04 / 05 / 2024

Kira gelirini elden alanlar nasıl vergi ödeyecek

Kira gelirini elden alanlar nasıl vergi ödeyecek

Kira gelir vergisi elde eden gayrimenkul sahipleri, bu gelirleri elden yani nakit olarak tahsil etmiş ise, vergi beyannamesini nasıl vermeli? Kira gelirini elden alanlar nasıl vergi ödeyecek?

Hazine ve Maliye Bakanlığı sahada! Gayrimenkul sahipleri denetleniyor! Kira gelirini beyan etmeyen yandı! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gayrimenkul sahiplerini denetim altına aldı. Bakanlık,  kira geliri elde edip de bunu beyan etmeyenleri tespit etmek için sıkı denetim başlattı.

Bakan Mehmet Şimşek'ten kira gelirini beyan etmeyenlere pişmanlık çağrısı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada kira, ücret ve değer artışı kazancı kaynaklı gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen mükelleflerin tespit edildiğini dile getirerek pişmanlık çağrısı yaptı...

Temettü mü, kira geliri mi? Kira geliri için alınan 2'nci konutta büyük riskler var!

Konut yatırımının mantıklı olup olmadığı sık sık araştırılıyor. 13,3 takipçili Değer Yatırımcılığı isimli kullanıcı, temettü ile kira gelirini karşılaştırdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kira gelir vergisi için son 6 gün! 2023 yılı kira geliri nasıl hesaplanır ve nasıl beyan edilir? 

Tapu sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi için artık son 6 güne girildi. Pek çok kişi de kira gelirini nasıl hesaplayacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte merak edilen detaylar...

Ev sahipleri dikkat! Son tarih 1 Nisan!

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren kira geliri beyanı için son tarih 1 Nisan 2024 olarak açıklandı. Peki, kira geliri beyan edilmediğinde ne olur, kira gelirini beyan etmemenin cezası var mı?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kirayı elden ödeyenler yandı!

2023 yılında konuttan yıllık 21 bin TL, iş yerinden 150 bin TL'nin üzerinde kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri için gelir vergisi dönemi geçtiğimiz günlerde başladı. Bu konuda merak edilen bir konu da kiranın elden ödenmesi. Peki kirayı elden ödemek suç mu?

33 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri aman dikkat: Bunu yapmayana ceza var! Resmen geri sayım başladı...

Hazine ve Maliye Bakanlığı kira gelirini beyan etmeyenleri mercek altına aldığını açıkladı. 81 şehirdeki tüm evler belirlenecek ve tespit edilen adreslere gidilecek. Kirasını beyan etmeyen konut sahiplerine işlem uygulanacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Vergi denetmenleri ev ev kontrol edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı kira gelirini beyan etmeyenleri mercek altına aldı, bu süreçte maliyeciler sokak sokak rastgele kapı zillerini çalmaya başladığı duyuruldu.

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

Maliye tek tek kapıları çalmaya başladı, 2 milyon konutta kira geliri tespiti yapılacak. Ev sahipleri dikkat!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirini beyan etmeyen mülk sahiplerine karşı denetimlere başladı. Gazeteci Abdullah Tolu dün başlayan denetimlerle ilgili X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı, vatandaşlar tepkilerini dile getirdi.  

Hazine ve Maliye Bakanlığı 4,5 milyon konut için düğmeye bastı! Kira gelirini beyan etmeyenlere inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla kira gelirlerini beyan etmeyenlere inceleme başlatılacağını açıkladı.

İŞ GYO 4 gayrimenkulünün 2023 yılı kira gelirini açıkladı!

İŞ GYO'nun 2023 kira geliri belli oldu. Söz konusu şirket Tuzla Meydan Çarşı, Ankara İş Kule, Taksim Ofis Lamartine ve Tuzla Teknoloji ve Operasyon Merkezi Kira Değerleme Raporunu yayımladı.

Kira bedelini ev sahibine elden veren yandı! Aleyhinize resmen suç işliyorsunuz...

Ev sahibine kirayı elden veren kiracı büyük tehlike ile karşı karşıya kalabiliyor. Peki, nasıl? İşte merak edilen tüm detaylar...

Kira gelirini elden alanlar nasıl vergi ödeyecek Haberi

Kira gelirini elden alanlar nasıl vergi ödeyecek

Kira gelirini elden alanlar nasıl vergi ödeyecek?

Kira gelir vergisi elde eden gayrimenkul sahipleri, bu gelirleri elden yani nakit olarak tahsil etmiş ise, vergi beyannamesini nasıl vermeli? Kira gelirini elden alanlar nasıl vergi ödeyecek diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kira gelirini elden tahsil etmiş olanlar da bilgilerini Sistem'e girmek suretiyle beyannamesini oluşturabiliyor.


Kira gelirinin elden alınması durumunda kira gelir vergisinde dikkat edilecek hususlar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan Kira Gelir Vergisi Rehberinde şu şekilde açıklanıyor:


Kira bedelinin nakden tahsil edilmesi, kiranın Türk parası veya yabancı para ile ödenmesini ifade eder. Alınan çek bedelleri de nakden tahsilat sayılır.


Mükellefler tarafından o yıla veya geçmiş yıllara ait olarak tahsil edilen kira bedelleri, tahsil edildiği yılın hasılatı sayılır.


Örneğin; 2010, 2011 ve 2012 yılları kira gelirleri topluca 2013 yılında tahsil...