30 / 04 / 2024

kira depozitosunun geri verilmemesi

kira depozitosunun geri verilmemesi

Kiracı evden çıkarken evi temiz bıraktıysa ve içerde de kira bırakmadıysa kira depozitosunu da geri alabiliyor.Eğer ev sahibi kirayı vermiyorsa hukuk yollara başvurabiliyor.İşte kira depozitosu için icra takibi!

AVM’lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 20'lere geriledi! Dövizle kira ödemeleri geri mi geliyor?

Yabancılar Türkiye'den çıkmaya başladı. Bu durum AVM'lere de yansımaya başladı. AVM'lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 30'lardan yüzde 20'lere kadar geriledi. 

Kira gelirleri maliyenin kıskacında!

Kira gelir vergisi için geri sayım başlarken bu sene kiracılara gönderilecek olan “bildirim formunun” devreye girmesiyle beraber kira gelirleri de maliyenin kıskacına girdi...

Evi kirada olanlar dikkat! Kira gelir vergisinde geri sayım başladı: İşte istisna şartları!

Konut ve iş yeri gibi gayrimenkullerinden kira geliri elde edenler, yıllık beyanname düzenleyerek vergi ödüyor. Kira gelir vergisinde geri sayım başladı. Peki kira gelirinde istisna tutarı ne kadar? 

33 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri aman dikkat: Bunu yapmayana ceza var! Resmen geri sayım başladı...

Hazine ve Maliye Bakanlığı kira gelirini beyan etmeyenleri mercek altına aldığını açıkladı. 81 şehirdeki tüm evler belirlenecek ve tespit edilen adreslere gidilecek. Kirasını beyan etmeyen konut sahiplerine işlem uygulanacak.

Şubat 2024 kira artış oranı için geri sayım başladı! Zam oranı işte bu tarihte belli olacak!

Gayrimenkul sahiplerinin merakla beklediği Şubat 2024 kira artış oranı için geri sayım başladı. Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan Ocak 2024 enflasyon rakamları 5 Şubat 2024 tarihinde belli olacak. 

Yasal artışın üzerinde ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

Kira fiyatlarındaki fahiş artışlar gündemden düşmüyor. Ülke genelinde barınma en büyük problem haline gelirken kiracıların kira fiyatlarıyla mücadelesi devam ediyor. Peki kira artışı ne kadar olmalı? Fazla ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

Ocak 2024 kira artış oranı için geri sayım başladı! Yeni yılın ilk zam oranı bu tarihte belli olacak!

Gayrimenkul sahiplerinin gündeminde yer alan Ocak 2024 kira artış oranı 2 gün sonra belli olacak. Ayrıca Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla, memur ve emekli zammı netlik kazanacak.

Depremzedelere yapılan kira yardımları faiziyle geri alınıyor iddiası! 

Elazığ'da 2020'de yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında depremzedelere kira yardımı yapıldı. Yapılan o kira yardımı ile ilgili şok bir iddia gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca araç sahibini kapsıyor! O bedeli ödemek zorunlu oldu: Ödemeyenin başı dertte!

Yargıtay, trafik kazalarında 'kullanım kaybı tazminatı' konusunda emsal teşkil eden bir karar verdi. Yargıtay 4'üncü Ceza Dairesi, trafik kazası sonrası kiralanan aracın kira bedelinin geri alınmasını talep eden bir kişinin açtığı davanın reddini hukuka aykırı buldu. Yargıtay, kaza nedeniyle aracı k

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Fazla ödenen kiralar geri alınabilir mi? Şimdi bakın!

Ev sahiplerinin yasal sınırı aşan zamları ve kiracıların bu nedenle zor duruma düşmesi sık sık gündeme geliyor. Peki ev sahipleri kira artışı için kiracılarını zorlayabilir mi? Kiracılar fazla ödenen kira bedellerini geri alabilir mi? İşte ayrıntılar...

Konut yatırımında geri dönüşü süresi uzadı! İşte 3 büyükşehirdeki son durum!

Dünya genelinde büyükşehirlerde konutların kira geri dönüş süresinin 200-250 ay arasında olduğu görülürken, Türkiye’de pek çok şehird bu aralık aşıldı. 20 büyükşehirden yalnızca Antalya ve Muğla’da konutların geri dönüş süresi kısaldı, kiralar ev fiyatlarından daha çok yükseldi...

Ev sahibi depozitoyu ne zaman geri ödemelidir?

Kira sözleşmesi depozito iadesi, kira sözleşmesi ile ilgili en önemli konulardan biri olup günlük hayatta oldukça fazla bir şekilde karşımıza çıkıyor. Peki, Ev sahibi depozitoyu ne zaman geri ödemelidir? İşte tüm detaylar...

Kira vergi beyannamesi nasıl verilir 2022?

Kira gelir vergisi için geri sayım sona eriyor. 1 Mart'ta beyanname ve taksit ödeme dönemi başlıyor. Peki, kira vergi beyannamesi nasıl verilir 2022?

kira depozitosunun geri verilmemesi Haberi

kira depozitosunun geri verilmemesi

Kira depozitosu için icra takibi!

Türk Borçlar Kanunu'nun 342'nci maddesi ile bu güne kadar zaman zaman kiracı ile kiralayan arasında büyük bir soruna dönüşen kira depozitosu yeniden düzenleniyor.


Kira depozitosu en fazla üç aylık kira kadar alınabiliyor.Örneğin kira bedeli aylık 10 bin dolar ise en fazla 30 bin dolar tutarında hisse senedi verilebilecektir.Sözleşmede kira depozitosuna da yer verilmesi gerekiyor.İster şahitler huzurunda ister noter hzuurunda gerçekleşebiliyor.


Kira depozitopu , TL veya döviz cinsi nakit para olarak verilebiliyor. Aynı zamanda hisse senedi,banka bonoları ve hatta yeni yeni ihraç edilen sukuklar gibi menkul kıymetler de verilebiliyor.


Depozitonun ev sahibi tarafından iade edilmemesi durumunda ise icra takibi başlatılıyor.


İcra takip dilekçesi


Takip talebi

Esas Kayıt No.

Tarihi


1- Alacaklının ve varsa vekilinin adı, soyadı ............ ............... .............ve ikametgahı, alacaklı yabancı memlekette .............