04 / 10 / 2024

kira gelirinin başka hesaba yatması

kira gelirinin başka hesaba yatması

Taşınmazını kiraya veren mal sahipleri kira gelirlerini kendi hesabına değil, eşinin ve çocuğunun hesabına yatırılmasını isteyebiliyor. Peki, kira başkasının hesabına yatarsa ne olur? İşte yanıtı..

BES sözleşmesi başka bir şirkete aktarılabilir mi?

Uygulanmaya başlandığı 2003 yılından bu yana milyonlarca kişinin üye olduğu Bireysel Emeklilik Sistemi’ne katılım gün geçtikçe artıyor. BES’e üye olan birçok kişinin aklında olan, "Başka bir şirkete geçebilir miyiz" sorusunu BES Danışmanı Tugay Tarakçı cevapladı.

Tekne sahiplerinden yüksek kira isyanı: Marinalardan kaçışlar başladı!

Yaz döneminde sosyetenin adeta göç ettiği yatlar, denizcilerin de kabusu olurken, marinalardan da yüksek kiralar nedeniyle kaçış başladı. İşte Sabah gazetesinden Funda Karayel’in konu ile ilgili o köşe yazısı…

BİM'e bu Cuma motosiklet geliyor! Cuma günü BİM'e başka neler gelecek? 30 Ağustos Cuma Aktüel ürünler kataloğu!

BİM Market 30 Ağustos ile 6 Eylül 2024 tarihleri arasında geçerli olacak Ağustos ayının son aktüel ürünler listesini açıkladı. Bu Cuma BİM'DE Kuba model motosiklet geliyor. Peki  BİM'e cuma günü başka ne geliyor? 30 Ağustos Cuma Aktüel ürünler kataloğu!

Dünyada kira sözleşmesini 1 yıl yapıp 12 yıl uzatan, davasıyla 17 yıl uzatan başka ülke var mı?

Avukat Dursun Küçük, "Dünyadaki iki yüz küsur ülke arasında kira sözleşmesini 1 yıl yapıp 12 yıl uzatan, davasıyla 17 yıl uzatan başka ülke var mı?" dedi ve 13 maddede ev sahibi-kiracı sorunlarını açıkladı. İşte o açıklama...

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin: Her vatandaşın arazi yatırımı yapmasından başka çıkar yolu yok!

Ünlü gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda altın ve doların yerinde saydığını söyleyerek, "Her vatandaşın arazi yatırımı yapmasından başka çıkar yolu yok" dedi.

Şarkıcı Ebru Elver emlak dolandırıcılarının kurbanı oldu! Kiraladığı evde başka biri yaşıyor!

Şarkıcı Ebru Elver İstanbul Kadıköy'de 28 bin liraya kiraladığı evin ilanı sahte çıktı. Elver, eve geldiğinde evde başka biri ile karşılaştı. İşte detaylar...

Selçuk Geçer'den bir ilk! Yatırımcılara dolar dışında başka yatırım önerdi! 'Al kenara koy' dedi

Dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yatırımcılara  'al kenara koy' diyerek dolar dışında başka bir yatırım aracını açıkladı.

Emekli maaşını başka bankaya taşımak isteyenlere kötü haber!  Promosyonların önündeki engel emeklileri şok etti!

Milyonlarca emekli banka promosyonları ile ilgili araştırmalar yaparken, emekli maaşlarını başka bankalara taşımak isteyenler ise beklenmedik bir engel ile karşı karşıya kaldı. 

Masquerade Club İstanbul yangınında 29 kişi öldü: O binanın yöneticisi 'Ruhsat başka, mekan başka' dedi!

Beşiktaş'ta, tadilat sırasında yangın çıkan ve 29 kişinin öldüğü Masquerade Club İstanbul gece kulübünün yer aldığı 16 katlı apartmanın yöneticisi Şule Şeker, bu mekanı yapıldığı günden beri istemediklerine ve ruhsatın başka mekanın başka olduğuna dikkat çekti. 

Kira kriziyle baş edemeyen vatandaşlar çözümü ortak ev modelinde buldu!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kira kriziyle baş edemeyen vatandaşlar çözümü ortak ev modelinde buldu.  İşte konu ile ilgili detaylar...

Tebernüş Kireçci sordu vatandaş yanıtladı! Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?

Son dönemde gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artış, hem kiracı hem de ev sahipleri tarafında çeşitli sorun ve anlaşmazlıkların oluşmasına neden oldu. Tebernüş Kireçci, ev sahibi ve kiracı kanunlarına değinerek ''Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?'' sorusunu sordu vatandaş yanıtladı

Evi kirada olanlar dikkat! Mart'ta doğru beyan etmeyene ceza var!

Bakanlık 4.5 milyon konutu, kira gelirinin doğru beyan edilmesi için takibe aldı. Vergisini gizleyen ev sahipleri tespit ediliyor. Düşük havale veya bir başka hesaba para gönderme konusu da takip ediliyor.

AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira krizi başladı: Süre olmadan 6 kata varan artış isteniyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira taleplerinin olduğuna dikkat çekti ve sektörün fahiş kira artışı, yükselen işçilik ve gümrükte referans fiyat eklenmesi gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

kira gelirinin başka hesaba yatması Haberi

kira gelirinin başka hesaba yatması

Kira başkasının hesabına yatarsa ne olur?

Kira ve gelir vergisi mevzuatı gereğince, taşınmaz malını kiraya veren mal sahiplerinin gelirlerini banka aracılığı ile tahsil etmesi ve elde edilen gelirin istisna sınırını aşması durumunda kira gelir vergisinin ödenmesi gerekiyor.


Biliniği üzere kira gelirinin bankaya yatırılması zorunluluğu 29 Temmuz 2008 tarihinde 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile getiriliyor.


Tebliğ gereğince; kiranın bankadan ödenmesi ile ilgili tebliğ esasları şu şekidle sıralanıyor:

"-Konutlarda, her bir konut için aylık 500 YTL ve üzerinde kira geliri elde edenlerin,          

- İşyerlerinde, işyerini kiraya verenler ile kiracıların


kiraya ilişkin tahsilat ve ödemelerinin 1/11/2008 tarihinden itibaren banka veya Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen belgelerle tevsik edilmesi zorunluluğu getirilmiştir."


Kimi zaman mal...