08 / 05 / 2024

kira akdinin

kira akdinin

Kira akdinin kiracı tarafından feshi Borçlar Kanunu'nun 249 ve 250. maddeleri uyarınca bazı koşullar altında mümkündür. Peki bu koşullar nelerdir? sorusunun cevabı için haberimizi inceleyebilirsiniz..

Ev sahibiyle mahkemelik olan Ayşe Hatun Önal hakkında mahkemeden tahliye kararı! 

Türkiye eski güzeli ve şarkıcı Ayşe Hatun Önal 11 senedir kiracısı olduğu evin sahibi tarafından mahkemelik oldu. Mahkemenin boşaltma kararı olmasına rağmen evden çıkmayan  Önal hakkında mahkeme, kira akdinin fesh edilerek ikametinden tahliye edilmesine hükmetti.

Kira akdinin kiracı tarafından feshi mümkün mü?

Mal sahibinin, kira sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdirme hakkı bulunmuyor. Ancak on yıl geçtikten sonra, fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebiliyor. Peki, kira akdinin kiracı tarafından feshi mümkün mü?

Kira akdinin haklı nedenle feshi!

Kiralayan ve kiracının aralarında imzaladığı kira akdi taraflara karşılıklı olarak bazı hak ve sorumluluklar yüklüyor. Mal sahibi kiracısını haklı nedenler olmadıkça çıkaramıyor. Peki, kira akdinin haklı nedenle feshi esasları nelerdir?

Diyanet: Kirayı peşin ödeyen kiracı akdi feshederse parayı geri alamaz!

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, kira akdinin taraflardan birinin rızası alınmadan feshedilmesinin caiz olmadığını, oturduğu evin kirasını peşin ödeyipte sözleşmeyi feshedip evden çıkan kişinin, parayı geri alamayacağını bildirdi...

Kira akdi feshi ihtarnamesi!

Kira akdinin feshinin mümkün olması için, mülk sahibinin kiracısına ihtarname göndermesi gerekiyor. Bu ihtarname ile kira akdinin feshi isteniyor. Kira akdi feshi ihtarnamesi örneği haberimizin içinde yer alıyor..

Kira akdinin kiralayan tarafından feshi!

Kira akdinin kiralayan tarafından feshi Borçlar Kanunu'nun 256., 260., 261. maddeleri uyarınca bazı koşullar altında mümkün olabilir. Bu koşullar nelerdir sorusunun cevabı için haberimizi inceleyebilirsiniz..

Kira akdinin kiracı tarafından feshi!

Kira akdinin kiracı tarafından feshi Borçlar Kanunu'nun 249 ve 250. maddeleri uyarınca bazı koşullar altında mümkündür. Peki bu koşullar nelerdir? sorusunun cevabı için haberimizi inceleyebilirsiniz..

Kira akdinin tapuya şerhi nasıl yapılır?

Kira akdi kiracı ve kiralayanın anlaşamları halinde tapuya şerh ettirilir. Kira akdinin tapuya şerhi nedir? kira akdinin tapuya şerhi nasıl yapılır? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor..

Kira akdinin feshi nedir?

Kira akdinin feshi nedir? Hangi durumlarda kira akdinin feshi gerçekleşir? Borçlar kanunun da belirlediği sınırlar ve maddeler dahilinde yer alan bu soruların cevaplarını haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Kira akdi nedir?

Kiralayan ve kiracı arasında yapılan kira akdi nedir, kira akdinin tapuya şerhi neyi ifade ediyor diye soruyorsanız, yanıtı haberimizde...

Kira akdinin tapuya şerhi!

Kira akdinin tapuya şerhi, bir gayrimenkulün sahibi ile kiracısı arasında düzenlenen sözleşmenin tapuda belirtilmesi anlamına geliyor. Kira akdinin tapuya şerhi ve detayları haberimizde...

Yenilenen kira sözleşmelerinde kira tespiti!

Yasada sayılan tahliye şartları yoksa ve   kiracı   kira akdinin devamını istiyorsa,   sözleşme süresi sonunda kira sözleşmesinin bir yıl için yenileneceği yolundaki eski düzenlemenin, bu yıl başında çıkan yeni kanunda da aynen benimsendiğini, daha evvelc

İNDER'in raporuna göre kentli nüfusun en büyük gideri kira!

İNDER'in   Türkiye'de Kentleşme ve Konut Arzı İlişkisi  konulu raporuna göre doğudan batıya doğru gittikçe kentleşme oranının arttığı Türkiye'de kentli nüfusun en büyük gider kalemi kira  

kira akdinin Haberi

kira akdinin

Kira akdinin kiracı tarafından feshi Borçlar Kanunu'nun 249. maddesinde şöyle yer alıyor


Borçlar Kanunu Madde 249


“Kiralayan, kiralananı akitten maksut olan kullanmaya salih bir halde kiracıya teslim etmek ve kira müddeti zarfında bu halde bulundurmak ile mükelleftir. 


Kiralanan, akitten maksut olan kullanmak mümkün olmayacak yahut intifa ehemmiyetli suretle azalacak bir halde teslim olunursa, kiracı akdi feshe yahut ücretten münasip bir miktarın tenzilini istemeye salahiyettardır. 


Eğer ayıp, kiracının yahut kendisiyle birlikte yaşayan kimselerin yahut işçilerin sıhhati için ciddi bir tehlike teşkil etmekte ise; kiralayan, bu tehlikeye akdi yaparken vakıf olmuş veya fesih hakkından feragat etmiş olsa bile yine kirayı feshedebilir.”


Borçlar Kanunu Madde 250'de yer alan koşul ise şöyle;


Borçlar Kanunu Madde 250


"Kiralanan, kira müddeti zarfında kiracının bir kusuru olmaksızın akitten maksut olan kullanmak mümkün olmayacak...