardımı yapacağını duyurdu. Şimdi T.C Kimlik Kartı ile başvuran her ay PTT'den alacak! Son dakika müjdesi olarak açıklanan bu yardım hakkında daha fazla bilgi için haberin devamını okuyabilirsiniz.

Kimliği olan şehirler Haberi

Kimliği olan şehirler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin yeni şehircilik vizyonunun insan odaklı, doğal kaynaklarını koruyan, iklime duyarlı, enerji etkin, tarihi ve kültürel mirası gözeten, yöresel ve yatay mimari esaslı, afetlere hazır, katılımcı, şeffaf, çözüm odaklı, akıllı şehir konseptli, yenilikçi ve özgün ilkeler üzerine inşa edildiğini açıkladı.

TOKİ Haber'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek vizyonunun önemli unsurlarından olan "Yeni Şehircilik Vizyonu" doğrultusunda, şehirlerin planlama ve tasarımında milli ve manevi değerlere, medeniyetlerin miraslarına ve kültürel kodlarımıza sahip çıkan bir anlayışın hâkim kılınacağını söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu: "Gelecek nesillerimize medeniyetimizin izlerini bulacakları, iftihar edecekleri, kimliği olan şehirler bırakacağız. Medeniyetimizin üzerinde yükseleceği şehirlerimizi yalnızca fiziksel yapıların bir aradalığından oluşan mekânlar bütünü olarak insanın ve tabiatın merkeze alındığı, kültürün ve sanatın hayatın vazgeçilmez bir parçası olarak...