26 / 07 / 2024

kira beyanlarında artış

kira beyanlarında artış

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, beyanname veren mükellef sayısı ve beyan edilen kira gelirinde en yüksek rakama ulaşıldığını bildirdi.Bakan Şimşek,"Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi"nin vatandaşlarca benimsendiğini söyledi.

İslam Memiş, gram altında artık yalnızca bu kazandırır diyerek açıkladı!

Yaptığı her açıklama dikkat çeken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş şimdi de gram altında artık yalnızca bu kazandırır diyerek duyurdu.

Yeni kira zammında emeklilerin, dar ve sabit gelirlilerin canı yanacak!

Ekonomist Zafer Özcivan, yeni kira zammında emeklilerin, dar ve sabit gelirlilerin canının yanacağına dikkat çekti. Peki yeni kira zammı nasıl belirlenmeli?

Kira zammında yüzde 25 sınırı sona erdi! Ev sahipleri ENAG üzerinden zam istiyor!

Kira artışlarında uygulanan yüzde 25 zam sınırı bugün itibarıyla resmen sona erdi. Söz konusu bu sınırın kalkması ve kira vergisine artış planı kiracıların yükünü ağırlaştıracak. 

Kira artış sınırı kalktı mı? 

Geçtiğimiz sene, kira fiyatlarında yaşanan sert yükseliş sonucu önlem alınmış ve temmuz ayından itibaren de konut kira artışları yüzde 25 ile sınırlandırılmıştı. Bu kapsamda da 2 Temmuz 2024 tarihine kadar konut kiralarında kira artışı oranı üst sınırının yüzde 25 olarak uygulandığı kaydedildi.

Kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısı 169 bin 255’i buldu!

İstanbul'da gerçekleştirilen Uzlaştırma Uluslararası Sempozyumu'nda önemli açıklamalar yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısının 169 bin 255’i bulduğunu dile getirdi.

1957'de kira artışlarını önlemek için 5 maddelik öneri!

1957 yılında kira bedellerindeki fazla artış gündemde yer almış. Dar gelirli ailelerin kiraları ödeyememesi üzerine kiralardaki bu artışların önüne geçilebilmesi için 5 maddelik öneri sunulmuş. İşte o 5 madde...

İsrail'e yönelik ihracatında getirilen kısıtlamalar konut sektörünü nasıl etkileyecek?

İsrailli iş adamları, Türkiye'nin İsrail'e yönelik ihracatında getirilen kısıtlamaların, emlak ve kira fiyatlarında artışa neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Konut satışlarındaki düşüş kira bedellerini yükseltti!

Son iki yıldır konut satışlarında düşüşe dikkat çeken İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün konut alanların olmadığı sürece kira fiyatlarında artışların devam edeceğini belirtti. 

Arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış!

Birleşik Krallık medyasının geniş yer verdiği Zoopla anketinin sonuçlarına göre arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış yaşandı.

Ev sahipleri ile kiracıların beyanları karşılaştırılıyor: Kira geliri beyanında dijital doğrulama dönemi!

Yıllık kira geliri 33 bin TL'den daha fazla olan ev sahipleri kira beyannamesi veriyor. Peki mercek altına alınan kira beyanlarında nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Opel, elektrikli araç satışlarını yüzde 22 oranında artırdı...

Opel'in elektrikli araç satışlarını, geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 22 oranında artırdığı kaydedildi. 

Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar ve vatandaş ne diyor?

Konut kira fiyatlarındaki artış son zamanların en büyük sorunu haline geldi. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümet yüzde 25 sınırı getirdi. Bu uygulama ile konut kira fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

kira beyanlarında artış Haberi

kira beyanlarında artış

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, beyanname veren mükellef sayısı ve beyan edilen kira gelirinde en yüksek rakama ulaşıldığını bildirdi. Bakan Şimşek, ilk kez 2012 yılında hayata geçirilen ve mükelleflerin vergi dairesine gitmesine gerek kalmadan beyannamelerini internet üzerinden verebilmelerine imkân sağlayan "Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi"nin vatandaşlarca benimsendiğini söyledi. Söz konusu sistemle hem vatandaşların hem de Maliye'nin işinin kolaylaştığını dile getiren Şimşek, bu sayede kayıtdışılığın da büyük oranda engellendiğini ve verimliliğin arttığını ifade etti. Bunu da her yıl gelen rakamlarda teyit e£tlXlerine işaret eden Şimş*i*fşunları kaydetti: "Yeni sisteme geçtikten sonra rakamlarda her zaman bir yükseliş görüyoruz.' Geçen yıla ilişkin de bu yıl beyanname veren mükellef sayısı ve beyan edilen kira gelirinde şu ana kadarki en yüksek rakama ulaşıldı. Bu yıl mart...