05 / 07 / 2024

kira bankaya yatırmama cezası

kira bankaya yatırmama cezası

Konut ve işyeri kiralamalarında kiracının ödemesi gereken kira bedelini banka aracılığı ile ödemesi gerekiyor. İşte 3 soruda kirayı bankaya yatırma zorunluluğu...

Kiracılar dikkat! Ev sahiplerinin elden kira ısrarına üç formül!

Kirayı bankaya yatırmayıp elden ödeyen kiracılara da ceza geliyor. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan uzmanlar, “ya elden öde ya da çık” diyen ev sahibine karşı yapılacakları sıraladı.

Kıbrıs; konut almak isteyenlerin radarında! Dövizle kira getirisi Türk yatırımcılarını cezbediyor!

Dünyaca ünlü bir dergi, neredeyse yarı yarıya daha ucuz olduğunu hesaplayarak Amerikalılara mülk satın almak için tavsiye ettiği lokasyonların ilk sırasına Kuzey Kıbrıs’ı yerleştirdi. Özellikle Dövizle kira getirisi Türk yatırımcıları cezbediyor.

1 milyon TL'nin güncel faiz getirisi ne kadar oldu! Banka banka güncel rakamlar...

Mevduat faizlerinde düşüş eğilimi devem etmete. Bankalarda ortalama faiz 50-53 bandında seyrediyor. 1 milyon TL'yi 32 gün vade ile bankaya yatırırsanız ay sonunda elinize geçecek rakam 42,43 bin Türk Lirası. 

Kıbrıs; cazip konut fiyatları ve yüksek kira getirisiyle yatırımcıların radarında!

Dünyaca ünlü Forbes dergisinin “yurt dışında mülk satın alınabilecek en karlı ülke” olarak nitelendirdiği Kıbrıs, “Pound”la yüksek kira geliri ve cazip konut fiyatlarıyla, Türk ve yabancı gayrimenkul yatırımcıların radarına girdi. 

Mayıs 2024 AFAD kira yardımı hesaplara yatırıldı mı? AFAD kira yardımı ne zaman yatacak? 

Pek çok kişi Mayıs 2024 AFAD kira yardımı ile ilgili detayları merak ediyor. Peki AFAD kira yatırımı hesaplara yatırıldı mı? AFAD kira yardımı ne zaman yatacak? 

Evini satmak isteyenlere uzman tavsiyesi: Ya indirim yapın ya da satmaktan vazgeçin!

Yüksek mevduat faizleri nedeniyle parasını bankaya yatıranların sayısı artarken, bu durum gayrimenkul sektörünü olumsuz etkiliyor. Yatırım uzmanı Mert Başaran, ülkede mevduat faizlerinin arttığını belirterek, evini satmak isteyenlerin iki seçeneği olduğunu açıkladı.

Nisan 2024 vadeli mevduat faizi! 250 bin TL'ye 32 günde tam bu kadar veriliyor: İşte en yüksek mevduat faizi!

Vatandaşlar ellerindeki nakit birikimi bankaya yatırdıklarında ne kadar kazanç elde edeceklerini hesaplamak istiyor. İşte en yüksek mevduat faizi veren bankalar...

Nisan 2024 kentsel dönüşüm kira yardımında son dakika! Kira yardımı hesaplara ne zaman yatırılacak?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili detaylar evi dönüşüme giren vatandaşlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Nisan 2024 kira yardımı ne zaman yatırılacak? 

Mevduat faiz oranları 2024! Parasını bankaya yatıran 32 günde bu kadar kazanıyor! Banka mevduat faiz oranları 2024...

Banka mevduat faizi oranları 2024 açıklandı. Peki 1 milyon TL'nin 32 günlük getirisi hangi bankada ne kadar? İşte mevduat faiz oranları 2024...

Kentsel dönüşüm kira yardımında son dakika! Nisan 2024'te hangi ilde ne kadar para yatırılacak? Hemen bakın!

Kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili detaylar pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Nisan ayında hesaplara ne kadar para yatırılacak? İşte tek tek açıklanan o rakamlar...

Borsa yatırımı kira getirisinden daha fazla kazandırabilir mi? Yatırımcılar dikkat!

Yeni yatırım yapacaklar ya da kazancını artırmak isteyenler konut yatırımı ile borsa yatırımının artılarını araştırıyor. Peki borsa yatırımı kira getirisinden daha fazla kazandırabilir mi? İşte ayrıntılar...

2 milyon TL paranız olsa 15 bin TL kira getirili ev mi alırsınız, aylık 60 bin TL getirili faize mi yatırırsınız?

Son günlerde konut yatırımı ve mevduat faizleri sık sık karşılaştırılıyor. Peki 2 milyon TL paranız olsa 15 bin TL kira getirili ev mi alırsınız yoksa aylık 60 bin TL getirili faize mi yatırırsınız? Vatandaşlar ne dedi? İşte vatandaşlardan gelen yorumlar...

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

kira bankaya yatırmama cezası Haberi

kira bankaya yatırmama cezası

Gelir Vergisi Kanunu'na göre gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelir, vergiye tabi tutuluyor. Vergi mal sahiplerinin beyanı doğrultusunda ödeniyor. 


Kira geliri elde ettiğini beyan etmeyen veya eksik beyan eden kimseler banka hesaplarına yapılan para havalelerinden tespit edilebiliyor.


Bu nedenle kira bedellerinin banka aracılığı ile ödenmesi zorunlu oluyor. Ancak ev kiralamalarında banka havalesi için belli bir sınır oluyor.  


29 Temmuz 2008 tarihinde 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince kira bedelinin belli bir miktarı aşması halinde kiranın banka üzerinden ödenmesi gerekiyor.


1- Konut kirası bankaya yatırma sınırı nedir? 

Konutlarda, her bir konut için aylık 500 TL ve üzerinde kira geliri elde edenlerin kiralarını bankaya yatırması zorunlu tutuluyor. 1 Temmuz itibariyle, haftalık, günlük veya benzeri şekilde kısa süreli konut kiralamalarında...