03 / 05 / 2024

kimya sektörünün en başarılı arge merkezi

kimya sektörünün en başarılı arge merkezi

DYO ‘ilk’lerine devam ediyor. Boya sektöründe ilk Ar-Ge Merkezi Belgesi’nin sahibi olan DYO; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kimya sektörünün en başarılı Ar-Ge Merkezi seçildi.

Konut sektörünün önündeki en önemli sorun: İnşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışı!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve T.O.B.B İnşaat Müteahhitleri Meclis Üyesi Oğuzhan Keleş, konut sektörünün gelişimine engel olan en önemli sorunun inşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışları olduğuna değindi.

İnşaat maliyetleri, gayrimenkul fiyatları ve düşen talep emlak sektörünü önemli ölçüde etkiledi!

Türkiye'de emlak sektörünün seyri merakla takip ediliyor. Gayrimenkul piyasasının en önemli oyuncularından MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş emlak sektörüne ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

Türkiye’de inşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek yeni 6 trend!

Türkiye'de en önemli sektörler arasında ilk sıralarda yer alan İnşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek 6 trend Vuralsoy Mühendislik tarafından yayımlandı.

Bakanlık açıkladı! Konaklama sektörünün tamamı denetlenecek

Türkiye'de Turizm gelirleri, senenin ilk 9 ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 20,1 yükselişle 42 milyar dolara çıktı. Bu rakamın yıl sonunda ise 55,6 milyar dolara ulaşması beklenmekte. Yapılan açıklamada 2024 sene sonunda konaklama sektörünün tamamının bakanlık denetimine gireceği açık

Dacia'dan bu yılın en çılgın kampanyası! Duster fiyatları otomobil sektörünü yıktı geçti! 

Yeni otomobil almak isteyen kişiler otomotiv markalarının kampanyalarını mercek altına aldı. Dacia'dan bu yılın en çılgın kampanyası! Duster fiyatları otomobil sektörünü yıktı geçti. İşte detaylar...

Bankacılık sektörünün aktifleri mayıs ayında 16,8 trilyon lira oldu!

Bankacılık sektörünün aktifleri mayıs itibarıyla geçen sene sonuna kıyasla yüzde 17,4 yükselerek 16 trilyon 846,4 milyar TL'ye ulaştı.

Sektörün duayen isminden ‘altın’ öneriler! Altın uzun vadede kazandırır, altına yatırım yapan kaybetmez!

Mücevher sektörünün önde gelen markalarından Ariş Pırlanta Yönetim kurulu Başkanı Kerim Güzeliş, altının 2023 yılı seyrine ilişkin önemli açıklamalarda ve öngörülerde bulundu. Güzeliş, altının uzun vadede en iyi yatırım aracı olduğunu savundu.

Gayrimenkul sektörünün en kapsamlı buluşması CNR Emlak 17-21 Aralık'ta!

Gayrimenkul sektörünün en kapsamlı buluşması 17 ve 21 Aralık arasında gerçekleşecek. İşte ayrıntılar...

Beton 2023 Fuarı inşaat sektörünün yapı taşlarını buluşturacak!

Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en önemli fuar ve kongresine ev sahipliği yapacak olan “Beton 2023” sektörün tüm paydaşlarını aynı çatı altında toplayacak. İşte Beton 2023 ile ilgili ayrıntılar...

Demir ve demir dışı metaller sektörünün ihracatı 9 ayda 11 milyara ulaştı!

Demir ve demir dışı metaller sektörünün ihracatı Ocak-Eylül ayları arasında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artarak 11,1 milyar dolara ulaştı.

Bankacılık sektörünün kredi hacmi 6 trilyon 719 milyar lira oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 29 milyar 77 milyon TL arttı ve 6 trilyon 719 milyar 436 milyon TL'ye yükseldi.

Türk Çimento sektörünün ihracat hedefi 1,7 milyar dolar!

Çimentoda dünyanın en büyük ihracatçısı, Avrupa’da ise en büyük üreticisi olan Türkiye, sektörün en büyük buluşmalarından biri olan çimento endüstrisi konferansı INTERCEM’e ev sahipliği yaptı. Sektörün yıl sonu ihraç hedefinin 1,7 milyar dolar olduğu açıklandı.

AYİDER, inşaat sektörünü bir araya getirdi! İnşaat Zirvesi'nde neler konuşuldu?

AYİDER, inşaat sektörünün en önemli zirvelerinden birinin ev sahibi oldu. Zirveye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Peki hangi konular gündeme geldi? İşte ayrıntılar...

kimya sektörünün en başarılı arge merkezi Haberi

kimya sektörünün en başarılı arge merkezi


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bu yıl ilk defa Türkiye’deki 154 Ar-Ge Merkezinin performans endeksini açıkladı. DYO, değerlendirme sonucunda kimya sektöründe 1’inciliğe layık görülerek bu alanda En Başarılı Ar-Ge Merkezi seçildi. Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşunun davetli olduğu törende; Dyo’nun ödülünü Fabrika Direktörü Ercümend Atakay; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın elinden aldı.

Türkiye’nin ilk yerli boya üreticisi olan Dyo, Ar-Ge çalışmaları konusunda da öncü şirketlerinden biri. Geçmişi 1967 yılına uzanan Dyo Ar-Ge Departmanı, 2009 yılında aldığı belge ile Türkiye’nin ilk Ar-Ge Merkezleri arasına katıldı. Ar-Ge Merkezlerinin sayısı bugün 154’e ulaşırken, 50’nin üzerinde Ar-Ge çalışanı istihdam eden kuruluşlar Ar-Ge Merkezi Belgesi’ne sahip olabiliyor.

Dyo’nun Ar-Ge yatırımları Türkiye’deki benzer sektörlerin üzerinde ve gelişmiş ülkeler ortalamasına yakın düzeyde. Her yıl cirosunun...