29 / 04 / 2024

kira depozitosu nerede saklanır

kira depozitosu nerede saklanır

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı ilk ayın kirası ile depozito bedelini mal sahibine ödemek ile mükellef oluyor. Peki, kira depozitosu ne kadar? Kira depozitosu nasıl alınır?

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

İstanbul'da en ucuz, en pahalı ev nerede? İşte ilçe ilçe rakamlar...

İstanbul'da ortalama konut ve kira fiyatları ile ilgili değerlendirmeler devam ediyor. Aylık bazda bazı ilçelerde yüzde 10'u aşan yükselişler görüldü. Peki İstanbul'da en ucuz en pahalı ev nerede? İşte ilçe ilçe rakamlar...

Kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Mülk kiralama için kiracı ve mülk sahibi arasında yazılı bir kira sözleşmesi yapılmalıdır. Peki, kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi icin ne gerekli? Ev kira sözleşmesi nerede yapılır? Resmi kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

İstanbul'da kira fiyatları dudak uçuklattı! En pahalı ofis kirası nerede?

PROPIN tarafından hazırlanan ve 2021'in Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayan 'İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2021 Dördüncü Çeyrek Raporu' yayınlandı. Raporda, İstanbul'da en yüksek kira istenilen yer belli oldu. İşte İstanbul'daki ofis piyasası ve kira fiyatları...

Kira depozitosu 2022 ne kadar?

Konut ya da işyeri kiralamak isteyen kiracıların ödemekle mükellef olduğu kalemler arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu 2022 ne kadar?

Kira depozito iadesi 2021!

Mülk sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evi tahliye etmesi durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2021...

Kira depozitosu kaç aylık alınır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kira depozitosunun 3 aydan fazla alınmasının cezai müeyyidesi var mıdır? Şahıs kefaletinde eşinin imzası, elle yazılması, azami kefalet miktarı ve vade belirtilmesi şart mıdır? Yıllık kontrat devam ederse, 3 yıl müddetle geçerli olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Defne Samyeli ve ev sahibi arasında kira gerilimi: Kirayı ödüyorsa dekontu nerede?

8 senedir Kemerburgaz’daki Pasifik Villaları’nda oturan Defne Samyeli, “1.5 yıldır kira ödemiyor” diyen ev sahibi Yusuf Araz’a 50 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı. Ev sahibi Araz, "Kirayı ödüyorsa dekontu nerede" dedi.

Kira depozito iadesi 2020!

Mal sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evden ayrılması durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2020!

5 maddede kira depozitosu ve geri alınması!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi kira depozitosu ve geri alınması konusunu kaleme aldı. İşte 5 maddede kira depozitosu ve geri alınması...

5 soruda kiracı depozito iadesi!

Konut ve işyeri kiralamalarında kiracıların yaptığı masraflar arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu ne kadar? Kira depozitosu ev sahibine nasıl ödenir? İşte sorularınızın yanıtı..

10 soruda kira depozitosu nasıl ödenir?

Taşınmaz mal kiralamalarında, kiracılardan ilk ayın kirası ile depozito bedeli peşin olarak isteniyor. Peki, kira depozitosu ne kadar ve nasıl ödenir? İşte 10 soruda kira depozitosu..

İşyeri kira depozitosu 2017!

Gayrimenkul kiralamalarında ilk ayın kira bedeli ile depozito bedelinin de ödenmesi istenebiliyor. Peki, işyeri kira depozitosu 2017 ne kadar?

kira depozitosu nerede saklanır Haberi

kira depozitosu nerede saklanır

Kira depozitosu nasıl alınır?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı ilk ayın kirası ile depozito bedelini mal sahibine ödemek ile mükellef oluyor.


Ancak, mal sahibi kiracısından istediği oranda depozito bedeli talep edemiyor. Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamıyor.


Bu bedel mal sahibinin güvencesi için alınıyor. Yargıtay kararları gereğince depozitonun kiralamanın sonunda herhangi bir hasar olmaması halinde iade edilmesi gerekiyor. Peki, kira depozitosu nasıl alınır?


Kiracının kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırır, kıymetli evrakı ise bir bankaya yatırması gerekiyor.


Banka, güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesiyle ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak geri verebiliyor.


Kiraya veren, kira sözleşmesinin sona ermesini izleyen üç ay içinde kiracıya karşı kira sözleşmesiyle...