08 / 07 / 2024

Kira beyanlarında en yüksek rakam

Kira beyanlarında en yüksek rakam

Maliye Bakanı Şimşek, beyanname veren mükellef sayısı ve beyan edilen kira gelirinde en yüksek rakama ulaşıldığını belirtti.

Altın, dolar, konut, borsa, bitcoin: 2024 yılının ilk 6 ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Bu yılın ilk 6 ayında döviz ve konut yatırımcısı için işler pek de iyi gitmezken yüzde 53'lük kazanç sağlayan yatırımlar da dikkat çekti. Peki 2024 yılının ilk 6 ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Yeni kira zammında emeklilerin, dar ve sabit gelirlilerin canı yanacak!

Ekonomist Zafer Özcivan, yeni kira zammında emeklilerin, dar ve sabit gelirlilerin canının yanacağına dikkat çekti. Peki yeni kira zammı nasıl belirlenmeli?

Emlak yatırımında en çok kazandıran şehir hangisi? Enflasyona karşı konut yatırımları yükseldi...

Emlak yatırımında en çok kazandıran iller belli olduğu açıklandı. Buna göre, yüksek enflasyonda konut yatırımında artış görüldü. yaşandı. Konutta en çok kazandıran şehirler hangileri oldu?

2024’ün geri kalanında en yüksek temettü verecek şirketler açıklandı

Borsa İstanbul’da temettü ödemeleri devam ederken, İş Yatırım, 2024’ün geri kalanında en yüksek temettü verecek şirketleri listeledi. İşte o listedeki 9 şirket, temettü miktarları ve tarihleri…

1940 yılında kira artışlarına keskin karar! Usulsüz kira artıranlar en ağır cezayı alacak!

1940 yılında Koordinasyon Heyeti'nin kararı kanun niteliğinde olup, bu karara aykırı hareket ederek kiraları istedikleri gibi artıran ev sahipleri en ağır cezalara çarptırılmış.

Kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısı 169 bin 255’i buldu!

İstanbul'da gerçekleştirilen Uzlaştırma Uluslararası Sempozyumu'nda önemli açıklamalar yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısının 169 bin 255’i bulduğunu dile getirdi.

ODMD açıkladı! 2024 Nisan ayında en çok hangi otomobil markaları satıldı...

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında bu yılın nisan ayında en çok satışı yapılan markalar Fiat, Renault ve Volkswagen olarak açıklandı.

Ev sahipleri ile kiracıların beyanları karşılaştırılıyor: Kira geliri beyanında dijital doğrulama dönemi!

Yıllık kira geliri 33 bin TL'den daha fazla olan ev sahipleri kira beyannamesi veriyor. Peki mercek altına alınan kira beyanlarında nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Yatırımcılar dikkat! Ocak ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Yatırımcılar Ocak ayında en çok hangi yatırım aracının kazandırdığını merak ediyor.  Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan "finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları"na göre Ocak ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 0,35 ile külçe altında gerçekleşti.

Arsa yatırımında en iyi getiri sağlayacak 10 şehir!

Arsa yatırımına ilgi hız kesmeden devam ederken, Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin de arsa yatırımında en iyi getiri sağlayacak 10 şehri açıkladı. İşte Murat Gültekin'in o paylaşımı...

Asgari ücret Euro bazında en yüksek seviyesine bu yıl erişti!

Asgari ücret dolar ve Euro bazında en yüksek rakamlara erişse de Avrupa’da en düşük ücret olmaktan kurtulamadı. Türkiye’nin asgari ücreti Avrupa’da en düşük 5’inci ücret olarak belirlendi. 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Kira anlaşmazlıklarında yeni çözüm!

Kiracılar ile mülk sahipleri arasındaki uyuşmazlıklarda mahkeme yerine ilk olarak bir arabulucuya başvurma mecburiyeti 1 Eylül'den itibaren uygulamaya başlandı. İki taraf arasında en çok kira anlaşmazlığı yaşanırken onun için de yeni çözüm geldi...

Kiralık ev arayanlara müjde! İstanbul dahil kira fiyatları düşüyor: En çok düşüş hangi illerde?

Kira fiyatlarında üç senenin ardından ilk defa gerileme yaşandı. Peki kiralık ev fiyatları en çok hangi illerde düştü? İşte o iller...

Kira beyanlarında en yüksek rakam Haberi

Kira beyanlarında en yüksek rakam

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, beyanname veren mükellef sayısı ve beyan edilen kira gelirinde en yüksek rakama ulaşıldığını bildirdi. 


Bakan Şimşek yaptığı açıklamada, ilk kez 2012 yılında hayata geçirilen ve mükelleflerin vergi dairesine gitmesine gerek kalmadan beyannamelerini internet üzerinden verebilmelerine imkan sağlayan "Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi"nin vatandaşlarca benimsendiğini söyledi. 


Söz konusu sistemle hem vatandaşların hem de Maliye'nin işinin kolaylaştığını dile getiren Şimşek, bu sayede kayıtdışılığın da büyük oranda engellendiğini ve verimliliğin arttığını ifade etti. 


Bunu da her yıl gelen rakamlarda teyit ettiklerine işaret eden Şimşek, şunları kaydetti: 


"Yeni sisteme geçtikten sonra rakamlarda her zaman bir yükseliş görüyoruz. Geçen yıla ilişkin de bu yıl  beyanname verenmükellef sayısı ve beyan edilen kira gelirinde şu ana kadarki en yüksek rakama ulaşıldı. Bu yıl mart ayında beyanname...