18 / 05 / 2024

kira banka hesabı nasıl açılır

kira banka hesabı nasıl açılır

2008 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ gereğince mesken kiralamalarından elde edilen gelirin banka aracılığı ile tahsil edilmesi gerekiyor. Peki bankada kira hesabı nasıl açılır?

Banka hesabını başkasına kullandıran yandı! 

Son zamanlarda ortaya çıkan dolandırıcılık yöntemleri adeta ağızları açık bırakırken konu ile ilgili bir paylaşım da Avukat Esat Özel'den geldi. Avukat Özel paylaşımında "Banka hesabınızı kimseye kullandırmayın" diyerek çok önemli uyarılar yaptı. İşte o paylaşım...

Kiracılar dikkat! İşte ev sahibiniz hesabını kapatırsa yapmanız gerekenler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken, son dönemlerde pek çok ev sahibi de kiracının kirasını yatıramaması için banka hesabını kapatmaya başladı. Peki ev sahibiniz hesabını kapatırsa ne yapacaksınız?

Ev sahibinin IBAN oyunu bozuldu! Kiracılara müjde: Savcılık 'iyi niyetli değil' dedi! 

İstanbul Ümraniye'de bir ev sahibi, "Sözleşme bitti" diyerek banka hesabını kapattı. Kiracı ev sahibinin başka bir IBAN'ını bularak kirayı ödedi. Ev sahibi, "IBAN'ımı ele geçirdi" diyerek şikayetçi oldu. İşte dikkat çeken o savcılık kararı...

Tam 7 bankanın faiz getiri hesabı sil baştan değişti! İşte banka banka mevduat faiz hesabı...

Elinde nakit para bulunduran yatırımcılar için finansal geleceklerini şekillendiren en kritik etkenlerden biri mevduat faiz oranları oluyor. Bankaların bu oranları revize etmesi, müşteri kazanmak ve daha kârlı fırsatlar sunmak için düzenli olarak gerçekleşiyor. İşte banka banka mevduat faiz hesabı..

90 bin TL’nin bir aylık getirisi ne kadar? İşte banka banka faiz getiri hesabı...

Nakit birikimlerini bir yandan güvende tutmak ve bir yandan da belirli bir getiri elde etmek isteyenler için mevduat hesapları oldukça cazip bir seçenek olarak öne çıkıyor. Peki, 90 bin TL’nin bir aylık getirisi ne kadar oluyor? İşte banka banka faiz getiri hesabı...

Banka hesabına haciz gelirse ne yapılmalı?

Herkesin bildiği gibi, icra takibinin hüküm giymesi sonrasında, borcun tahsilatını sağlamak amacıyla borçlu tarafın sahip olduğu varlık, banka hesapları ve gayrimenkullerine haciz uygulanma süreci başlatılır. Peki banka hesabına haciz gelirse ne olur, süreçte ne yapılmalıdır?

Vakıfbank'tan hesabı olanlar dikkat. Açıklama geldi

Vakıfbank'ta hesabı olan vatandaşlarla ilgili önemli bir açıklama geldi. Banka, hesabı olanlara 50000 TL düşük faizli kredi verecek.

Elimizdeki euroları bozduralım mı? Euro yükselecek mi, düşecek mi? Elinde ve banka hesabında eurosu olanlar hemen bakın

Dün 25,31 TL'den işlem gören euro/TL kuru bugün güne artışla başladı. Euro yatırımcıları euronun ne kadar olacağını merak ediyor. Peki euro yükselecek mi, düşecek mi? Elimizdeki euroları bozduralım mı?

Bayram müjdesi geldi! Banka hesaplarınızı acilen kontrol edin! Hesabınıza 4 bin 337 TL yatmış olabilir!

Banka hesaplarınızı acilen kontrol edin!... Bayram müjdesi geldi... Hesabınıza 4 bin 337 TL yatmış olabilir, şimdi hemen kontrol edin...

100 bin TL’nin bir aylık faiz getirisi ne kadar? İşte banka banka faiz getiri hesabı...

Elinde nakdi olan ve kazanç sağlamak isteyenler için mevduat hesapları fırsat kapılarını aralıyor. Sürekli sorgulanan konuların başında yer alan mevduat faiz oranlarında 5 bankadan 32 günlük atak geldi. İnsanlar 100 bin TL ile ne kadar kazanacağını merak ediyor. İşte banka banka faiz getiri hesabı..

Banka hesabı olanlar aman dikkat! Sizin de hesabınıza 4 bin 337 TL para yatırılmış olabilir, hemen kontrol edin!

Banka hesabı olanlar aman dikkat... Sizin de hesabınıza 4 bin 337 TL para yatırılmış olabilir, hemen kontrol edin...

Ortak hesaptan para çekilir mi? Ortak hesaba haciz gelir mi?

Ortak hesaba sahip olan ya da ortak hesap açacak olan kişilerin akıllarında bazı sorular vardır. Banka hesabı konusunda sorulan soruların yanında ortak hesaba dair de soruların sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. İşte sorular ve onların yanıtları!

Ortak banka hesabı nasıl açılır? Ortak hesaptan bir kişi para çekebilir mi?

Ortak hesap açmak isteyen pek çok kişinin kafasında soru işaretleri bulunmaktadır. İşte bu soruların araştırılan yanıtları!

kira banka hesabı nasıl açılır Haberi

kira banka hesabı nasıl açılır

Kira hesabı nasıl açılır?

29 Temmuz 2008 tarihinde 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ gereğince mesken kiralamalarından elde edilen gelirin banka aracılığı ile tahsil edilmesi gerekiyor.


Tebliğ, 500 TL ve üzeri mesken kiralamalarını kapsıyor. Bu bedelin altında kira bedeli elde eden mesken sahipleri, kirayı elden temin edebiliyor. Bankaya yatırılması gereken kiraların eski usulde olduğu gibi, bankaya yatırılmayıp elden ödenmesi ceza kesilmesini gerektiriyor. 


500 lira ve üstündeki konut kira bedeli ödemelerinin elden ödendiğinin tespiti halinde, mal sahibine 250 liradan az olmamak üzere kira bedelinin ‘yüzde 5’i oranında özel usulsüzlük cezası kesiliyor. 


İşyeri kiralarının bankaya yatırılmayıp elden ödenmesi halinde ise hem kiracıya hem mal sahibine özel usulsüzlük cezası kesilmesi gerekiyor. Kesilecek cezanın en az tutarı, kiracının defter tutma durumuna...